Tankersss 398 Napisano 14 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2016 Zastanawiam się nad zakupem nowego zasilacza (stary pójdzie do serwerka), coś 650w-750w. Mam możliwość zakupu Thermaltake Evo Blue 2.0 750w, jednak patrząc na rynek nie widziałem żadnego odpowiednika w tej cenie (w używkach też trudno coś znaleźć z 80+ gold). Sprzęt z opisu, prawdopodobnie wymiana na RX 480 od Sapphire będzie w październiku. Cytuj Link to post Share on other sites
mw1975 230 Napisano 14 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2016 Skoro chcesz mieć 80+ Gold, to proponuję XFX TS 550W. O ile nie robisz SLI, to spokojnie wystarczy. Ma Golda, jak napisałem i robi go Seasonic, więc nie powinien się szybko zepsuć. Cytuj Link to post Share on other sites
Tankersss 398 Napisano 14 Lipca 2016 Autor Udostępnij Napisano 14 Lipca 2016 A coś z modularnych, może być nawet Silver, w najgorszym wypadku Bronze. Cytuj Link to post Share on other sites
kokosnh 4162 Napisano 14 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2016 (edytowane) Z znośnych, co najwyżej jakieś półmodularne dostaniesz ( g550m / se530 )Oczywiście gorsze od proponowanej ts-ki xfx gold ( czyli oem seasonic s12g ) Gdybyś chciał coś z pełnych modularnych to niestety słabe konstrukcje ( Albo słabe komponenty, albo słabe parametry, albo slabe wykonanie ) Musiałbyś dopłacić 100zł aby kupić cos fajnego na pełnym modularnym okablowaniu Ps nie patrz też ślepo na certyfikaty 80+ bo to tylko efektywność/sprawność zasilacza ( oczywiście zwykle im lepszy zasilacz tym lepsza efektywność/sprawność, ale jest mase słabych zasilaczy z certyfikatami silver i gold ) Edytowane 14 Lipca 2016 przez kokosnh Cytuj Link to post Share on other sites
Tankersss 398 Napisano 14 Lipca 2016 Autor Udostępnij Napisano 14 Lipca 2016 Z znośnych, co najwyżej jakieś półmodularne dostaniesz ( g550m / se530 )Oczywiście gorsze od proponowanej ts-ki xfx gold ( czyli oem seasonic s12g ) Gdybyś chciał coś z pełnych modularnych to niestety słabe konstrukcje ( Albo słabe komponenty, albo słabe parametry, albo slabe wykonanie ) Musiałbyś dopłacić 100zł aby kupić cos fajnego na pełnym modularnym okablowaniu Ps nie patrz też ślepo na certyfikaty 80+ bo to tylko efektywność/sprawność zasilacza ( oczywiście zwykle im lepszy zasilacz tym lepsza efektywność/sprawność, ale jest mase słabych zasilaczy z certyfikatami silver i gold ) Akurat chodziło mi o pół moduły, tylko ciągle zapominam o tym że nie stosuje się podziału na modularne/nie. O certyfikatach wiem, chociaż długi okres czasu siedziałem na HX750 i myślę czy by nie wrócić (uległ uszkodzeniu podczas przeprowadzki), jednak też szukam czegoś sensownego w tej cenie. Zobaczę jeszcze na owego TS od XFX, jednak jak widzę to wersja Gold jest o dodatkowe 100 droższa niż Bronze, jednak czy jest tego warta ? Cytuj Link to post Share on other sites
kokosnh 4162 Napisano 14 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2016 Ts bronze a gold to s12ii vs s12g, czy dwie różne platformy, czy różnica jest warta 100zł ? Jako posiadacz zasilacza za 650zł dla mnie każda różnica jest warta ( wiec trochę mało obiektywny tu jestem ) Musiałby sie ktoś inny wypowiedzieć Cytuj Link to post Share on other sites
Tankersss 398 Napisano 16 Lipca 2016 Autor Udostępnij Napisano 16 Lipca 2016 W sumie natrafiłem na "recenzję" Enduro FM1 http://forum.pclab.pl/topic/1157143-SilentiumPC-Enduro-FM1-Gold-550W/ warto się w to pchać, czy może jednak pozostać przy czymś jak już wymienione do tej pory zasilacze ? Cytuj Link to post Share on other sites
Tankersss 398 Napisano 26 Lipca 2016 Autor Udostępnij Napisano 26 Lipca 2016 Zakupiłem Seasonic X-850 od @Pankracy666. Do zamknięcia. Cytuj Link to post Share on other sites
sixtyone 763 Napisano 27 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2016 Seasonic X KM3 to świetny zasilacz, jak jeszcze z gwarancją to bardzo dobry wybór. Pomimo "tylko" certyfikatu gold jednana z najlepszych konstrukcji ale jest trochę za drogi, można go dostać w świetnej cenie pod postacią CM Vanguarda. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts