Skocz do zawartości

Pierwsza klawa mechaniczna , testy

Recommended Posts

jaki chcesz rodzaj klawiatury (membranowa czy mechaniczna)?

jeżeli mechaniczna: jaki chcesz rodzaj przełączników – jeżeli nie wiesz, to napisz nam:

czy masz masywne dłonie czy nie? Nie

czy dużo piszesz na klawiaturze? Średnio

czy ma to być klawiatura w 100% pod gry? Czasem cos pisze tak 70/30

czy chcesz podświetlenie? Tak najlepiej czerwone albo białe

czy chcesz makra? Mogą byc

czy chcesz dodatkowe klawisze? Nie

czy potrzebujesz podpórkę pod nadgarstek? Nie

czy może to być klawiatura typu tenkeyless (bez numapda lub numpad w miejscu del, end, ins)? Rozważam to

twoje uwagi (wygląd, firma): myslalem nad ozone strike battle oraz strike pro oraz nad cm Strorm QuickFire rapid od znajomego. (Niższa cena) generalnie nie wiem jakie switche, obecnie mam mecano, jest całkiem ok ale ciekawy jestem mechanika , z myszkami sie juz uspokoiłem słuchawki mam kozackie wiec czas na klawiaturę , ja rozważam redy i Browny :)

Odpowie ktoś? A razer blackwidow 2014? Jaka jest roznica miedzy cherry a razer Orange i green oraz czym sie które charakteryzują?

Takie prawo Ci przysługuje. Zwracasz i o nic się nie pytają. Płacisz za przesyłkę oczywiście.

Nie wiem czy czasem nie ma nawet 15 dni xd

W regulaminie sklepu masz wszystko napisane, a jak nie to znajdź w googlach te prawo. Przyda Ci się wiedzieć do zrywania umowy :)

Dzieki. W takim razie czekam na przesyłkę :)

http://m.newegg.com/Product/index?itemnumber=N82E16823201071&cm_re=rosewill_rgb-_-23-201-071-_-Product

Czy ta klawiatura wychodzi za 200zl czy mi sie wydaje? Ale tylko na kalih blue wiec jak ktoś chce kupic klawe z blue to nic tylko brać ;) sam bym spróbował ale jeszcze nie wiem jakie sa Browny dopiero czekam na przesyłkę ;>

Edytowane przez Amok.

Przyszedł mi excalibur . Powiem tak. Jak nas jara podświetlenie rgb (naprawdę za*******e to wyglada nie sadziłem ze aż tak) i numpad to warto tego excalibura gra i pisze sie swietnie poprostu klawa warta kasy naprawdę oferuje więcej niz cm storm a kalihy sa spoko w csgo o wiele lepiej sie gra :) ale ja jednak wezmę cm rapid za 250 od kolegi roczna bo poprostu mam bardzo tanio a ta odeśle ,ale klawe polecam jak dysponujesz takim sianem to sie nie zastanawiaj. Powiem tak. Jakbym miał wybrać drugi raz i miał cm storm za 350-430 a excalibura rgb za 400 to nie zastanawiałbym sie i wybrał bym ponownie tesoro bo w tej cenie oferuje więcej :) ale ze mam okazje kupic ciut gorsza klawiuture ale taniej o te 150zl to chyba skorzystam :) jeszcze to przemyśle w sumie bo klawa jest naprawdę świetna :)

musze pomacać chery zeby miec porównanie

Powiem tak. Byłem w sklepie pomacać klawiaturę : ozone strike battle na mx red i Brown i miedzy nimi nie ma jakiejs różnicy ale miedzy kalih a mx jeat ogromna Oo. Co sądzicie o tej klawiaturce ? Ozone strike battle czy QuickFire rapid-I?

Czyżbyś zamówił już ozone? Kombinujesz :)

Zwrot masz na pewno opisany w regulaminie sklepu.

Zwrócić na pewno będziesz mógł. Pytanie kto poniesie koszty przesyłki. Czasami się zdarza, że sklep poniesie (ale to raczej rzadkość). 

Dobra ten rapid to nie wypal bo gościu poleciał w *wuja. Mam do nabycia QuickFire ultimate na mx Brown opłaca sie? 300zl , jednak musze czekać na zwrot kasy z procpu, ktoś wie ile to trwa?

Jakos nie podoba mi sie to podświetlenie czerwone i nie moge sie przekonać do tego ultimate. Najbardziej odpowiadał mi ten rapid a tak mega mega to ozone strike pro na mx Brown (gdyby była ) :/ odesłałem excalibur i czekam na kasę a potem mysle co kupic. Podoba mi sie rapid , tk i w ostateczności ten strike battle (ceny poszły w gore i nie taka okazja).

• 2 tygodnie później...