roxorek 0 Napisano 14 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2016 (edytowane) Problem: 1.Przy scrollowaniu w przegladarce scina jakby gpu driverow nie bylo, ale sa. 2.Co kilka chwil pojawia sie problem z i y na klawiaturze i ciagle musze ctrl shift wciskac. 1.Konfiguracja komputera: (asrock x99 extreme4, xfx 850w, i7-5820k, 4x4gb 3000mhz, gtx 1080 strix, ssd samsung 500gb evo) 2.System operacyjny: (win7 64bit) Swiezo po zainstalowaniu windowsa. 4.Używany program antywirusowy: brak 5.Wykonane czynności w celu naprawy problemu: reinstalacja sterownikow gpu Na razie mam problemy z netem, to brakuje mi bardzo wielu windows updatow, moze to byc przyczyna? Jakies sugestie? Pozdrawiam Edytowane 14 Lipca 2016 przez roxorek Cytuj Link to post Share on other sites
lonialomax 806 Napisano 14 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2016 Jak masz podłączoną klawiaturę i myszkę i czy wszystkie sterowniki masz zainstalowane? Sprawdź w Menedżerze Urządzeń jak są wykrywane przez system. Cytuj Link to post Share on other sites
roxorek 0 Napisano 14 Lipca 2016 Autor Udostępnij Napisano 14 Lipca 2016 (edytowane) Jak masz podłączoną klawiaturę i myszkę i czy wszystkie sterowniki masz zainstalowane? Sprawdź w Menedżerze Urządzeń jak są wykrywane przez system. Urzadzenie klawiatury HID, mysz zgodna z hid to mi pokazuje Przy przesuwaniu okien rowniez taki "lag" mam. Kurcze, co to moze byc Dodam, ze monitor to xl2420z 144hz Edytowane 14 Lipca 2016 przez roxorek Cytuj Link to post Share on other sites
ciomasta 70 Napisano 14 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2016 (edytowane) Ntyvirusa zainstaluj sobie np Avast , nie wyobrażam sobie żeby korzystać z internetu a niemiec żadnej osłony przed virusami ;/A po drugie jak masz ustawiony pulpit ? tzn prawym na pulpit i personalizacja i co masz ? Aero ?Robiłeś reinstalacje sterowników , lecz podczas reinstalacji zaznaczyłeś Pełną / czystą instalacje GPU tzn nvidie ??ps. upgrejdowałeś Windowsa 7 service pack 1 ... ?PS2. zainstaluj sobię Flash player czy tam Adobe player . Edytowane 14 Lipca 2016 przez ciomasta Cytuj Link to post Share on other sites
roxorek 0 Napisano 14 Lipca 2016 Autor Udostępnij Napisano 14 Lipca 2016 (edytowane) Ntyvirusa zainstaluj sobie np Avast , nie wyobrażam sobie żeby korzystać z internetu a niemiec żadnej osłony przed virusami ;/ A po drugie jak masz ustawiony pulpit ? tzn prawym na pulpit i personalizacja i co masz ? Aero ? Robiłeś reinstalacje sterowników , lecz podczas reinstalacji zaznaczyłeś Pełną / czystą instalacje GPU tzn nvidie ?? ps. upgrejdowałeś Windowsa 7 service pack 1 ... ? PS2. zainstaluj sobię Flash player czy tam Adobe player . Mam Kaspersky internet security. Mam Podstawowy Windows 7 w personaliacji, probowalem klasyczny windows - nie pomoglo. Sterowniki usuwalem i instalowalem na nowo. Mam juz zrobione windows updaty. Flash jest wbudowany w chrome. Edytowane 14 Lipca 2016 przez roxorek Cytuj Link to post Share on other sites
ciomasta 70 Napisano 14 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2016 A w panel sterowania Nvidi jak masz przy Opcji Wyświetlanie i zmiana rozdzielczości ? i tam masz częstotliwość odświeżania 60ghz lub 144 ? sprawdź 2 opcje 60 i 144 jak ci będzie działać .PS. używasz jeden monitor czy 2 ? Cytuj Link to post Share on other sites
roxorek 0 Napisano 14 Lipca 2016 Autor Udostępnij Napisano 14 Lipca 2016 A w panel sterowania Nvidi jak masz przy Opcji Wyświetlanie i zmiana rozdzielczości ? i tam masz częstotliwość odświeżania 60ghz lub 144 ? sprawdź 2 opcje 60 i 144 jak ci będzie działać . PS. używasz jeden monitor czy 2 ? mam 144hz, probowalem 60hz - bez zmian. Niedawno podlaczylem 2gi monitor, na nim sa takie same laggi. Cytuj Link to post Share on other sites
ciomasta 70 Napisano 14 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2016 (edytowane) Mam zrozumieć że masz problem tylko z przeglądarką tak ?Bo jeśli tak to Google chrom ma problem z scrollowaniem gdyż laguje itdŻrób tak : Luckily, fixing this problem is beyond simple: In a new Chrome tab, paste the following into the address bar and then hit enter: chrome://flags/#disable-smooth-scrolling Click the “Disable: link under “Smooth Scrolling” Restart your browserTi masz dokładny opis https://malwaretips.com/threads/how-to-enable-hidden-smooth-scrolling-feature-in-google-chrome.14403/ Tu masz jeszcze linka oco biega https://productforums.google.com/forum/#!topic/chrome/BoarsOZwfYU Edytowane 14 Lipca 2016 przez ciomasta Cytuj Link to post Share on other sites
roxorek 0 Napisano 14 Lipca 2016 Autor Udostępnij Napisano 14 Lipca 2016 Mam zrozumieć że masz problem tylko z przeglądarką tak ? Bo jeśli tak to Google chrom ma problem z scrollowaniem gdyż laguje itd Żrób tak : Luckily, fixing this problem is beyond simple: In a new Chrome tab, paste the following into the address bar and then hit enter: chrome://flags/#disable-smooth-scrolling Click the “Disable: link under “Smooth Scrolling” Restart your browserTi masz dokładny opis https://malwaretips.com/threads/how-to-enable-hidden-smooth-scrolling-feature-in-google-chrome.14403/ Tu masz jeszcze linka oco biega https://productforums.google.com/forum/#!topic/chrome/BoarsOZwfYU Problem jest nie tylko w przeglądarce. Wszędzie gdzie coś przesuwam / scrolluje to mam taki tearing jakby gpu driverow nie było. Do tego np. jak teraz piszę post, to też jakby laggowało. Cytuj Link to post Share on other sites
ciomasta 70 Napisano 14 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2016 Jedynie pozostaje ci ściągnąć program WInthruster i przeskanowac oraz ci usunie błędy .Na pw ci podam linka . Cytuj Link to post Share on other sites
luck85 36 Napisano 14 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2016 (edytowane) Płyty główne ashrocka mają często problemy z portami USB, spróbuj zainstalować xfast USB(z płyty instalacyjnej ze sterownikami), u mnie pomogło, a miałem taki problem, że lubiło mi nagle wywalić sprzęt podpięty pod usb typu myszka, modem, słuchawki. Problem praktycznie ustąpił Edytowane 14 Lipca 2016 przez luck85 Cytuj Link to post Share on other sites
roxorek 0 Napisano 14 Lipca 2016 Autor Udostępnij Napisano 14 Lipca 2016 Płyty główne ashrocka mają często problemy z portami USB, spróbuj zainstalować xfast USB(z płyty instalacyjnej ze sterownikami), u mnie pomogło, a miałem taki problem, że lubiło mi nagle wywalić sprzęt podpięty pod usb typu myszka, modem, słuchawki. Problem praktycznie ustąpił x99 tego nie obsluguje Cytuj Link to post Share on other sites
ciomasta 70 Napisano 14 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2016 I jak ? zrobiłeś to co ci pisałem ? i czy pomogło ? Cytuj Link to post Share on other sites
roxorek 0 Napisano 14 Lipca 2016 Autor Udostępnij Napisano 14 Lipca 2016 I jak ? zrobiłeś to co ci pisałem ? i czy pomogło ? nie pomaga nic, nie wiem co jest kur** grane. Sprobuje inny windows po weekendzie zainstalowac jeszcze Cytuj Link to post Share on other sites
ciomasta 70 Napisano 14 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2016 hmm hmm Nie mogę w to uwierzyć że nic nie pomogło ani ten program .Musiałeś coś źle instalować z sterownikami np kilka razy ten sam sterownik lecz każdy inny np asus , gigabite ? albo poprostu nie wiem ;/Możesz jeszcze jedno zrobić , na płycie głównej masz baterie prawda , to wyłącz komputer i wyjmij na 5 minut baterrie i po 5 minutach włóż go . I może wtedy pomoże jak nie to nie mam pojęcia co może być nie tak . Cytuj Link to post Share on other sites
roxorek 0 Napisano 14 Lipca 2016 Autor Udostępnij Napisano 14 Lipca 2016 (edytowane) http://prntscr.com/bsyd4o przykład co sie gdzieje jak przesuwam okna Edytowane 14 Lipca 2016 przez roxorek Cytuj Link to post Share on other sites
luck85 36 Napisano 14 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2016 masz jakiś inny sprzęt podpięty pod usb ? działa dobrze ? Cytuj Link to post Share on other sites
roxorek 0 Napisano 14 Lipca 2016 Autor Udostępnij Napisano 14 Lipca 2016 masz jakiś inny sprzęt podpięty pod usb ? działa dobrze ? pendrive śmiga ok Cytuj Link to post Share on other sites
ciomasta 70 Napisano 14 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2016 (edytowane) mi sie zdaje ze masz cos nie tak z sterownikami od grafiki i procesora graficznego . Oraz jakbyś miał ustawione w Personalizacji inne ustawienie niż AERO hmm ,ściągnij nowe stery od Nvidi pod swoja kartę i windows 64bit np tu masz linka http://www.nvidia.pl/download/driverResults.aspx/105072/plOdpal i tam masz zaraz na początku do zaznaczenia Wykonaj Pełną instalacje czystą ( jakoś tak to szło )PS . jak masz ustawione w panelu sterowania i opcje zasilania ? daj na wysoką wydajność Edytowane 14 Lipca 2016 przez ciomasta Cytuj Link to post Share on other sites
roxorek 0 Napisano 14 Lipca 2016 Autor Udostępnij Napisano 14 Lipca 2016 mi sie zdaje ze masz cos nie tak z sterownikami od grafiki i procesora graficznego . Oraz jakbyś miał ustawione w Personalizacji inne ustawienie niż AERO hmm , ściągnij nowe stery od Nvidi pod swoja kartę i windows 64bit np tu masz linka http://www.nvidia.pl/download/driverResults.aspx/105072/pl Odpal i tam masz zaraz na początku do zaznaczenia Wykonaj Pełną instalacje czystą ( jakoś tak to szło ) próbowałem już tego, nie pomoglo. Zaraz chyba znow zrobie format, albo wsadze starego gtx 670 dla testu. Cytuj Link to post Share on other sites
ciomasta 70 Napisano 14 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2016 (edytowane) Ja już ci nie pomogę ;/ nie wiem , jedynie format ale może poczekaj do jutro może ktoś miał ten problem i pomoże.PS. jak masz podpiętą kartę ? HDMI czy DVI ? może jakieś sterowniki trzeba do tego monitora ? albo zle jest ustawiony monitor , Edytowane 14 Lipca 2016 przez ciomasta Cytuj Link to post Share on other sites
roxorek 0 Napisano 14 Lipca 2016 Autor Udostępnij Napisano 14 Lipca 2016 Ja już ci nie pomogę ;/ nie wiem , jedynie format ale może poczekaj do jutro może ktoś miał ten problem i pomoże. PS. jak masz podpiętą kartę ? HDMI czy DVI ? może jakieś sterowniki trzeba do tego monitora ? albo zle jest ustawiony monitor , dvi Cytuj Link to post Share on other sites
ciomasta 70 Napisano 14 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2016 Podepnij druga grafe i sprawdz , jak tak samo będzie to format walnij albo czekaj na pomoc od innych bo ja już nie pomoge Cytuj Link to post Share on other sites
roxorek 0 Napisano 15 Lipca 2016 Autor Udostępnij Napisano 15 Lipca 2016 Probowalem inna gpu i jest to samo, takze to nie wina gpu raczej.Postaram sie ogarnac jakis win8/10 na dniach i moze jeszcze sprobuje kable do monitora zmienic.Ale to wkurw** Cytuj Link to post Share on other sites
ciomasta 70 Napisano 15 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2016 W8 nie instaluj już prędzej w10 , lecz zalecam W7 . Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts