Romek89 0 Napisano 19 Maja 2016 Udostępnij Napisano 19 Maja 2016 Witam, w pracy dostałe zadanie aby znaleźć sobie nowy komputer w budżecie do 2 tyś. Kwota ta jest mała a możliwości dużo i o ile przy swoim kompie gdzie miałem dużo większy budżet poradziłem sobie to tu już ciężko wybrać coś dobrego ale nie za drogiego. Dlatego tez proszę was o pomoc Zastosowanie komputera: Prace biurowe(office, Autocad) biuro geodezyjne Maksymalna kwota jaką dysponujesz: 2000 zł Kiedy zamierzasz kupić komputer?: Jak najszybciej Których części potrzebujesz?: Sama Buda Czy będziesz podkręcać sprzęt? Nie Jaką rozdzielczość posiada Twój monitor? Czy masz zamiar go zmienić? Jaki to model?: dwa monitory jeden LG 21 cali 1920x1080 drugi starego typu Specjalne wymagania: Karta z możliwością podpięcia 2 monitorów na DVI, fajnie byłoby gdyby obudowa nie była zbyt duża i miała jakieś filtry, w biurze ogólnie dużo się kurzy. W skład zestawu musi wejść stacja na karty rozszerzeń w jedną zatokę druga zatoka na CD-Rom. Ramu musi być 8 GB(raczej nie będzie zwiększane później więc moga być dwie kości po 4GB), Zakupu będę dokonywał w sklepie morele.net Czy posiadasz jakieś części z poprzedniego komputera? CD-Rom Własna propozycja zestawu: I5-6400/2.7GHz lub i3-6100/3.7GHZ, Crucial 8GB 2133MHz CL 15 Inne: Zastanawiają mnie karty graficzne z rodziny FIREPRO - czy przy niskiej cenie zestawu jest sens kupować taka kartę? Znalazłem taki zestaw: http://www.morele.net/inventory/info/ykFrFN/ co o tym sądzicie? Cytuj Link to post Share on other sites
kajtek. 11370 Napisano 21 Maja 2016 Udostępnij Napisano 21 Maja 2016 A po co w tym zestawie GTX 950 ? Macie jakiś soft, który używa w znacznym stopniu GPU ? Cytuj Link to post Share on other sites
ADR15 255 Napisano 21 Maja 2016 Udostępnij Napisano 21 Maja 2016 (edytowane) @Up Kiedy szef nie patrzy, żeby sobie pograć w rozsądnych detalch. Zestaw raczej taki sobie - lepiej pójść w nowszą podstawkę 1151 - niższy pobór prądu minimalnie, ale w firmie myślę się to liczy, aby minimalizować koszta. Edytowane 21 Maja 2016 przez ADR15 1 Cytuj Link to post Share on other sites
mutissj 2199 Napisano 21 Maja 2016 Udostępnij Napisano 21 Maja 2016 do biura wolałbym integre na nowej platformie 1151, na procesorze Core i3-6100, będzie ekonomicznie z dobry poborem energii Cytuj Link to post Share on other sites
Romek89 0 Napisano 23 Maja 2016 Autor Udostępnij Napisano 23 Maja 2016 A po co w tym zestawie GTX 950 ? Macie jakiś soft, który używa w znacznym stopniu GPU ? Autocad w któym muszę przeglądać duże pliki z rysunkami a po części na wyrost. Komp który używam teraz wymieniany był 4 lata temu... do biura wolałbym integre na nowej platformie 1151, na procesorze Core i3-6100, będzie ekonomicznie z dobry poborem energii A mógłbyś coś zaproponować(poprawić ten mój zestaw) Poprawiłem trochę ten mój zestaw i wyszło mi 2055 zł z czymś takim: http://www.morele.net/inventory/info/VTW9Ay/ Ewentualnie myślałem żeby tańszy ram bo 8GB musi być ewentualnie tańszą kartę graficzną(byleby obsługiwała 2 monitory) Cytuj Link to post Share on other sites
mutissj 2199 Napisano 23 Maja 2016 Udostępnij Napisano 23 Maja 2016 (edytowane) A mógłbyś coś zaproponować(poprawić ten mój zestaw) tutaj na integrze zestaw. + dysk SSD http://www.morele.net/inventory/info/2wPvL/ Edytowane 23 Maja 2016 przez mutissj Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts