cysiek78 14 Napisano 15 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2016 Witam, Może to zabrzmi trochę głupio ale mam do was pytanie. Od jakiegoś czasu chcę sobie kupić drugi, taki sam monitorek. Tu pojawia się problem bo nie mogę przekonać rodziców do tego pomysłu.. Chodzi mi o to, że mam słabe argumenty. Bo po co drugi? Jeden nie starczy? Cytuj Link to post Share on other sites
Ten_Wredny 2047 Napisano 15 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2016 Powiedz, że jest po prostu łatwiej Jak pobędziesz chwile na dwóch to ciężko się przerzucić potem na jeden. Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 15 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2016 Ja bym się syna też zapytał w jakim celu ? Powiedz mi ,tak jak swojemu...Wiem,że są sytuacje kiedy naprawdę się przydaje (praca na wielu plikach,grafika ,giełda (Okar19),itp. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Ten_Wredny 2047 Napisano 15 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2016 Np? na głównym gram, a po lewej mam czy to fejsa czy coś innego. Dodaj dobrze skonfigurowany program DisplayFusion i przechodzenie z jednego ekranu na drugi nie powoduje minimalizacji gry do paska czy coś.Jest idealnie O pracy z tekstem (na jednym źródło, na drugim tekst własny) nie wspominam. Cytuj Link to post Share on other sites
Selim 4 Napisano 16 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2016 Popieram, jak już się dobrze skonfiguruje DisplayFusion jest wrecz idealnie. Cytuj Link to post Share on other sites
cysiek78 14 Napisano 16 Lipca 2016 Autor Udostępnij Napisano 16 Lipca 2016 Dobra dzięki, może uda się przekonać. Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 16 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2016 Pewnie koledzy macie rację. Ja niestety jestem już w takim wieku,że albo robię jedno ,albo nic... Mam dwa monitory (jeden z telewizorem) próbowałem,nie potrafię... Cytuj Link to post Share on other sites
piotr.potulski 39 Napisano 17 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2016 Robi się jedno, ale przestrzeni potrzeba czasami całkiem sporo - np. ja przy programowaniu tak mam, że centralna część to IDE (edytor), a do tego dochodzą jeszcze okienko z logami aplikacji, przeglądarka / emulator z działającą aplikacją, przeglądarka z dokumentację itd. W domu mam 28" + 24" i gdyby nie brak miejsca na biurku, to pewnie bym wstawił jeszcze jedną sztukę 24". Tylko to się przydaje jedynie przy pracy. Jak przeglądam internet, gram, to jeden monitor mam zwyczajnie wyłączony. Cytuj Link to post Share on other sites
dcieslik 53 Napisano 18 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2016 Dla mnie rodzica argument, na jednym gram na drugim fejs itp to żaden argument. Sam mam dwa, bo pracuje z grafiką i zdjęciami i jest wygodnie na jednym mieć narzędzia, a na drugim obraz, taki argument bardziej do mnie przemawia "PRACA". Po wakacjach chcę przejść na 34" panoramę, więc wiem przed czym stoisz z przekonaniem rodziców, do sensu drugiego monitora. Moja żona nie widzi sensu wydania ponad 3k za kolejne wygięte okno Cytuj Link to post Share on other sites
cysiek78 14 Napisano 19 Lipca 2016 Autor Udostępnij Napisano 19 Lipca 2016 Nie zakładając nowego tematu zapytam tutaj. Posiadam teraz monitor od firmy LG taka fajna 20". Przemyślałem trochę oststnio i zastanawiam się, która opcja jest lepsza. Zrobić zestaw 2x20" czy jedna 24? Cytuj Link to post Share on other sites
Kiyoshi 0 Napisano 19 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2016 Jedna 24... głupie pytanie. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts