Skocz do zawartości

Lista polecanych laptopów uwzględniająca przedziały cenowe

Recommended Posts

• 3 miesiące temu...

Weźcie nie pytajcie się tego Homzika o radę w zakupie laptopów, ta lista to tragedia... Chyba, żeby tylko popatrzeć tak sobie i sie pośmiać... Dell XPS słabe wykonanie? Jeżeli miałeś na myśli wykonanie Della patrząc na serię Inspiron, to tylko pogratulować. Widziałeś to kiedykolwiek na oczy? Mam l702x i miałem opcję kupienia jakiegoś Asusa czy innego sprzętu do 4tys. Wszystkie miażdży wykonaniem, Postaw obok siebie N75 i L702x, podotykaj to pogadamy. Robienie takiej listy nie ma sensu, bo każdy ma chociaż troche inne priorytety, Ja chciałem kupić laptopa z dobrym dźwiękiem, ładnego, z przyzwoitymi podzespołami i przede wszystkim matrycą 1920x1080. Gdyby nie budżet brałbym Macbooka pro 17...Niestety, co miałem do wyboru? Sony VAIO F23 (całkiem fajny laptop, pełno oprogramowania dorzucają do obróbki np. filmików, z tego co mi mówili, ale dźwięk kiepski... do tego gorsza karta graf.) MSI GT780 albo gx780, obydwa fajne (kumpel jednego wziął) ale to sprzęt... Kontrowersyjny stylistycznie jak dla mnie. Typowy dla graczy. No i ten ASUS N75, pozwólcie że tego nie skomentuję, jak go sobie podotykałem to już nie miałem wątpliwości co brać.

Jeżeli tak się uparłeś na tą listę to dodaj np. Dell Precision, DV6, GT780,

każdemu nie dogodzę, a lista ma nie być zbyt długa. L702x jest w miarę OK, na równi z N75 ; co innego L502x, który ma gorszą grafikę GT525.

Delle Precision są OK, ale to sprzęt niszowy ; dv6 mają kiepski serwis w PL, nad GT780 myślałem, ale prędzej trzeba będzie wkrótce dodać nowe MSI na GTX-ach.

• 2 miesiące temu...