fenrek 0 Napisano 19 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2016 Witam, Przyszedł czas na zakup nowej lodówko-zamrażarki moje wymogi to: -wysoka na 2 metry przynajmniej, może być i wyższa -szerokość 60 cm - barwa najlepiej inox -pojemna maxymalnie jak to możliwe Co możecie polecić ? Cytuj Link to post Share on other sites
jureczek85 7 Napisano 20 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2016 Od siebie polece Beko. Brałem mamie niedawno kierując sie podobnymi wymogami i wziąłem model RCSA365K21X na 185 cm. Cicha, dobrze chłodzi i 230 litrów pojemniści. Na Ole można ją wyłapać często w fajnej cenie też Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 21 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2016 Nie wiem gdzie mieszkasz ale ja bym najpierw zorientował się, jak rozwinięty i dostępny jest system gwarancyjny w twojej okolicy ,poszczególnych firm... Cytuj Link to post Share on other sites
radam5 215 Napisano 22 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2016 Dokładnie tak jak napisał jarrino. Obecne lodówki to jeden wielki szrot. Na 10 napraw napraw 9 ma wycieli gazu. Przez co nie nadają się do naprawy ponieważ rozszczelnia się parownik, który jest zalany pianką i nikt nie bawi się w jego wydlubanie. Niestety jeżeli chodzi o Beko to nie mam dobrego zadania. Rozejrzyj się za no-frostem. Lodówki w tym systemie nie są pozbawione wad ale zazwyczaj działają znacznie dłużej od zwykłych samorozmrażających, których średni żywot spada i obecnie wynosi pewnie ok 3-4 lat. Cytuj Link to post Share on other sites
kamil6767 0 Napisano 24 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2016 Obecnie praktycznie każdej firmy lodówka może się popsuć. Również brałbym sprzęt, który ma dobry serwis gwarancyjny. Candy ma na przykład stosunkowo tanie części jeśli coś się stanie oraz sa one łatwo dostępne. Tak więc potencjalna naprawa nie musi być taka droga. Ten model jest pojemny: http://www.candy.pl/pl/produkty/przechowywanie-zywnosci/chlodziarkko-zamrazarki/-/catalog/1532643/ckcs6186ixv-1 Szukaj w dużych sklepach. bywa w dobrej cenie ( jest równiez tańsza wersja biała). Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts