thehowl 1 Napisano 4 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2016 (edytowane) Cześć , czy trzeba mieć zamontowaną maskownice portów płyty głównej , i czy karta graficzna może się trzymać na 1 śrubce ?(karta dwu slotowa ,poziome położenie płyty gł. Alea m50) Z góry dziękuje. Edytowane 4 Kwietnia 2016 przez thehowl Cytuj Link to post Share on other sites
wojciechpiwo 4895 Napisano 4 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2016 Cześć , czy trzeba mieć zamontowaną maskownice portów płyty głównej nie czy karta graficzna może się trzymać na 1 śrubce ? tak 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Damian47akaQcu 150 Napisano 4 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2016 Nie musi. Tak karta może się trzymać na jednej, ale musi być ona wkręcona w otwór tzn. na środku śledzia a nie na krawędzi. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
thehowl 1 Napisano 4 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2016 Kurczę a właśnie jest wkręcona na krawędzi bo na środku nie dostaje do otworu. Cytuj Link to post Share on other sites
Damian47akaQcu 150 Napisano 4 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2016 Tzn ja zawsze montuje po środku dla pewności bo ze skrajnego może się osunąć. Ale jeżeli jest poziomo to nie ma to znaczenia. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
kokosnh 4162 Napisano 4 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2016 Musi się trzymać na środkowej, bo inaczej cały ciężar idzie na PCI-e które może się odłamać od PCB. Najpierw włóż luźno w pci-e ( bez zatrzaskiwania)włóż śrubę w otwór środkowy i przykręcaj Jak przykręcisz, to karta powinna samoczynnie się zablokować w PCI-e ( no chyba że masz takie bez blokady ) 1 Cytuj Link to post Share on other sites
thehowl 1 Napisano 5 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2016 (edytowane) Ale jeszcze jedno pytanie w poprzedniej obudowie gdy włączałem komputer były 2 piknięcia w nowej jest 1 mam się czym przejmować? Musi się trzymać na środkowej, bo inaczej cały ciężar idzie na PCI-e które może się odłamać od PCB. Przy poziomym położeniu płyty też ? Wstawiam zdjęcie mojego problemu :http://images.tinypic.pl/i/00773/5gt9f5nj5dco_t.jpg Edytowane 5 Kwietnia 2016 przez thehowl Cytuj Link to post Share on other sites
kokosnh 4162 Napisano 5 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2016 (edytowane) ok czyli u ciebie służy jako stabilizator ( bo karta leży na MOBO ) , ale widać dziurkę, więc czemu niby nie możesz wkręcić ? Nie musi być do końca, byle by się nie gibała. Edytowane 5 Kwietnia 2016 przez kokosnh 1 Cytuj Link to post Share on other sites
thehowl 1 Napisano 5 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2016 (edytowane) Wiem, nie giba się ,ale brakuje dosłownie 0,5 mm żeby śrubka weszła nie da się jej wkręcić. A co z pikaniem ?(komputer działa normalnie) Edytowane 5 Kwietnia 2016 przez thehowl Cytuj Link to post Share on other sites
kokosnh 4162 Napisano 5 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2016 Ale jeszcze jedno pytanie w poprzedniej obudowie gdy włączałem komputer były 2 piknięcia w nowej jest 1 mam się czym przejmować? Odłącz sobie głośnik od panelu I/O to nic pikać nie będzie... Jest to zależne od obudowy W obecnej u mnie pika raz, a w poprzedniej, nie było nawet głośniczka i nie pikała 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Rozwiązanie thehowl 1 Napisano 5 Kwietnia 2016 Autor Rozwiązanie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2016 Aha,nie będę go odłączał. Wszystkim serdecznie dziękuje za odpowiedzi. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts