Skocz do zawartości

"Złote myśli" forum ;)

Recommended Posts

Z Pclaba wątek o radeonach HD7000 użytkownik Matiex

Dookładnie jak sie ma te 600 zł i ponad to już lepiej dorzucić do lepszej karty i mieć spokój na dłuzszy czas. Ja też ostatnio się wahałem między 6870 a 7850 i wziąłem tą drugą w wersji 2 GB za 799 zł wersja 1 GB była/jest za 735 zł więc cena bardzo atrakcyjna.. Są to karty od VTX3D więc może chłodzenie nie jest jakieś potężne lub coś ale daje radę.. Ja je odrazu na starcie zmieniłem na Accelero Twin Turbo II i gdy zobaczyłem temperatury doznałem szoku, 25-26 w IDLE w stesie karta nie przekroczyła jak do tej pory 45 stopni więc jest to wynik a testowałem ją na wymagających grach.. FPS'y również skoczyły po zmianie chłodzenia, nie wiem jakim cudem ale jest o 10-15 fps więcej.

Gość DANNY__79

DANNY__79 Dołączona grafika :

(13 wrzesień 2012 - 00:26) o szczegóły pytaj TS'a, ale trzeba przyznać -- nie jest źle. Forum, jak forum, ale pasek na górze bardzo fajnie zrobił :D

DANNY__79 Dołączona grafika :

(13 wrzesień 2012 - 00:26) no i całość wreszcie komponuje się z serwisem, a o to chyba chodziło

C r 0 w :

(13 wrzesień 2012 - 00:27) No ja tam nie wiem %-) może być, trochę niebiesko i idzie z bluescreenem pomylić, ale ogólnie git

%-)

Dział komputery

Temat : Modyfikacja PC:D

Linik do tematu http://forum.benchmark.pl/topic/58407-modyfikacja-pc-d/#entry686349

2.grafika do wymiany bo chyba ona zamula mi kompa..i tu jest kłopot BO AMD nie wymyśliło płyty jak narazie z PCI E 3.0 ..I co kupie grafe z 3.0 i nic mi to nie da.. myślałem cos z granicy 7970 ale z dobrym chlodzeniem i w miare cichym w trybie oszczedzania energii nie wiem czy 3 Giga Vram to czasem nie jest przereklamowane bo nie wiem jak PCI 2.0 obsluzy 3Giga..pewnie 2013 bedzie juz wykorzystywane 3 Giga ale czy płyta to u :wariat:

Edytowane przez xnn123

" Ivy Bridge nie jest zły, ale to był poligon doświadczalny dla 22nm. Haswell to będzie produkt dopracowany pod względem technologii i architektury. Przełomu w architekturze nie ma - jest znaczna poprawa "

Edytowane przez kamar59

Zasilacz nowy tak raczej wszysko dobrze tylko zastanawia mnie jedna rzecz ze na modecomie do procka podlaczalem kabelek co ma 4 wejscia ( nie wiem jak to sie mowi 4 pin ? ) a ten ma 2 i 6 i podłaczam ten co ma 6.

6+2 pcie wpinał w cpu :P

Przed znajomymi pewnie poleci modecoma jako bezstresowy sprzęt :P

Edytowane przez walker15130

ok a jak to jest - lepiej instalować system na hdd czy ssd ? i czy to prawda, że system powinien być instalowany na osobnym dysku, a nie na wydzielonej partycji ?

Koleś zakłada temat o komputerze marzeń za 47k, a później wyjeżdża z takimi kwiatkami :/

Z serii to co wyżej.

a co radzisz bo ja z chłodzeniem wodnym nigdy nie miałem do czynienia. Jakiś backplate tak ? Pamietam, że jakieś wodne jest od corsaira na procek, ale na czym to polega ? Mam dolewać wody co miesiąc do heat pipów czy tych rurek czy jak to sie tam nazywa ?

Czy to tak działa już cały czas ? a GTX 680 z chłodzeniem wodnym nigdzie nie znalazłem