Skocz do zawartości

"Złote myśli" forum ;)

Recommended Posts

Dawno nie widziałem takiego wysypu bredni w ciągu jednego dnia, jak dzisiaj na SB.

11062313_10206642439400305_6963895277520

Mi tam się wydawało, że dzieci najczęściej gwałcą pedofile, podobnie jak pożary najczęściej gaszone są przez strażaków.

Sam papież Franciszek przyznał, że według jego wiedzy 2% księży to pedofile. 

http://www.tvn24.pl/wiadomosci-ze-swiata,2/papiez-franciszek-problem-pedofilii-dotyczy-2-proc-duchownych,449252.html

W żadnej innej grupie zawodowej odsetek ten, według wiarygodnych badań, nigdy nie przekroczył 0,5%.

Nie wypowiadaj się na tematy, o których nie masz żadnego pojęcia. Pedofilia to zaburzenie, które dana osoba odkrywa u siebie +/- w tym samym czasie, kiedy inni odkrywają swoją orientację (bi/homo/hetero). Pedofili nie dzieli się na homo i hetero. Pedofil to pedofil i najczęściej płeć ofiary nie robi mu absolutnie żadnej różnicy. Statystyki dotyczące płci ofiar wypadają mniej więcej pół na pół.

Nie ma czegoś takiego jak odsetek pedofilów wśród przedstawicieli poszczególnych orientacji. Używanie takiego pojęcia to skrajna manipulacja i dowód na kosmiczną wręcz ignorancję.

Nie ma hetero lub homoseksualnych pedofili. Płeć dziecka nie ma znaczenia. 

Nie, nie ma. Co najwyżej pseudo-naukowe banialuki, pisane przez ludzi, którzy obok twierdzą, że orientacja to kwestia wyboru, a homoseksualizm powinno się leczyć.

Z nauką nie ma to nic wspólnego. 

Dorosły człowiek odczuwa pociąg seksualny do swojej, przeciwnej lub do obu płci. Pedofil odczuwa pociąg seksualny do dzieci, bez względu na płeć.

Gdybyś choć raz w życiu miał w rękach jakikolwiek wiarygodny artykuł na ten temat to byś to wiedział, powtarzam więc po raz kolejny - nie wypowiadaj się na tematy, o których nie masz bladego pojęcia, bo jedyne co robisz, to powtarzanie zasłyszanych bredni.

• Popieram 2

Czy ty w ogóle czytasz to, co ktoś pisze, czy po prostu wklejasz gotowe cytaty z Frondy lub innej Niedzieli ? 

Pedofilia to zaburzenie, o czym wspomniałem już dwukrotnie, więc gdybyś czytał wcześniejsze wypowiedzi, to nie napisałbyś poprzedniego posta. Ponieważ rozmowa z ignorantem to jedno, ale rozmowa z ignorantem, który dodatkowo nie zwraca uwagi na cudze wypowiedzi to już dla mnie za dużo.

Są ludzie, którzy wyleczyli się z homoseksualizmu

Nie, nie ma. To brednie i oszustwa nawiedzonych idiotów, głoszone dla zbijania kasy. Guru amerykańskiego "leczenia z homoseksualizmu" nie tak dawno przyznał się do konfabulacji, oszustw i zastraszania.

A da się wyleczyć pedofilię?

Nie. To tak, jak z alkoholikiem. Można "wyłączyć" pociąg do dzieci - farmakologicznie, i/lub za pomocą regularnej i długotrwałej psychoterapii. Potrzebna jest jednak wola i chęć ze strony delikwenta.

• Popieram 1

Homoseksualizm też jest zaburzeniem

Leworęczność to zaś znak, że dziecko prawdopodobnie jest opętane, lekarstwem na grypę jest kilkuminutowy pobyt w piecu, a siódmy syn siódmego syna zawsze będzie wampirem.

• Popieram 1
praw natury nie da się oszukać

Pewnie dlatego homoseksualizm występuje u setek gatunków zwierząt. Jak wyleczysz lwa-geja z homoseksualizmu masz u mnie 980Ti. 

Od Szwedów przy okazji dostaniesz Nobla.

• Popieram 7

Jeśli tak bardzo lubisz normy, szczególnie te, dotyczące ludzi, to urodziłeś się o 100 lat za późno. Na całe szczęście dla ludzkości, pokolenie moich dziadków, pokonało pana, który egzekwowanie swoich norm uskuteczniał przez kilka lat w całej Europie.

• Popieram 1

Jakim cudem, skoro heteroseksualistów jest nieporównywalnie więcej?

Załóżmy, że wśród homoseksualistów 5% to pedofile, a wśród hetero 3%. 5>3.

Ciekaw jestem źródła tych ciekawych informacji, już pomijając błędy wynikające z nieprawidłowej definicji, o których mówił Nowaj.

Zaczyna mnie to drażnić, że coraz więcej ludzi przywołuje jakieś idiotyczne portale jako źródła swojej wiedzy, zamiast wysilić się i przejrzeć choćby strony GUSu, czy Eurostatu (już nawet nie mówię o rzetelnych pracach naukowych...). To taki komentarz nienawiązujący do liczby pedofilów wśród homo a hetero.

• Popieram 1