Skocz do zawartości

Zasilacz ~300pln używany bądź nowy.

Recommended Posts

Zastanawiam się nad zakupem nowego zasilacza (stary pójdzie do serwerka), coś 650w-750w. Mam możliwość zakupu Thermaltake Evo Blue 2.0 750w, jednak patrząc na rynek nie widziałem żadnego odpowiednika w tej cenie (w używkach też trudno coś znaleźć z 80+ gold). Sprzęt z opisu, prawdopodobnie wymiana na RX 480 od Sapphire będzie w październiku.

Z znośnych, co najwyżej jakieś półmodularne dostaniesz ( g550m / se530 )Oczywiście gorsze od proponowanej ts-ki xfx gold ( czyli oem seasonic s12g )

Gdybyś chciał coś z pełnych modularnych to niestety słabe konstrukcje ( Albo słabe komponenty, albo słabe parametry, albo slabe wykonanie )

Musiałbyś dopłacić 100zł aby kupić cos fajnego na pełnym modularnym okablowaniu

Ps nie patrz też ślepo na certyfikaty 80+ bo to tylko efektywność/sprawność zasilacza ( oczywiście zwykle im lepszy zasilacz tym lepsza efektywność/sprawność, ale jest mase słabych zasilaczy z certyfikatami silver i gold )

Edytowane przez kokosnh

Z znośnych, co najwyżej jakieś półmodularne dostaniesz ( g550m / se530 )Oczywiście gorsze od proponowanej ts-ki xfx gold ( czyli oem seasonic s12g ) Gdybyś chciał coś z pełnych modularnych to niestety słabe konstrukcje ( Albo słabe komponenty, albo słabe parametry, albo slabe wykonanie ) Musiałbyś dopłacić 100zł aby kupić cos fajnego na pełnym modularnym okablowaniu Ps nie patrz też ślepo na certyfikaty 80+ bo to tylko efektywność/sprawność zasilacza ( oczywiście zwykle im lepszy zasilacz tym lepsza efektywność/sprawność, ale jest mase słabych zasilaczy z certyfikatami silver i gold )

Akurat chodziło mi o pół moduły, tylko ciągle zapominam o tym że nie stosuje się podziału na modularne/nie. O certyfikatach wiem, chociaż długi okres czasu siedziałem na HX750 i myślę czy by nie wrócić (uległ uszkodzeniu podczas przeprowadzki), jednak też szukam czegoś sensownego w tej cenie. Zobaczę jeszcze na owego TS od XFX, jednak jak widzę to wersja Gold jest o dodatkowe 100 droższa niż Bronze, jednak czy jest tego warta ? 

Ts bronze a gold to s12ii vs s12g, czy dwie różne platformy, czy różnica jest warta 100zł ?

Jako posiadacz zasilacza za 650zł dla mnie każda różnica jest warta ( wiec trochę mało obiektywny tu jestem )

Musiałby sie ktoś inny wypowiedzieć :P

• 2 tygodnie później...