mrthree 0 Napisano 12 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2016 Witam , niedawno zaciekawiłem się chłodzeniem wodnym all in one i przymierzam się do zakupu czegoś takiego wraz z nowym komputerem. O tuż chciałbym się zapytać ( jestem totalnie zielony w sprawach LC/AIO) jak wygląda sprawa płynu chłodzącego w takim czymś. Z tego co wiem AiO są to układy zamknięte więc chyba nie da się wymienić płynu. Czy taki płyn powiedzmy po roku nie straci swoich właściwości bądź nie wyparuje. Jak to wygląda. Druga sprawa co myślicie o : Corsair H110. Czy jest to dobre chłodzenie ? Czy będzie duża różnica między Fortis 3 HE na i7 6700k ? Czy jest sens wgl. ładować się w AiO , a może lepiej pozostać przy fortisie i odkładać pieniążki na custom LC ? Pozdrawiam ! Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 12 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2016 Mam wprawdzie AiO ale radzę zostać przy "powietrzu" i jak piszesz "odkładać....". Cytuj Link to post Share on other sites
mrthree 0 Napisano 12 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2016 Mam wprawdzie AiO ale radzę zostać przy "powietrzu" i jak piszesz "odkładać....". mhm.. a powiedz mi czy po przesiadce z powietrza na aio były jakieś konkretne różnice w temp ? Cytuj Link to post Share on other sites
dooku655 8 Napisano 12 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2016 mhm.. a powiedz mi czy po przesiadce z powietrza na aio były jakieś konkretne różnice w temp ? Każdy Ci powie, że lepiej zainwestować połowę ceny AiO w dobre "powietrze". Większość AiO ma pompkobloki, średnią chłodnicę i kiepskie wentylatory. Przy okazji przeważnie nawet jak zechcesz wymienić jeden z elementów poza wentylatorami to się nie zgra. Albo powietrze albo custom. Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 12 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2016 Jak @up... Cytuj Link to post Share on other sites
Etemity 1918 Napisano 14 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2016 Bierz powietrze Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts