JSpades 0 Napisano 22 Maja 2016 Udostępnij Napisano 22 Maja 2016 (edytowane) Witam.Grając kilka dni temu na komputerze, doznał on zamrożenia ekranu, oczywiście się zaciął.Po restarcie, komputer się uruchamia, ale nie ma sygnału z biosu ani monitor nie reaguje.Dodam że wszystkie coolery się kręcą a także jest zasilanie w myszce.Specyfikacja:Intel core 2 quad q8200 2,33ghz (zakupiony niedawno na allegro)Msi ms 7502 ( zakupiona z procesorem)Asus Geforce 630GT2x1Gb ddr2 667mhz (kolejne 2gb zamówione)Seagate Barracuda 200GB (kupiony niedawno z allegro)CoolerMaster rs-350-AMSP (także z allegro)Windows 8 pro 64 bitantywirus to eset smart security 9wyjmowałem baterie z biosu i ramy, ale to nie pomagaWie ktoś gdzie może tkwić problem? Edytowane 22 Maja 2016 przez JSpades Cytuj Link to post Share on other sites
worm 17833 Napisano 22 Maja 2016 Udostępnij Napisano 22 Maja 2016 Spróbuj jeszcze wyciągnąć kartę graficzną i ponownie włożyć. Cytuj Link to post Share on other sites
JSpades 0 Napisano 22 Maja 2016 Autor Udostępnij Napisano 22 Maja 2016 (edytowane) Spróbuj jeszcze wyciągnąć kartę graficzną i ponownie włożyć. baterię mam zaraz obok karty graficznej, więc wyjmując baterie muszę najpierw wyjąć karte, a baterie wyjmowałem już kilkakrotnie, nawet wkładałem inną. Włączyłem teraz komputer, było piknięcie, ale nie poszedł dalej niż za logo Intel. Edytowane 22 Maja 2016 przez JSpades Cytuj Link to post Share on other sites
gepardmak 697 Napisano 22 Maja 2016 Udostępnij Napisano 22 Maja 2016 Kolego zasilacz nowy czy używany?. Cytuj Link to post Share on other sites
maoper77 5 Napisano 22 Maja 2016 Udostępnij Napisano 22 Maja 2016 Jeżeli komputer uruchomił się po kilkukrotnym wyciągnięciu i włożeniu karty graficznej, to spróbuj uruchomić komputer bez karty i powiedz czy było jakieś piknięcia 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Rozwiązanie MESSER 222 Napisano 22 Maja 2016 Rozwiązanie Udostępnij Napisano 22 Maja 2016 (edytowane) Płyta główna jest biedna jak na "Quada" mimo braku O.C. Możliwe że nie ma wgranego nowszego BIOS-u, sprawdź na stronie producenta. Drugim powodem to karta graficzna sprawdził bym ją na innym komputerze lub wsadził z inną sprawną,(możliwy problem z strony płyty głównej czyli co najmniej powrót do aktualizacji BIOS). Sprawdził bym jeszcze miernikiem zasilacz, bo z używanymi nie wiadomo czy nie był "zarzynany" i jako ledwo zipiący został odsprzedany. http://overclock.pl/articles/showall/id/252,jak-mierzyc-napiecia-w-zasilaczach-atx-czyli-przewodnik-po-tych-12-v Edytowane 22 Maja 2016 przez MESSER 1 Cytuj Link to post Share on other sites
JSpades 0 Napisano 22 Maja 2016 Autor Udostępnij Napisano 22 Maja 2016 zasilacz używany, na mierniku na +12v jest 11,81, na +5v jest 5,15 a na +3,3V 3,27A o dziwo bez karty graficznej za każdym razem jest piknięcie, sprawdzę jeszcze na innej bo mam starego radeona x1550 Cytuj Link to post Share on other sites
MESSER 222 Napisano 22 Maja 2016 Udostępnij Napisano 22 Maja 2016 No to chyba masz winnego zamieszania po podłączeniu karty sprawdź jeszcze raz napięcia jak w poradniku z linka pod obciążeniem jak i w spoczynku. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
JSpades 0 Napisano 22 Maja 2016 Autor Udostępnij Napisano 22 Maja 2016 dzięki wszystkim za pomoc Podłączyłem inna kartę i wszystko działa, podłączyłem z powrotem geforca i też wszystko działa, nie mam pojęcia jak Cytuj Link to post Share on other sites
gepardmak 697 Napisano 22 Maja 2016 Udostępnij Napisano 22 Maja 2016 (edytowane) Podejrzany jest ten Twój zasilacz. Takie efekty daje zabezpieczenie termiczne. Jak ostygł zasilacz to normalnie odpala. Edytowane 22 Maja 2016 przez gepardmak Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts