Amok. 63 Napisano 31 Maja 2016 Udostępnij Napisano 31 Maja 2016 jaki chcesz rodzaj klawiatury (membranowa czy mechaniczna)? jeżeli mechaniczna: jaki chcesz rodzaj przełączników – jeżeli nie wiesz, to napisz nam: czy masz masywne dłonie czy nie? Nie czy dużo piszesz na klawiaturze? Średnio czy ma to być klawiatura w 100% pod gry? Czasem cos pisze tak 70/30 czy chcesz podświetlenie? Tak najlepiej czerwone albo białe czy chcesz makra? Mogą byc czy chcesz dodatkowe klawisze? Nie czy potrzebujesz podpórkę pod nadgarstek? Nie czy może to być klawiatura typu tenkeyless (bez numapda lub numpad w miejscu del, end, ins)? Rozważam to twoje uwagi (wygląd, firma): myslalem nad ozone strike battle oraz strike pro oraz nad cm Strorm QuickFire rapid od znajomego. (Niższa cena) generalnie nie wiem jakie switche, obecnie mam mecano, jest całkiem ok ale ciekawy jestem mechanika , z myszkami sie juz uspokoiłem słuchawki mam kozackie wiec czas na klawiaturę , ja rozważam redy i Browny Odpowie ktoś? A razer blackwidow 2014? Jaka jest roznica miedzy cherry a razer Orange i green oraz czym sie które charakteryzują? Cytuj Link to post Share on other sites
ponyyou 0 Napisano 31 Maja 2016 Udostępnij Napisano 31 Maja 2016 W klawiaturze razer masz przełączniki chińskie natomiast ja ci mogę polecić tego cm storma. A z przełącznikami to najlepiej jakbyś sam zobaczył i wybrał lepsze dla ciebie. Cytuj Link to post Share on other sites
Amok. 63 Napisano 31 Maja 2016 Autor Udostępnij Napisano 31 Maja 2016 A co powiecie o ozone strike battle oraz tej - http://procpu.pl/p/1727/27956/tesoro-excalibur-spectrum-kailh-brown-klawiatury-gaming-strefa-gracza.html Cytuj Link to post Share on other sites
ponyyou 0 Napisano 31 Maja 2016 Udostępnij Napisano 31 Maja 2016 Ten tesoro jest sopko lecz ma chińskie przełączniki nie znam i nie mogę ci o nich dużo powiedzieć. Ja mam tesoro durandal ultimate i go ci mogę polecić. Cytuj Link to post Share on other sites
Amok. 63 Napisano 31 Maja 2016 Autor Udostępnij Napisano 31 Maja 2016 Mam możliwość kupna cm storm QuickFire rapid na mx Brown roczna za 280zl opłaca sie? Cytuj Link to post Share on other sites
ponyyou 0 Napisano 31 Maja 2016 Udostępnij Napisano 31 Maja 2016 Jeżeli masz pewność że jest w pełni sprawna i roczna to według mnie tak. O i zawsze możesz spróbować żeby jeszcze może z ceny trochę zszedł zawsze warto spróbować. Cytuj Link to post Share on other sites
Amok. 63 Napisano 1 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2016 Chyba zrobię tak ze zamówię tego excalibur rgb i najwyzej zwrócę do 14 dni i wtedy wezmę cm rapid albo QuickFire tk ale powiedzcie mi jak to wyglada ze zwrotem do 14 dni w sklepie procpu? Cytuj Link to post Share on other sites
ponyyou 0 Napisano 1 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2016 Ze zwrotem ci nie mogę niestety pomóc napisz najlepiej do sklepu. Cytuj Link to post Share on other sites
neckol 190 Napisano 1 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2016 Takie prawo Ci przysługuje. Zwracasz i o nic się nie pytają. Płacisz za przesyłkę oczywiście. Nie wiem czy czasem nie ma nawet 15 dni xd W regulaminie sklepu masz wszystko napisane, a jak nie to znajdź w googlach te prawo. Przyda Ci się wiedzieć do zrywania umowy Cytuj Link to post Share on other sites
Amok. 63 Napisano 2 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2016 (edytowane) Dzieki. W takim razie czekam na przesyłkę http://m.newegg.com/Product/index?itemnumber=N82E16823201071&cm_re=rosewill_rgb-_-23-201-071-_-Product Czy ta klawiatura wychodzi za 200zl czy mi sie wydaje? Ale tylko na kalih blue wiec jak ktoś chce kupic klawe z blue to nic tylko brać sam bym spróbował ale jeszcze nie wiem jakie sa Browny dopiero czekam na przesyłkę ;> Edytowane 2 Czerwca 2016 przez Amok. Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 2 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2016 Amok,mam nadzieję,że ty nie jesteś z tych,którzy narzekają na "używany" sprzęt sprzedawany jako nowy... Cytuj Link to post Share on other sites
Amok. 63 Napisano 2 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2016 O czym mowisz? Cytuj Link to post Share on other sites
SzwagierAlone 0 Napisano 2 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2016 Wiecie coś o MSI KG-701? Cytuj Link to post Share on other sites
Amok. 63 Napisano 4 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2016 Przyszedł mi excalibur . Powiem tak. Jak nas jara podświetlenie rgb (naprawdę za*******e to wyglada nie sadziłem ze aż tak) i numpad to warto tego excalibura gra i pisze sie swietnie poprostu klawa warta kasy naprawdę oferuje więcej niz cm storm a kalihy sa spoko w csgo o wiele lepiej sie gra ale ja jednak wezmę cm rapid za 250 od kolegi roczna bo poprostu mam bardzo tanio a ta odeśle ,ale klawe polecam jak dysponujesz takim sianem to sie nie zastanawiaj. Powiem tak. Jakbym miał wybrać drugi raz i miał cm storm za 350-430 a excalibura rgb za 400 to nie zastanawiałbym sie i wybrał bym ponownie tesoro bo w tej cenie oferuje więcej ale ze mam okazje kupic ciut gorsza klawiuture ale taniej o te 150zl to chyba skorzystam jeszcze to przemyśle w sumie bo klawa jest naprawdę świetna Cytuj Link to post Share on other sites
ponyyou 0 Napisano 5 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2016 Jak kto lubi jednak ja wolę cherry. Cytuj Link to post Share on other sites
Amok. 63 Napisano 7 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2016 musze pomacać chery zeby miec porównanie Powiem tak. Byłem w sklepie pomacać klawiaturę : ozone strike battle na mx red i Brown i miedzy nimi nie ma jakiejs różnicy ale miedzy kalih a mx jeat ogromna Oo. Co sądzicie o tej klawiaturce ? Ozone strike battle czy QuickFire rapid-I? Cytuj Link to post Share on other sites
neckol 190 Napisano 8 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2016 Masz quick fire za 250 to go bierz. Jeśli nie masz już tej możliwości to według upodobania do przełączników. Obie klawy są solidne Cytuj Link to post Share on other sites
Amok. 63 Napisano 8 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2016 A powie mi ktoś jak wyglada zwrot w procpu jesli płatność była za pobraniem? Nie mam konta i o to chodzi :v Cytuj Link to post Share on other sites
neckol 190 Napisano 8 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2016 Czyżbyś zamówił już ozone? Kombinujesz Zwrot masz na pewno opisany w regulaminie sklepu. Zwrócić na pewno będziesz mógł. Pytanie kto poniesie koszty przesyłki. Czasami się zdarza, że sklep poniesie (ale to raczej rzadkość). Cytuj Link to post Share on other sites
Amok. 63 Napisano 8 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2016 Nie nie ozone czekam na rapida kolegi ale nie mam kasy zeby zapłacić a bie wiem jak ze zwrotem w procpu jutro tam zadzwonię w takim razie , klawiaturka juz spakowana Cytuj Link to post Share on other sites
akslow 4 Napisano 8 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2016 nie chce ktos kupić ze mną razem klawiatury Logitech G910? Przy zakupie dwóch sztuk wychodzi 465zł za jedną. Cytuj Link to post Share on other sites
Amok. 63 Napisano 15 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2016 Dobra ten rapid to nie wypal bo gościu poleciał w *wuja. Mam do nabycia QuickFire ultimate na mx Brown opłaca sie? 300zl , jednak musze czekać na zwrot kasy z procpu, ktoś wie ile to trwa? Jakos nie podoba mi sie to podświetlenie czerwone i nie moge sie przekonać do tego ultimate. Najbardziej odpowiadał mi ten rapid a tak mega mega to ozone strike pro na mx Brown (gdyby była ) odesłałem excalibur i czekam na kasę a potem mysle co kupic. Podoba mi sie rapid , tk i w ostateczności ten strike battle (ceny poszły w gore i nie taka okazja). Cytuj Link to post Share on other sites
Amok. 63 Napisano 24 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2016 Dobra mordy. Moge kupic tak- qf ultimate za 270zl Qf tk mx Brown za 420. Rapid/i za 400-350. I półroczny corasir strafe rgb za 450zl. Jak to jest ze seitchami mx silent? ;D Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts