skrevix 0 Napisano 4 Maja 2016 Udostępnij Napisano 4 Maja 2016 (edytowane) Witam,Poszukuję myszki do gier z możliwie cichym klikiemBudżet: 150zł (max 200zł, ale wolałbym nie )Obecnie używana myszka: Natec G33Podkładka: A4Tech X7 40cmUżywane DPI: 800-1600Gram: fps (m.in. CS:GO) i rpgUżywane przyciski: 2 pod kciukiemUkład palców: 1+2+2Wielkość dłoni: Duuuże, od czubka palca środkowego do kciuka ok. 13cmChwyt: palm grip i finger gripUwagi: Szukam myszki z cichym kliknięciem, ponieważ nie mieszkam sam, a siedzę do 3-4 w nocy. Chciałbym aby miała przyciski pod kciukiem oraz gumowane wykończenie. Do wagi nie przywiązuje uwagiZastanawiam się nad Myszką Nateg genesis G66, ale jestem otwarty na inne propozycje Edytowane 4 Maja 2016 przez skrevix Cytuj Link to post Share on other sites
kebab84 96 Napisano 5 Maja 2016 Udostępnij Napisano 5 Maja 2016 CM Storm Alcor lub Natec GX75 jeśli chcesz Natec. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
skrevix 0 Napisano 5 Maja 2016 Autor Udostępnij Napisano 5 Maja 2016 Ciekawe propozycje, niestety z tego co czytałem żadna z nich nie ma "cichego kliku", na którym mi najbardziej zależy. Myszka nie musi być Natec Cytuj Link to post Share on other sites
Okrutnik 3 Napisano 5 Maja 2016 Udostępnij Napisano 5 Maja 2016 zadna myszka nie ma cichego kliku Cytuj Link to post Share on other sites
skrevix 0 Napisano 5 Maja 2016 Autor Udostępnij Napisano 5 Maja 2016 Niestety się mylisz, Natec genesis g66 posiada takowe przyciskihttp://genesis-zone.com/pl/product/g66-mysz-dla-graczy/Zastanawiam się czy jest jeszcze jakaś myszka, która by takie miała. Wolałbym sensor laserowy, a nie optyczny, który jest w G66 Cytuj Link to post Share on other sites
Okrutnik 3 Napisano 5 Maja 2016 Udostępnij Napisano 5 Maja 2016 optyczne sensory sa lepsze od laserowych, pozatym ten natec g66 ma 126 g wiec jest za ciezki do csa Cytuj Link to post Share on other sites
skrevix 0 Napisano 5 Maja 2016 Autor Udostępnij Napisano 5 Maja 2016 Waga, jak wcześniej pisałem, nie ma dla mnie znaczenia. Obecna myszka waży 100g i gra mi się nią wygodnie Myślę, że dodatkowe 26g nie zrobi mi różnicy Cytuj Link to post Share on other sites
Okrutnik 3 Napisano 5 Maja 2016 Udostępnij Napisano 5 Maja 2016 ta mysz musi miec bardzo slaby sensor skoro w opisie specyfikacji nie jest wymieniony model Cytuj Link to post Share on other sites
skrevix 0 Napisano 5 Maja 2016 Autor Udostępnij Napisano 5 Maja 2016 Tego się właśnie obawiam, chociaż czytałem recenzje tej myszki i opinie były raczej pozytywne Cytuj Link to post Share on other sites
Okrutnik 3 Napisano 5 Maja 2016 Udostępnij Napisano 5 Maja 2016 pamietam, ze roccat kone pure black edition, ktorego oddalem na gwarancje mial wlasnie delikatny i cichy klik, chociaz nie wiem czy to jest to czego oczekujesz, najlepiej pomacaj sobie ja w jakims miedia makrtcie lub podobnym sklepie, tylko ze jest to mala fingerowa mysz ma 12 cm dl, sa tez wersje xtd 13,5 cm tylko nie wiem jak u nich z klikiem, musialbys tez pomacac w jakims MMie Cytuj Link to post Share on other sites
Amok. 63 Napisano 5 Maja 2016 Udostępnij Napisano 5 Maja 2016 Miedzy 126g a 100g bedzie jednak czuć różnice na niekorzyść Cytuj Link to post Share on other sites
skrevix 0 Napisano 5 Maja 2016 Autor Udostępnij Napisano 5 Maja 2016 Byłem w sklepie Gamedot i poklikałem sobie Natec'iem G66. Albo i nie poklikałem, bo faktycznie nie wydaje z siebie żadnego dźwięku w weekend się przejdę po sklepach i spróbuję zobaczyć inne myszki Cytuj Link to post Share on other sites
Amok. 63 Napisano 5 Maja 2016 Udostępnij Napisano 5 Maja 2016 Ile masz od nadgarstka do końca palców? Cytuj Link to post Share on other sites
skrevix 0 Napisano 6 Maja 2016 Autor Udostępnij Napisano 6 Maja 2016 21cm do środkowego i 15 do kciuka Cytuj Link to post Share on other sites
Amok. 63 Napisano 6 Maja 2016 Udostępnij Napisano 6 Maja 2016 Skoro tak to idealny dla Ciebie bedzie steelseries Rival za 190zl myszka duża wygodna i w porównaniu do zowie fk2 i a4techa bloody ma ciche przyciski a także cicha rolkę Cytuj Link to post Share on other sites
Rozwiązanie skrevix 0 Napisano 9 Maja 2016 Autor Rozwiązanie Udostępnij Napisano 9 Maja 2016 Byłem w sklepach. Klikałem wszystkim co było i niestety nie znalazłem nic... jedynie Natec G66 jest naprawdę cichy, a w tym momencie jest to dla mnie priorytetowa cecha. Dziękuję wszystkim za pomoc Temat do zamknięcia Cytuj Link to post Share on other sites
Amok. 63 Napisano 9 Maja 2016 Udostępnij Napisano 9 Maja 2016 A patrzyłeś rivala? Cytuj Link to post Share on other sites
kokosnh 4162 Napisano 14 Maja 2016 Udostępnij Napisano 14 Maja 2016 jak chcesz cichej, to popatrz na myszy dotykowe ( niestety trzeba się przyzwyczaić do ich używania, ja chyba nie potrafiłbym ) cichszych nie znajdziesz ale go gier to średnio wypada Cytuj Link to post Share on other sites
Tycha 4794 Napisano 14 Maja 2016 Udostępnij Napisano 14 Maja 2016 To chyba do niczego się nie nadaje. Rival ma ciche przyciski, dźwięk jest jakby przytłumiony. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts