forum_forum 8 Napisano 1 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2016 Witam, wkrotce zamierzam zakupic jakis konkretny monitor do gier, zalezy mi na najlepszym jaki istnieje. Nie obchodza mnie polsrodki.Oczywiscie bez zadnych dla chirurgow, wojska za kilkadziesiat, kilkaset tys pln.Przegladalem troche google. Acer Predator X34 / Asus ROG Swift PG279Q czy cos innego ?Priorytet:-jak najwiecej HZ odswiezania-jak najwieksza rozdzielczosc-jak najwieksza matryca-jak najlepsze kolory-g-syncProsze o przyklad i argument dlaczego X monitor jest najlepszy na swiecie do gier. Chetnie wyslucham jezeli ma cos sie pojawic co zdeklasuje obecnie istniejace modele.Z gory dziekuje, pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
phx1990 151 Napisano 1 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2016 I tak nie wbijesz Globala w CSie A tak na serio, ochłoń, tu nie ma faworyta w tej kwestii, to tylko monitor do gier, a nie do projektowania 3d żadna kosmiczna technologia. Wybierz coś z tej listy co cię interesuje i kup: http://www.144hzmonitors.com/gaming-monitor-list-120hz-144hz-165hz-200hz-240hz/ Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 1 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2016 Podejrzewam (jestem pewny),że nikt tutaj na forum nie posiada najlepszego monitora na świecie. Powiedz synu ile masz lat,bo pytanie w tytule dość zaskakujące.Umiesz korzystać z google ? 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Ten_Wredny 2047 Napisano 1 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2016 PG278Q. Cytuj Link to post Share on other sites
forum_forum 8 Napisano 2 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2016 27 lat. Nie rozumiem co w nim zaskakujacego. Do niedawna PG279Q byl opisywany w recenzjach jako najlepszy monitor na swiecie do gier. Przez ostatnie miesiace wyszlo wiele monitorow, dlatego pytam. Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 2 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2016 Trochę z rozpędu zadałem pytanie,przepraszam jeśli uraziłem... Cytuj Link to post Share on other sites
Xarix 2265 Napisano 2 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2016 Do niedawna PG279Q byl opisywany w recenzjach jako najlepszy monitor na swiecie do gier. W recenzjach kogo? Wszelkie serwisy gamingowe to w dziedzinie obrazu amatorzy nie mający pojęcia o optyce oraz działaniu ludzkiego oka chłonący marketingową papkę jaką jest specyfikacja sprzętowa (często zmanipulowana pod laika). Dlatego takie recenzje traktowałbym z przymrużeniem oka. Często na opinie składają się tu emocje odczuwane w czasie krótkotrwałego testu. Najczęściej nie biorą nawet pod uwagę warunków , w których testują urządzenie podczas gdy osoby mające pojęcie o temacie dbają o takie rzeczy jak kolor ubioru podczas pracy. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 2 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2016 jaką optykę? jaką barwę, przecież dla gracza najważniejsze jest 1ms i "wyencey hercuf", każdy tęczowy recenzent z popularnego portalu niby IT ci to powie 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Ten_Wredny 2047 Napisano 2 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2016 Przez ostatnie miesiace wyszlo wiele monitorow, dlatego pytam. Generalnie nie wnoszą nic nowego. Cytuj Link to post Share on other sites
forum_forum 8 Napisano 2 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2016 Mialem na mysli portal: tftcentral , z tego co sie orientuje, robia najlepsze testy monitorow. Jezeli zaden monitor nie wnosi nic nowego, to majac powiedzmy 7tys zl, jaki byscie sobie kupili, do grania. Gry to nie tylko szybkie FPSY, ale i wolne gry, gdzie podziwiasz grafike. Cytuj Link to post Share on other sites
Xarix 2265 Napisano 2 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2016 Mialem na mysli portal: tftcentral , z tego co sie orientuje, robia najlepsze testy monitorow. Na pewno o niebo lepsze niż benchmark, PCLab,SW i inne zagraniczne im podobne. Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 2 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2016 i pod wieloma względami dobrą robotę, natomiast ich "kalibracje" to nadal ściema, bo profilowanie e-sportowych monitorów jest potrzebne jak świni siodło, a podanie raportu z kolorymetru absolutnie niczego nie wnosi 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Xarix 2265 Napisano 2 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2016 Z tego co słyszałem niekiedy do ich metodyki idzie się przyczepić. Cytuj Link to post Share on other sites
Ten_Wredny 2047 Napisano 2 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2016 Jezeli zaden monitor nie wnosi nic nowego, to majac powiedzmy 7tys zl, jaki byscie sobie kupili, do grania. Gry to nie tylko szybkie FPSY, ale i wolne gry, gdzie podziwiasz grafike. To zależy od sprzętu pod jaki podpinasz. Cytuj Link to post Share on other sites
evanios 5 Napisano 2 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2016 PG278Q. Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 2 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2016 Z tego co słyszałem niekiedy do ich metodyki idzie się przyczepić. tak czytałem wywody, tylko tradycyjnie brak w nich koherentnej argumentacji, z jednej strony, a z drugiej autor sam gdzie indziej przyznaje, że nie ogarnia e-sportowych wymagań, także Cytuj Link to post Share on other sites
forum_forum 8 Napisano 2 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2016 To zależy od sprzętu pod jaki podpinasz. sli titan PG278Q. wersja pg279q jest lepsza tak czytałem wywody, tylko tradycyjnie brak w nich koherentnej argumentacji, z jednej strony, a z drugiej autor sam gdzie indziej przyznaje, że nie ogarnia e-sportowych wymagań, także Nie ogarniam e-sportowych wymagan? Niski lag, g-sync itd. Wystarczy przeczytac podsumowania recenzji. Problem w tym ze zaden portal nie zdecyduje sie na napisanie jasno, monitor X jest najlepszy na swiecie dla graczy. Deklasuje rywali itd. Zawsze uzywaja zwrotow: jeden z najlepszych. Cytuj Link to post Share on other sites
phx1990 151 Napisano 2 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2016 wersja pg279q jest lepsza Skoro nie tolerujesz matryc TN to celowałbym w 2 opcje: 2560x1080 35" 200Hz G-sync Acer Predator Z35 Lub wspomniany 2560x1440 27" 165Hz G-sync ASUS ROG PG279Q Przy okazji jak ktoś się orientuje w temacie TV to zapraszam bo muszę coś wybrać http://forum.benchmark.pl/topic/210572-telewizor-48-55-500-550euro/ Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 2 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2016 Nie ogarniam e-sportowych wymagan? to nie o tobie Cytuj Link to post Share on other sites
forum_forum 8 Napisano 2 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2016 Skoro nie tolerujesz matryc TN to celowałbym w 2 opcje: 2560x1080 35" 200Hz G-sync Acer Predator Z35 Lub wspomniany 2560x1440 27" 165Hz G-sync ASUS ROG PG279Q Przy okazji jak ktoś się orientuje w temacie TV to zapraszam bo muszę coś wybrać http://forum.benchmark.pl/topic/210572-telewizor-48-55-500-550euro/ Gdyby tylko ten Acer mial wyzsza rozdzielczosc, z 1440/1600. O 4k nawet nie marze. Strasznie mala rozdzialka jak na 35. Cytuj Link to post Share on other sites
phx1990 151 Napisano 2 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2016 No tak zrobili Tutaj masz modele 3440x1440, 100Hz Gsync http://www.amazon.de/gp/switch-language/product/b01a9en4yu/?ie=UTF8&language=en_GB&tag=geizhals04-21 http://www.morele.net/monitor-acer-predator-x34-um-cx1ee-006-843863/ Cytuj Link to post Share on other sites
Ten_Wredny 2047 Napisano 2 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2016 wersja pg279q jest lepsza Nie jest. Cytuj Link to post Share on other sites
Xarix 2265 Napisano 3 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2016 ogarnia e-sportowych wymagań, także Akurat to co słyszałem tyczyło się biurówek lub refek. Chyba były to wywody Tomka na mva, niekiedy przesadza. Chodziło chyba o użyte urządzenia pomiarowe. Co do esportu to mam wrażenie , że tutaj każdy ma jakieś indywidualne wymagania. Sam zupełnie nie siedzę w temacie ale mam kolegę CSowca i tu rozbieżności są ogromne. Jedni faktycznie stawiają wszystko na płynność, inni na 4:3 i barwy skrojone do minimum. Te monitory pozycjonowane jako najlepsze dla gracza to raczej monitory uniwersalnie do wszystkich tytułów. Najlepszy dla gracza BF4 może znaczyć co innego, LOLa co innego, CSa co innego itd. Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 3 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2016 Chyba były to wywody Tomka na mva, niekiedy przesadza. tak i też tak uważam do esportu to mam wrażenie (...) rozbieżności są ogromne dokładnie, trochę jak z ergonomicznym fotelem, każdy ustawi inaczej i nie ma żadnych wymaganych standardów poza równą pracą elektroniki bez lagów Cytuj Link to post Share on other sites
kostii 1 Napisano 4 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2016 Ej dobra krotka pilka Asus pg278q vs pg279q vs Acer predatox X34 Curved na dniach cos kupuje. Ceny jakie mam za te monitory to: 1. 2300 zl - 1,5 miesiaca uzywany 2. 3300 - nówka 4. 4000 - nówka Byłem najarany na matryce IPS bo nie chcialem sie juz cofac z technologia. Ale słyszałem że to 1 wielka loteria i nie chce mi sie pozniej bujać z wymianami. Prosze konkretna odpowiedz Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts