Quelto 16 Napisano 29 Marca 2016 Udostępnij Napisano 29 Marca 2016 Zacznę może od początku.. Słuchawki doszły do mnie niedawno. Jestem z nich bardzo zadowolony zwłaszcza, ze wyrwałem je w dość promocyjnej cenie 220 zł. Dźwięk jest ładny czysty,wyraźny, bass fsjnie podbity. Słuchawki bardzo dobrze wygłuszają, ale moim zdaniem jest to tez mały problem, ponieważ przez to mam takie wrażenie, ze np muzyka także jest trochę wygłoszona, ale to może efekt placebo. Zadaje wiec pytanie jak w temacie, czy warto dokupować do nich jakaś kartę, czy zmieni to jakoś mocno ich dźwięk? Myślałem nad jakimś zwykłym Xonarem za 115 zł na morele ewentualnie troższą wersja za 300 choć mie wiem szczerze czy jest pomiędzy nimi jakaś duża różnica. Czekam na opinie czy warto kupować oraz odnośnie samych kart. Pozdrawiam 1 Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2076 Napisano 29 Marca 2016 Udostępnij Napisano 29 Marca 2016 czy zmieni to jakoś mocno ich dźwięk? Mocno - nie. Cytuj Link to post Share on other sites
Necroludek 0 Napisano 29 Marca 2016 Udostępnij Napisano 29 Marca 2016 Ekspertem nie jestem ale nie dawno pytałem o podobne rzeczy i z kart muzycznych w tej cenie polecna jest AIM SC8000 a jeżeli możesz dopłacić jeszcze to AIM SC808. Ewentualnie szukaj X-FI Titanium HD ale uprzedzam, że to nie proste zadanie. Mocno nie zmieni ale z tego co wiem to dość wyraźnie i odczuwalnie poprawi jakość. Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 29 Marca 2016 Udostępnij Napisano 29 Marca 2016 Zadaje wiec pytanie jak w temacie, czy warto dokupować do nich jakaś kartę myślę, że tak, aczkolwiek... czy zmieni to jakoś mocno ich dźwięk? raczej poprawi ale w tym budżecie nie aż tak dużo. pytanie jaką posiadasz integrę ? bo ja na swojej ALC1150 ,Hypery mnie nie zachwyciły w tych aspektach na których mi zależało. Cytuj Link to post Share on other sites
Quelto 16 Napisano 29 Marca 2016 Autor Udostępnij Napisano 29 Marca 2016 http://m.morele.net/product/details/330485/0<--- Myślałem nad ta karta, co uważasz? Ewentualnie dopłacić do tej: http://m.ceneo.pl/5655167, ale mie wiem szczerze czy jest sens. Co sadzisz o tej propozycji? Masz może jakieś inne? Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 30 Marca 2016 Udostępnij Napisano 30 Marca 2016 z mej strony ; na USB- Prodigy Cube Black Edition ,PCI- AIM SC8000, PCI-Ex Xonar DX, X-Fi Titanum, to powinno wystarczyć.Najlepsze pierwsze dwa, uzyskasz z nimi bardziej detaliczniejsze granie,głośności nie zabranie. Cytuj Link to post Share on other sites
Quelto 16 Napisano 30 Marca 2016 Autor Udostępnij Napisano 30 Marca 2016 To już bardziej bym sie sklaniał w strone tego SC8000, a powiedz mi ten xonarek za 114zł jest nie opłacalny czy może po prostu nie da za duzych efektów? Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 30 Marca 2016 Udostępnij Napisano 30 Marca 2016 względem nie najlepszych integr, przy odpowiednich receptorach słuchu jak najbardziej ale szczerze powiedziawszy wołałbym uzbierać na używanego DX albo X-Fi Titanum. Jednak to ciut lepsze brzmienie, w przypadku tego drugiego również bardziej "inne". Cytuj Link to post Share on other sites
Quelto 16 Napisano 31 Marca 2016 Autor Udostępnij Napisano 31 Marca 2016 Ta druga opcja raczej zdecydowanie za droga Bardziej w takim razie bym wybierał pomiedzy DX, a Aimem Co sądzisz o tej? http://www.ceneo.pl/16711043 Z nazwy jest to chyba połaczenie dg i dx Szczerze to nie wiem zbytnio czym się rozni o tej wersji tańszej o 50zł Myślisz, ze się opłaca w razie czego czy juz lepiej zostawic integre i dozbierac do czegos lepszego? Cytuj Link to post Share on other sites
Necroludek 0 Napisano 31 Marca 2016 Udostępnij Napisano 31 Marca 2016 Ta druga opcja raczej zdecydowanie za droga Bardziej w takim razie bym wybierał pomiedzy DX, a Aimem Co sądzisz o tej? http://www.ceneo.pl/16711043 Z nazwy jest to chyba połaczenie dg i dx Szczerze to nie wiem zbytnio czym się rozni o tej wersji tańszej o 50zł Myślisz, ze się opłaca w razie czego czy juz lepiej zostawic integre i dozbierac do czegos lepszego? DGX to jest DG ale na slot PCIE. Cytuj Link to post Share on other sites
Quelto 16 Napisano 31 Marca 2016 Autor Udostępnij Napisano 31 Marca 2016 Hmm, to moim zdaniem jesli powiadacie, ze DG jest średnio opłacalna to albo kupic Aim SC8000, bo jego cena jest dosc przystepna albo kupic uzywaną DX tylko nie wiem cyz jest sens przy takich rzeczach w uzywki się bawić Co uważacie? Cytuj Link to post Share on other sites
Necroludek 0 Napisano 31 Marca 2016 Udostępnij Napisano 31 Marca 2016 Hmm, to moim zdaniem jesli powiadacie, ze DG jest średnio opłacalna to albo kupic Aim SC8000, bo jego cena jest dosc przystepna albo kupic uzywaną DX tylko nie wiem cyz jest sens przy takich rzeczach w uzywki się bawić Co uważacie? AIM jest lepszy od Dx Cytuj Link to post Share on other sites
Quelto 16 Napisano 31 Marca 2016 Autor Udostępnij Napisano 31 Marca 2016 Dzieki za opinie, ale chciałbym tez zdanie na ten temat przeczytać osoby bardziej "renomowanej" na tym forum Cytuj Link to post Share on other sites
bleck55 730 Napisano 1 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2016 Aim już nie jest tak opłacalny bo ceny strasznie skończyły niestety ale jak znajdziesz w dobrej cenie to warto Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2076 Napisano 1 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2016 IMO przy cenie 229pln to nadal dobra opcja, zobacz ile kosztuje bardzo zbliżony Audiotrak HD2. Druga sprawa, że tego AIMa już prawie nie ma gdzie kupić. Cytuj Link to post Share on other sites
Rozwiązanie adivxv 2880 Napisano 1 Kwietnia 2016 Rozwiązanie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2016 Co sądzisz o tej? http://www.ceneo.pl/16711043Z nazwy jest to chyba połaczenie dg i dx nie ma przepaści między nimi ale jednak DX trochę lepiej gra dynamicznie, dlatego polecam zwyczajnie dołożenie do DX.Zawsze, to lepsze wrażenia słuchowe. Jednak AIM SC8000 na PCI, to jeszcze lepszy wybór muzycznie. Razi trochę jego oprogramowanie i to tylko karta stereo ,choć nie ma się na siłę czegoś czepiać. a jak ktoś nie chce tego, czy tego, zostaje wciąż całkiem porządny X-FI Titanum. Jego główną zaleta jest dla wielu osób CMSS-3D. Cytuj Link to post Share on other sites
ReznoR 362 Napisano 1 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2016 Chodziło o X-Fi Titanium model SB0880, którego można na allegro dorwać w cenach 110-130 zł.Ja bym się jednak zastanowił dobrze nad tym Audiotrak Prodigy Cube BE, tylko że tam lepiej podłączać do wyjścia 6,3 mm, gdyż 3,5 mm jest bardziej na dokanałówki/douszne.I do tego zastosować się do mojego poradnika (Asio4All + AIMP4), i odrazu "kocyk" z muzyki zostanie zdjęty. Cytuj Link to post Share on other sites
Quelto 16 Napisano 1 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2016 W takim razie raczej zdecyduję się na DX może jakąś uzywkę kupie Wybieram wlasnie ją, ponieważ oczekuje grania dynamicznego i zywego, czyli pokrywa sie to z tym co napisał o niej adiv. Dzięki wszystkim za pomoc najwyzej odezwę się na pw co do ofert uzywki czy warto kupować Cytuj Link to post Share on other sites
ReznoR 362 Napisano 1 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2016 DX bardziej bym polecił do głośników, nie do słuchawek. Ale cóż... sam się przekonasz. Cytuj Link to post Share on other sites
Quelto 16 Napisano 1 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2016 Wiec według ciebie Xi-Fi będzie lepszy do sluchawek? ;v Też zastanawiam się nad tym aimem ciągle, bo w sumie jego cena kusząca jest nawet Cytuj Link to post Share on other sites
ReznoR 362 Napisano 1 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2016 Nie. Jak już pisałem wcześniej: Ja bym się jednak zastanowił dobrze nad tym Audiotrak Prodigy Cube BE Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 1 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2016 najlepiej Black Edition, jak mu się nie widzi dłubać zmieniając wzmacniacza operacyjnego.Kostka trochę dostaje muzykalności , poprawia się scena. Co ciekawe nie gra tak dynamicznie jak Xonar ale większość atutów jednak po stronie Audiotraka. natomiast co lepsze AIM ,czy Cube.Nie słuchałem tego pierwszego ,jednak ludzie pisali ,że lepiej gra Chińczyk. Cóż, pozostaje samemu sprawdzić. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts