LeCzarny 160 Napisano 13 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2016 (edytowane) Witam, mam obecnie Soud blaster Z i ta karta nie obsługuje dźwięku w aplikacjach nie obsługujących DTS (gdy jest włączony) co zmusza mnie do wyłączenia kodera DTS, aby móc słyszeć dźwięk w nieobsługujących go grach. Wyczytałem, że aby na DTS słuchać dźwięków z kompatybilnych aplikacji z DTS i niekompatybilnych dźwiękówka musi posiadać DTS Live!, lub CMSS. Jaka dźwiękówka pozwoli mi cieszyć się DTS w grach i zwykłym stereo w starszych grach bez konieczności manipulowania co chwila w ustawieniach? Przepraszam nie podałem specyfikacji: Windows 7 Home Premium 64 bit Karta najlepiej pod złącze PCI-E i koniecznie z wyjściem SPDIF Edytowane 13 Lipca 2016 przez LeCzarny Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 13 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2016 jest taki wynalazek Creativa jak Titanum HD . Nie wiem ,czy posiada DTS live ale ma na pewno CMSS-3D. Dostępne na allegro. Cytuj Link to post Share on other sites
LeCzarny 160 Napisano 13 Lipca 2016 Autor Udostępnij Napisano 13 Lipca 2016 Witam, przepraszam nie sprecyzowałem, chodzi o SPDIF Toslink Optical, nie RCA. Znalazłem coś takiego jak ASUS Xonar DGX 5.1 i jest tam coś takiego jak Xear 3D™ Virtual Speaker Shifter - czy to jest to czego potrzebuję? Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 13 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2016 to jest zupełnie inna bajka Cytuj Link to post Share on other sites
LeCzarny 160 Napisano 13 Lipca 2016 Autor Udostępnij Napisano 13 Lipca 2016 To co Pan radzi? Cytuj Link to post Share on other sites
ALF 28963 Napisano 14 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2016 Jak nie masz specjalnie wymyślnego zestawu głośników do komputera to nie wiem czy jest sens zamieniać kartę muzyczną tylko dla tego dodatku DTS Connect i innych. Cytuj Link to post Share on other sites
LeCzarny 160 Napisano 14 Lipca 2016 Autor Udostępnij Napisano 14 Lipca 2016 Mam Logitech Z5500 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts