Skocz do zawartości

Najlepszy monitor do gier na swiecie - wielkosc/hz/jakosc/g-sync

Recommended Posts

Witam, wkrotce zamierzam zakupic jakis konkretny monitor do gier, zalezy mi na najlepszym jaki istnieje. Nie obchodza mnie polsrodki.
Oczywiscie bez zadnych dla chirurgow, wojska za kilkadziesiat, kilkaset tys pln.

Przegladalem troche google.  Acer Predator X34 / Asus ROG Swift PG279Q czy cos innego ?

Priorytet:

-jak najwiecej HZ odswiezania
-jak najwieksza rozdzielczosc
-jak najwieksza matryca
-jak najlepsze kolory
-g-sync

Prosze o przyklad i argument dlaczego X monitor jest najlepszy na swiecie do gier. Chetnie wyslucham jezeli ma cos sie pojawic co zdeklasuje obecnie istniejace modele.

Z gory dziekuje, pozdrawiam

Do niedawna PG279Q byl opisywany w recenzjach jako najlepszy monitor na swiecie do gier.

W recenzjach kogo? Wszelkie serwisy gamingowe to w dziedzinie obrazu amatorzy nie mający pojęcia o optyce oraz działaniu ludzkiego oka chłonący marketingową papkę jaką jest specyfikacja sprzętowa (często zmanipulowana pod laika). Dlatego takie recenzje traktowałbym z przymrużeniem oka. Często na opinie składają się tu emocje odczuwane w czasie krótkotrwałego testu. Najczęściej nie biorą nawet pod uwagę warunków , w których testują urządzenie podczas gdy osoby mające pojęcie o temacie dbają o takie rzeczy jak kolor ubioru podczas pracy.

• Popieram 1

Z tego co słyszałem niekiedy do ich metodyki idzie się przyczepić.

tak czytałem wywody, tylko tradycyjnie brak w nich koherentnej argumentacji, z jednej strony, a z drugiej autor sam gdzie indziej przyznaje, że nie ogarnia e-sportowych wymagań, także :/

To zależy od sprzętu pod jaki podpinasz.  

sli titan

PG278Q.

wersja pg279q jest lepsza

tak czytałem wywody, tylko tradycyjnie brak w nich koherentnej argumentacji, z jednej strony, a z drugiej autor sam gdzie indziej przyznaje, że nie ogarnia e-sportowych wymagań, także :/

Nie ogarniam e-sportowych wymagan?

Niski lag, g-sync itd. Wystarczy przeczytac podsumowania recenzji. Problem w tym ze zaden portal nie zdecyduje sie na napisanie jasno, monitor X jest najlepszy na swiecie dla graczy. Deklasuje rywali itd. Zawsze uzywaja zwrotow: jeden z najlepszych.

wersja pg279q jest lepsza

Skoro nie tolerujesz matryc TN to celowałbym w 2 opcje:

2560x1080 35" 200Hz G-sync  Acer Predator Z35

Lub wspomniany

2560x1440 27" 165Hz G-sync  ASUS ROG PG279Q

Przy okazji jak ktoś się orientuje w temacie TV to zapraszam bo muszę coś wybrać  :D

http://forum.benchmark.pl/topic/210572-telewizor-48-55-500-550euro/

Skoro nie tolerujesz matryc TN to celowałbym w 2 opcje:

2560x1080 35" 200Hz G-sync  Acer Predator Z35

Lub wspomniany

2560x1440 27" 165Hz G-sync  ASUS ROG PG279Q

Przy okazji jak ktoś się orientuje w temacie TV to zapraszam bo muszę coś wybrać  :D

http://forum.benchmark.pl/topic/210572-telewizor-48-55-500-550euro/

Gdyby tylko ten Acer mial wyzsza rozdzielczosc, z 1440/1600. O 4k nawet nie marze.

Strasznie mala rozdzialka jak na 35.

ogarnia e-sportowych wymagań, także :/

Akurat to co słyszałem tyczyło się biurówek lub refek. Chyba były to wywody Tomka na mva, niekiedy przesadza. Chodziło chyba o użyte urządzenia pomiarowe.

Co do esportu to mam wrażenie , że tutaj każdy ma jakieś indywidualne wymagania. Sam zupełnie nie siedzę w temacie ale mam kolegę CSowca i tu rozbieżności są ogromne. Jedni faktycznie stawiają wszystko na płynność, inni na 4:3 i barwy skrojone do minimum. Te monitory pozycjonowane jako najlepsze dla gracza to raczej monitory uniwersalnie do wszystkich tytułów. Najlepszy dla gracza BF4 może znaczyć co innego, LOLa co innego, CSa co innego itd.

Chyba były to wywody Tomka na mva, niekiedy przesadza.

tak i też tak uważam

do esportu to mam wrażenie (...) rozbieżności są ogromne

dokładnie, trochę jak z ergonomicznym fotelem, każdy ustawi inaczej i nie ma żadnych wymaganych standardów poza równą pracą elektroniki bez lagów

Ej dobra krotka pilka Asus pg278q vs pg279q vs Acer predatox X34 Curved na dniach cos kupuje. Ceny jakie mam za te monitory to:

1. 2300 zl - 1,5 miesiaca uzywany

2. 3300 - nówka

4. 4000 - nówka

Byłem najarany na matryce IPS bo nie chcialem sie juz cofac z technologia. Ale słyszałem że to 1 wielka loteria i nie chce mi sie pozniej bujać z wymianami.

Prosze konkretna odpowiedz :)