fantomen29 0 Napisano 12 Maja 2016 Udostępnij Napisano 12 Maja 2016 Poszukuję taniej myszki do WOT której układ oraz cena będą podobne do tej której używałem dotychczas czyli http://www.skapiec.pl/site/cat/52/comp/379002#ceny. Najlepiej gdyby była to myszka przewodowa której znacznik nie skakałby bo podniesieniu znad podkładki. Typ uchwytu który stosuję to finger grip. Proszę o ewentualne podpowiedzi jeśli ktoś będzie miał propozycje. Pozdrawiam. Cytuj Link to post Share on other sites
kebab84 96 Napisano 12 Maja 2016 Udostępnij Napisano 12 Maja 2016 Podobna będzie zapewne Logitech G100s. Ja bym proponował też A4tech A90 bloody. do tego podkładka np. Natec M12 jeśli nie masz Cytuj Link to post Share on other sites
Quelto 16 Napisano 12 Maja 2016 Udostępnij Napisano 12 Maja 2016 Budżet? Tania to pojęcie względne Tak jak kolega wyzej napisał A90 powinna zdać egazim, bo wlasnie LOD nie ma zbyt wysokiego~~1-1,5 cd ;p W wocie się raczej używa średniego dpi około tysiąca moze mniej? Bo problem moze byc wlasnie taki, ze powyzej tej wartosci moga byc lekkie problemy z sensorem ;p Cytuj Link to post Share on other sites
fantomen29 0 Napisano 12 Maja 2016 Autor Udostępnij Napisano 12 Maja 2016 Tania to coś takiego jak to... ;p http://allegro.pl/mysz-komputerowa-a4tech-n-500f-v-track-doubleclick-i5221714600.html. Tamte myszki mają wyższą cenę, rozdzielczość oraz programowalne przyciski. Opłaca się w ogóle kupować coś za taką cenę do Wot-a? Bo chodzi mi o to że większość funkcji z tych myszek nie będzie wykorzystywana w grze a przynajmniej tak mi się wydaje. Bardziej jest to użyteczne w strzelankach i trybach snajperskich. Ps. Jestem z natury (tylko i wyłącznie) Żydem... ;p Cytuj Link to post Share on other sites
kebab84 96 Napisano 13 Maja 2016 Udostępnij Napisano 13 Maja 2016 To weź sobie Tracer Vanquish jest za 50zł to najtańsza dość porządna mysz(w kwestii sensora). Cytuj Link to post Share on other sites
Quelto 16 Napisano 13 Maja 2016 Udostępnij Napisano 13 Maja 2016 W takim razie jesli szkoda Ci 70zł na myszkę to nie mam zielonego pojęcia, nie ma zadnego znaczenia jaką wybierzesz pożniej tej kwoty tak naprawde ;p Cytuj Link to post Share on other sites
fantomen29 0 Napisano 14 Maja 2016 Autor Udostępnij Napisano 14 Maja 2016 Racja Panowie. Pewnie dołożę trochę kasy i kupię coś lepszego. Kolega ma jakąś mysz do gier która przypomina rozkładającego się smokozorda i jak dla mnie jest cholernie nieergonomiczna.w moim uchwycie. Ten Tracer Vanquish wydaje się kształtem zbliżony do mojej starej myszki i z ma chyba niezłą precyzję. Tylko ta płytka do myszki mnie przeraża... ;p Dziękuję Wam za rzeczowe podejście do tematu Quelto i Kebab bo jeden mi wyperswadował że nie warto kupować badziewia a drugi podrzucił fajnie i dosyć niedrogie modele. Jeszcze do Was takie pytanie. Kiedy się opłaca składać kompa. W okresie powakacyjnym? Bo słyszałem że w tym roku ma jakiś nowy sprzęt wejść i być może stanieje stary i można by jakiego składaka wybrać. ;p Cytuj Link to post Share on other sites
Amok. 63 Napisano 14 Maja 2016 Udostępnij Napisano 14 Maja 2016 Według mnie to warto dołożyć do 80zl i kupic w tej cenie bezkonkurencyjny a4tech bloody a90. A jak taniej to kup a4tech x710 miałem ostatnio obie pierwsza koszt 80zl druga 55zl obie polecam Cytuj Link to post Share on other sites
DOROBAN 11 Napisano 14 Maja 2016 Udostępnij Napisano 14 Maja 2016 A Bloody nie jest tania? Masz ją już za 75 zł - http://www.skapiec.pl/site/cat/52/comp/17516879#from35101a bedziesz zadowolony bo to dobry gryzon. Cytuj Link to post Share on other sites
neckol 190 Napisano 20 Maja 2016 Udostępnij Napisano 20 Maja 2016 Gdybym miał kupować myszkę do WoTa był by to rat 5, lub ewentualnie 3. Cena nie jest do końca adekwatna, lecz po prostu komfort gry jest niesamowity (w moim przypadku). Do WoTa i to za taką kwotę bierz myszkę, która Ci wygodnie leży. A4 techy można generalnie w tych cenach brać w ślepo.. Cytuj Link to post Share on other sites
kebab84 96 Napisano 20 Maja 2016 Udostępnij Napisano 20 Maja 2016 Gdybym miał kupować myszkę do WoTa był by to rat 5, lub ewentualnie 3. Cena nie jest do końca adekwatna, lecz po prostu komfort gry jest niesamowity (w moim przypadku). Do WoTa i to za taką kwotę bierz myszkę, która Ci wygodnie leży. A4 techy można generalnie w tych cenach brać w ślepo.. raczej nie... Cytuj Link to post Share on other sites
fantomen29 0 Napisano 21 Maja 2016 Autor Udostępnij Napisano 21 Maja 2016 Ja myślałem o w miarę taniej myszce i w miarę dobrej a nie o takim nieergonomicznym cyborgu z bocznymi zderzakami i strefami zgniotu... ;p Mi takie myszki nie leżą za bardzo w dłoni... Cytuj Link to post Share on other sites
Leminairre 515 Napisano 21 Maja 2016 Udostępnij Napisano 21 Maja 2016 Gdybym miał kupować myszkę do WoTa był by to rat 5, lub ewentualnie 3. Cena nie jest do końca adekwatna, lecz po prostu komfort gry jest niesamowity (w moim przypadku). Do WoTa i to za taką kwotę bierz myszkę, która Ci wygodnie leży. A4 techy można generalnie w tych cenach brać w ślepo.. Żartujesz, prawda? Cytuj Link to post Share on other sites
neckol 190 Napisano 22 Maja 2016 Udostępnij Napisano 22 Maja 2016 Nie żartuje. W WoT przegrałem na wielu myszkach i w tym zdażyło mi się grać na ratach 3 i 5. Przyjemniejsza gra niz z logitechem 502 czy fk1. Napisałem, że to moje własne odczucie, ale widzę czytać ze zrozumieniem to niekoniecznie potrafisz. Co do myszek do 100 zł. Gadajcie sobie o różnicach w sensorach itp itd, a tak na prawdę to i tak nie zrobi użytkownikowi różnicy w przypadku a4 techa.. Za tą cenę kupuje się gryzonia wygodnego, a nie oh ah. bo ma taki sensor. Nie ta półka cenowa. Cytuj Link to post Share on other sites
Tycha 4794 Napisano 22 Maja 2016 Udostępnij Napisano 22 Maja 2016 A gdzie ta wygoda w przypadku R.A.Ta? Cytuj Link to post Share on other sites
Amok. 63 Napisano 22 Maja 2016 Udostępnij Napisano 22 Maja 2016 Bloody a90 jest wygodna i ma dobry sensor wiec o co Ci chodzi xd? Cytuj Link to post Share on other sites
neckol 190 Napisano 22 Maja 2016 Udostępnij Napisano 22 Maja 2016 (edytowane) A gdzie ta wygoda w przypadku R.A.Ta? Proszę Cię, kolejny, który gra upośledzonego? 3 raz powtarzam, że to moje odczucie indywidualne. Niech kolega pojedzie do mediamarktu lub innego tego typu sklepu, poprzymierza sobie myszki i niech kupi tą, która mu dobrze leży.. @PS bez urazy Tycha, bo nie mam na celu obrażać Edytowane 22 Maja 2016 przez neckol Cytuj Link to post Share on other sites
Leminairre 515 Napisano 22 Maja 2016 Udostępnij Napisano 22 Maja 2016 (edytowane) Proszę Cię, kolejny, który gra upośledzonego? 3 raz powtarzam, że to moje odczucie indywidualne. Niech kolega pojedzie do mediamarktu lub innego tego typu sklepu, poprzymierza sobie myszki i niech kupi tą, która mu dobrze leży.. @PS bez urazy Tycha, bo nie mam na celu obrażać Chwila, chwila, chwila. Wpychasz mu coś co TOBIE się podoba, my to odradzamy, bo nie ma sensu brać tego "czegoś". W czym masz problem? Też mu mogę powiedzieć, żeby szalał za G400, bo mi świetnie leży w dłoni. Ma to sens? - Nie. Kolega pisał, że chce coś taniego pokroju Tracera, a ty mu mówisz, żeby kupował mysz za cenę R.A.T'a i jak to on nie jest wspaniały. Może ty masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem? "Za tą cenę kupuje się gryzonia wygodnego, a nie oh ah. bo ma taki sensor. Nie ta półka cenowa." Skąd ty się tutaj znalazłeś? Zaskoczyć Cię? Sensor w a4tech'u za 75 zł, jest lepszym wyborem niż ten co siedzi w tym twoim "dziwadle". Za cenę tego R.A.T'a można kupić myszkę, która plasuje się dwa poziomy wyżej. A jeżeli twoje zdanie nie miało na celu polecanie mu tej myszki, to co go będzie interesowało, że tobie leży idealnie i jest świetna, jeżeli każdy jest inny i kolega nawet nie mierzy w tę półkę cenową? Edytowane 22 Maja 2016 przez Leminairre Cytuj Link to post Share on other sites
neckol 190 Napisano 22 Maja 2016 Udostępnij Napisano 22 Maja 2016 Chwila, chwila, chwila. Wpychasz mu coś co TOBIE się podoba, my to odradzamy, bo nie ma sensu brać tego "czegoś". W czym masz problem? Też mu mogę powiedzieć, żeby szalał za G400, bo mi świetnie leży w dłoni. Ma to sens? - Nie. Kolega pisał, że chce coś taniego pokroju Tracera, a ty mu mówisz, żeby kupował mysz za cenę R.A.T'a i jak to on nie jest wspaniały. Może ty masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem? "Za tą cenę kupuje się gryzonia wygodnego, a nie oh ah. bo ma taki sensor. Nie ta półka cenowa." Skąd ty się tutaj znalazłeś? Zaskoczyć Cię? Sensor w a4tech'u za 75 zł, jest lepszym wyborem niż ten co siedzi w tym twoim "dziwadle". Za cenę tego R.A.T'a można kupić myszkę, która plasuje się dwa poziomy wyżej. A jeżeli twoje zdanie nie miało na celu polecanie mu tej myszki, to co go będzie interesowało, że tobie leży idealnie i jest świetna, jeżeli każdy jest inny i kolega nawet nie mierzy w tę półkę cenową? Pójdź sobie po herbatkę, uspokój się i przeczytaj mój post jeszcze raz. Ja tam nie widzę KUP RATA, tylko gdybym ja kupował, a następnie napisałem, że ma wybrać to co mu będzie lepiej leżało w dłoni. Nie wiem po co zaczynasz temat o sensorach, skoro w WoTcie bez problemu można grać na wszystkim bez odczuwalnych skutków ubocznych. Flick shooty i inne żwawe akcje można wykonać na najtańszych myszkach. Dlatego uważam, że lepiej pójść w stronę wygody niż samego sensora, a potem się męczyć z niewygodną myszką. Kolega z pracy, który na XVM jest fioletowy gra na logitechu m90 za 30 zł, drugi znajomy z uczelni, który jest zielony gra na microsofcie 200. Da się? Da.. Oraz co do Twojej wypowiedzi, niczym mnie nie zaskoczyłeś, nigdzie nie napisałem, że rat ma dobry sensor + nawet napisałem, że jego cena nie jest adekwatna do tego co oferuje. Jesteś kolejną osobą, która nie przeczyta wszystkiego i już się bierze za pisanie posta. Rata 3 na luzie można wyrwać za stówkę. Idź sobie pokrzyczeć gdzie indziej. Cytuj Link to post Share on other sites
kebab84 96 Napisano 23 Maja 2016 Udostępnij Napisano 23 Maja 2016 rozmowa z cyklu nie wiem ale się wypowiem... parapet... Cytuj Link to post Share on other sites
Leminairre 515 Napisano 23 Maja 2016 Udostępnij Napisano 23 Maja 2016 Jak będzie grał na niższym sensie, to sobie nie pogra na myszce za 30zł bo po prostu będzie się gubiła przy szybszych ruchach. "Flick shooty i inne żwawe akcje można wykonać na najtańszych myszkach. Dlatego uważam, że lepiej pójść w stronę wygody niż samego sensora, a potem się męczyć z niewygodną myszką." Już widzę jak robię tego "Flick Shoot'a" na Titanium za 10zł, po czym kursor staje w miejscu "A4 techy można generalnie w tych cenach brać w ślepo.." Bzdury, bzdury i jeszcze raz bzdury. Różnica pomiędzy taką Bloody V5 a A9 jest bardzo duża i nie ma sensu kupować V5 w takim przypadku. Jak kolega będzie chciał zagrać w coś innego, nawet w starego 1.6 czy Quake, bądź innego fps'a to niech się nie zdziwi, jak kursor zacznie mu świrować, nawet w WoT na mniejszej czułości da się to wywołać. Za 75zł ma tego A9 i za taką cenę nie ma lepszej myszki. Grać się da na wszystkim, nawet na touchpadzie ale to co zaoferuje mu A4tech to żadna inna mysz w tej cenie, R.A.T'y sraty nie mają tutaj miejsca, więc to sobie może odpuścić na starcie. Cytuj Link to post Share on other sites
neckol 190 Napisano 23 Maja 2016 Udostępnij Napisano 23 Maja 2016 Jak będzie grał na niższym sensie, to sobie nie pogra na myszce za 30zł bo po prostu będzie się gubiła przy szybszych ruchach. "Flick shooty i inne żwawe akcje można wykonać na najtańszych myszkach. Dlatego uważam, że lepiej pójść w stronę wygody niż samego sensora, a potem się męczyć z niewygodną myszką." Już widzę jak robię tego "Flick Shoot'a" na Titanium za 10zł, po czym kursor staje w miejscu "A4 techy można generalnie w tych cenach brać w ślepo.." Bzdury, bzdury i jeszcze raz bzdury. Różnica pomiędzy taką Bloody V5 a A9 jest bardzo duża i nie ma sensu kupować V5 w takim przypadku. Jak kolega będzie chciał zagrać w coś innego, nawet w starego 1.6 czy Quake, bądź innego fps'a to niech się nie zdziwi, jak kursor zacznie mu świrować, nawet w WoT na mniejszej czułości da się to wywołać. Za 75zł ma tego A9 i za taką cenę nie ma lepszej myszki. Grać się da na wszystkim, nawet na touchpadzie ale to co zaoferuje mu A4tech to żadna inna mysz w tej cenie, R.A.T'y sraty nie mają tutaj miejsca, więc to sobie może odpuścić na starcie. Nie mam zamiaru się kłócić. Ja jedno Ty drugie. Ja uważam, że wygodna jest ważniejsza od sensora, a szczególnie w tym zasięgu cenowym. Uważasz inaczej, nie bronię. Podałem przykłady, że można grać na gorszych myszkach. Z mojej srrony koniec. Dalej jednak polecam przymierzyc myszkę. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts