SzwagierAlone 0 Napisano 7 Maja 2016 Udostępnij Napisano 7 Maja 2016 Witam. Mam zamiar kupić karte graficzną GeGorce gtx 1080/1070 po premierze. Lece do usa i ile cla musiałbym zapłacić za przewóz jej do polski? Z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi Link to post Share on other sites
Blashix 137 Napisano 7 Maja 2016 Udostępnij Napisano 7 Maja 2016 Skoro bierzesz rzecz ze sobą to chyba za darmo. Link to post Share on other sites
cresbo 5 Napisano 7 Maja 2016 Udostępnij Napisano 7 Maja 2016 sprawdź sobie http://isztar.mf.gov.pl/isztar/taryfa_celna/web/browsetariffi2_PL?issection=n&expandelem=8407&brow%20sebutton=Przeglądaj+drzewo+nomenklatury&Count%20ry=US&addinfo=UWA&Year=2013&Month=07&Day=07&startp%20os=1&ctmode=C ciekawy artykuł http://antyweb.pl/kupujesz-sprzet-z-zagranicy-sprawdz-z-czym-wiaze-sie-import-towarow-z-usa/ Link to post Share on other sites
Fanbooj 1667 Napisano 8 Maja 2016 Udostępnij Napisano 8 Maja 2016 >Niekiedy bowiem możliwe jest uniknięcie zapłaty cła. Odnosi się to przede wszystkim do towarów w przypadku, których stawka celna wynosi 0% (np. laptop, telefon komórkowy, aparat cyfrowy). Ocleniu zazwyczaj nie podlegają również zakupy, których wartość nie przekracza 150 euro (nie wlicza się do tego kosztów transportu). Tyle że paczki przesyłane spoza granic Wspólnoty objęte są nie tylko cłem, ale również podatkiem VAT oraz akcyzą (np. alkohol, papierosy).< Ten wpis jest bardzo ciekawy, jednakże nie widzę nic dot. kupywania towaru na miejscu i przywożenia go tutaj. Mogę być też najzwyczajniej w świecie ślepy. Link to post Share on other sites
FeX 6361 Napisano 8 Maja 2016 Udostępnij Napisano 8 Maja 2016 Wyobrażasz sobie te kontrole wszystkich przekraczających granice UE, którzy zabierają coś że sobą? Logiki trochę. Link to post Share on other sites
tomasz4688 1 Napisano 9 Maja 2016 Udostępnij Napisano 9 Maja 2016 jak sam ją bedziesz transportował to na wszelki wypadek rozpakuj i tyle. Link to post Share on other sites
Rozwiązanie vonorlik 31 Napisano 10 Maja 2016 Rozwiązanie Udostępnij Napisano 10 Maja 2016 rozpakuj i tyle. właściwa odpowiedz. temat do zamknięcia Link to post Share on other sites
SzwagierAlone 0 Napisano 18 Maja 2016 Autor Udostępnij Napisano 18 Maja 2016 >Niekiedy bowiem możliwe jest uniknięcie zapłaty cła. Odnosi się to przede wszystkim do towarów w przypadku, których stawka celna wynosi 0% (np. laptop, telefon komórkowy, aparat cyfrowy). Ocleniu zazwyczaj nie podlegają również zakupy, których wartość nie przekracza 150 euro (nie wlicza się do tego kosztów transportu). Tyle że paczki przesyłane spoza granic Wspólnoty objęte są nie tylko cłem, ale również podatkiem VAT oraz akcyzą (np. alkohol, papierosy).< Ten wpis jest bardzo ciekawy, jednakże nie widzę nic dot. kupywania towaru na miejscu i przywożenia go tutaj. Mogę być też najzwyczajniej w świecie ślepy. Dziękuje Dzięki wszystkim Link to post Share on other sites
Recommended Posts