Skocz do zawartości

hyperx ddr4 2400MHz vs g.skil ddr4 3200MHz

Recommended Posts

Proszę Was o poradę..

Powoli żegnam się ze swoim q6700 i składam nową podstawkę. Zamierzam kupić 6600k na asrock fatal1ty k4. Będę go podkręcał więc chciałem kupić dobre pamięci częstotliwości 3200mhz. Okazuje się jednak że będą one dostępne dopiero za dwa tygodnie i obecnie są tylko 2400mhz.

Czy kręcąc procka wystarczą mi one?

Na moim q6700 musiałem ustawić odpowiedni aspect ratio i częstotliwość. Czy na nowych płytach jest podobnie?

Komputer używać będę główne do cada civil 3d (profile i budowa terenu), rzadko ale też photoshop (mapy tiff).

Podpowiedzcie coś bo nad wyborem kompa siedzę już tydzień i te pamiątki to ostatni kamyczek o który się potykam.

Wysłane z mojego ASUS_Z00ADA przy użyciu Tapatalka

hmm 

2x16GB 2400MHz cl15-15-15-35 1.2V   ( 547zł
2x16GB 3000MHz cl15-17-17-35 1.35V ( 773zł
2x16GB 3000MHz cl15-15-15-35 1.35V ( 826zł )

2x16GB 3200MHz cl16-18-18-36 1.35V ( 865zł

2x16GB 3200MHz cl14-14-14-34 1.35V ( 955zł )

choć rzeczywiście, patrząc na ceny 2x16GB się mało opłaca kupowanie  szybszych 

Edytowane przez kokosnh

na liście QVL są te na nie też patrzyłeś ? 

Dodaj do koszyka i zobacz czas realizacji. Mi wychodzi 02.06.

to jest przewidywany czas realizacji ( tzn pewnie nie mają we własnym magazynie, stąd te 10 dni ) 
Co nie znaczy, że wcześniej przyjść nie może 

ale jeśli wcześniej przychodzi, to już losowo 

ogólnie nie mam danych jak się zachowują płyty z kostkami 16GB ( więc najbezpieczniej było by z QVL wybrać ) 

ale jak coś, zawsze możesz zwrócić ( kupując szybsze, gdyby nie poszły )  więc nie ma nacisku na listę QVL 

No tak, tylko początek marca to kiepski termin. Albo wcześniej (ten tydzień) albo później (połowa czerwca). To jak nie mają w swoim magazynie, to gdzie? Ściągają to poza granicą czy z Polski?

Jutro zadzwonię na info, może coś się dowiem. Bo chciałem właśnie dokładnie te co wkleiłeś z morele

A tą listą się nie przejmuję, najwyżej odeślę.

Dzięki za podpowiedź.

Wysłane z mojego ASUS_Z00ADA przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez B00mer