karolek1076 3 Napisano 8 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2011 Czy może polecacie jakieś antywirusy które są lepsze niż mój obecny Avast 5 (proszę jeśli można o podanie linku który to potwierdza jakimś testem czy coś)? Cytuj Link to post Share on other sites
Mixtape 1765 Napisano 8 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2011 Hmmm chyba lepszego od avasta jeszcze nic nie ma. Porównywalny jest AVG ale to też nie jest jakiś sukces Cytuj Link to post Share on other sites
Evil_Genius 1 Napisano 8 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2011 AVG lub microsoft security essentials. Avast to shit. Cytuj Link to post Share on other sites
torture 107 Napisano 8 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2011 Shit shit, jasne: http://www.dobreprogramy.pl/Test-darmow ... 21381.html Avast, Comodo, AVG. Cytuj Link to post Share on other sites
Mixtape 1765 Napisano 8 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2011 Lepiej zostań przy avaście. To najlepszy bezpłatny program . Z kolei w płatnych króluje Norton 2011 Cytuj Link to post Share on other sites
WaxYL 27 Napisano 8 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2011 A Avira + Comodo? Mam i nie narzekam. Cytuj Link to post Share on other sites
Evil_Genius 1 Napisano 8 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2011 Avast był, jest i będzie shitem bo nie zajmuje się nikt nim na poważnie. Za AVG stoi większa firma a za MSE Microsoft. Swoją drogą ten AV od Microsoftu ma bardzo dobrą wykrywalność. Cytuj Link to post Share on other sites
worm 17830 Napisano 8 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2011 Podobnie jak WaxYL używam Aviry i jest w porządku, dodatkowo PC Tools Firewall Plus i spybot (search & destroy), oraz co jest najważniejsze rozum którego używamy zanim coś otworzymy lub ściągniemy. Bez tego najlepszy antywirus nie da rady Cytuj Link to post Share on other sites
torture 107 Napisano 9 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2011 @Evil_Genius: Gadasz jak potłuczony. Czyli te testy to spisek? Ja tam słyszałem, że ten MSE jako jedyny nie dostał jakiegoś tam certyfikatu wykrywalności za ostatni rok. Co za różnica kto za tym stoi? Nawet jakby stał za nim sam Jezus, to co z tego, skoro i tak byłby kiepski? Cytuj Link to post Share on other sites
Evil_Genius 1 Napisano 9 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2011 Mówię z doświadczenia bo sam testowałem. To żadna nowość, że testy antywirusów są sponsorowane. Na paczkę z 5200 wirusami avast wykrył 4923, AVG 5073, MSE 5054, KIS 5200. Cytuj Link to post Share on other sites
Dementor 269 Napisano 9 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2011 Polecam Kaspersky Internet Security.Chociaż obecnie nie używam żadnego Cytuj Link to post Share on other sites
ADR15 255 Napisano 9 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2011 Zostań przy obecnym antywirusie, czyli Avast! Według tego testu co podał torture jest on najlepszy. Cytuj Link to post Share on other sites
kuniomaster1993 0 Napisano 9 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2011 Ja również polecam Avast Według redakcji CD-Action która w numerze 05/2010 zrobiła test darmowych antywirusów Avast zajął pierwsze miejsce potem był Comodo Antivirus a trzeci był AVG. Wykrywalność wirusów wyglądała następująco w tej pierwszej trójce Comoda (99,34%),Avast (97,24%),AVG(92,78%). Avast wygrał z powodu małego obciążenia systemu,szerokiemu zakresowi ochrony i przyjaznemu interfejsowi. Cytuj Link to post Share on other sites
radoslaw999 21 Napisano 15 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2011 Taaa, CD-Action. Pewnie zapomnieli napisać że to tekst sponsorowany. Wiem z doświadczenia, że NOD i AVG są dla systemu lekkie. KIS daje ogólnie we wszystkim rade, ale ostatnio Kaspersky Lab przekombinowało z fajerwerkami i KIS zamiast się szybko uruchamiać muli tylko start systemu. Wersje 2009/2010 są najlepsze, wg mnie. Aktualnie korzystam z AVG i nie narzekam, tyle, że nie tego Free AVG Internet Security jest jak dla mnie obecnie liderem tuż przed Kasperskym w tworzeniu oprogramowania antywirusowego. Cytuj Link to post Share on other sites
Evil_Genius 1 Napisano 16 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 Tak sie podniecacie tym avastem to mogę wam napisać wirusa dzięki któremu antywirusa stracicie w kilka sekund, wystarczy odebrać plik i włączyć bo avast nie chroni swoich plików... Cytuj Link to post Share on other sites
wujashek 1204 Napisano 16 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 ostatnio na uczelni moj pendrive podlapal 3 trojany. podlaczajac go do kompa gdzie byl MSE ver. 2, nie zostal wykryty ani jeden trojan, z kolei pozniej w domu gdzie mam avg wszystkie zostaly natychmiast wykryte i usuniete. moze to jest dosc mala proba, ale jednak o czyms swiadczy. mysle, ze nie byly to jakies najnowsze trojany, a jednak nie zostaly wykryte nalezycie przez produkt microsoftu. niby kazdemu moze sie zdarzyc i mogl to byc wypadek przy pracy, ale te 3 trojany mogly mnie troche kosztowac. Cytuj Link to post Share on other sites
Evil_Genius 1 Napisano 16 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 wujashek, wiesz istnieje w nim taka opcja którą trzeba zaznaczyć - "Skanuj pamięć przenośną po podłączeniu". Nie będę go bronił bo to powinno być default na on ale warto poświęcić chwilę na konfigurację. Cytuj Link to post Share on other sites
wujashek 1204 Napisano 16 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 innym razem wykrywal wiry po podlaczeniu pendrvia, a wtedy te po prostu zignorowal. fakt, ze powinno to byc wlaczone, bo wielu ludzi nie bedzie sie bawic w konfiguracje tego programu. Cytuj Link to post Share on other sites
pro_siax 0 Napisano 20 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 Zostań przy avaście. Skoro nie narzekasz na niego to nie ma co zaśmiecać sobie systemu kolejnym programem. A co do wiarygodniejszych testów, które nie są sponsorowane to polecam sobie lekturę av-comparatives.org Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts