Skocz do zawartości

NAJLEPSZE DARMOWE ANTYWIRUSY

Recommended Posts

Podobnie jak WaxYL używam Aviry i jest w porządku, dodatkowo PC Tools Firewall Plus i spybot (search & destroy), oraz co jest najważniejsze rozum którego używamy zanim coś otworzymy lub ściągniemy.

Bez tego najlepszy antywirus nie da rady :(

@Evil_Genius: Gadasz jak potłuczony. Czyli te testy to spisek? :( Ja tam słyszałem, że ten MSE jako jedyny nie dostał jakiegoś tam certyfikatu wykrywalności za ostatni rok. Co za różnica kto za tym stoi? Nawet jakby stał za nim sam Jezus, to co z tego, skoro i tak byłby kiepski?

Ja również polecam Avast ;)

Według redakcji CD-Action która w numerze 05/2010 zrobiła test darmowych antywirusów Avast zajął pierwsze miejsce potem był Comodo Antivirus a trzeci był AVG.

Wykrywalność wirusów wyglądała następująco w tej pierwszej trójce Comoda (99,34%),Avast (97,24%),AVG(92,78%). Avast wygrał z powodu małego obciążenia systemu,szerokiemu zakresowi ochrony i przyjaznemu interfejsowi.

Taaa, CD-Action. Pewnie zapomnieli napisać że to tekst sponsorowany. Wiem z doświadczenia, że NOD i AVG są dla systemu lekkie. KIS daje ogólnie we wszystkim rade, ale ostatnio Kaspersky Lab przekombinowało z fajerwerkami i KIS zamiast się szybko uruchamiać muli tylko start systemu. Wersje 2009/2010 są najlepsze, wg mnie. Aktualnie korzystam z AVG i nie narzekam, tyle, że nie tego Free :] AVG Internet Security jest jak dla mnie obecnie liderem tuż przed Kasperskym w tworzeniu oprogramowania antywirusowego.

ostatnio na uczelni moj pendrive podlapal 3 trojany. podlaczajac go do kompa gdzie byl MSE ver. 2, nie zostal wykryty ani jeden trojan, z kolei pozniej w domu gdzie mam avg wszystkie zostaly natychmiast wykryte i usuniete.

moze to jest dosc mala proba, ale jednak o czyms swiadczy. mysle, ze nie byly to jakies najnowsze trojany, a jednak nie zostaly wykryte nalezycie przez produkt microsoftu.

niby kazdemu moze sie zdarzyc i mogl to byc wypadek przy pracy, ale te 3 trojany mogly mnie troche kosztowac.