-Tommy- 5033 Napisano 22 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 OCZ vertex II 60 gb zaczęło się co chwila cold starty ale tak to już jest gdy się ignoruje opinię innych. Przynajmniej oddali mi kasę w sklepie, dysku używałem przez lekko ponad miesiąc był tam tylko system ze sterownikami w dodatku win7 zoptymalizowany pod SSD. No cóż teraz kupie sobie samsunga mam juz blisko 1,5 roku jak nie lepiej i nigdy mi nic nie swirowal Cytuj Link to post Share on other sites
NaughtyKRZ 10 Napisano 9 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2012 1. Drukarka HP photosmart 7260 - wydrukowałem ową drukarką kilka dokumentów, po tygodniu zaczęła krzywo drukować, i tak oddawałem ją kilka razy na gwarancję i za każdym razem było to samo, niby działa, ale jednak nie, najdłużej współpracowała ze mną 2 miesiące, a teraz leży na szafce... 2. Laptop Dell'a w skrócie Alienware... Więc po zakupie 11 calowego potwora wszystko było w jak najlepszym porządku, po jakimś okresie (nie jestem w stanie określić czy mijał miesiąc, czy dwa, +/- tego) zaczęło dziać się z nim coś dziwnego: - bateria trzymała do 1 godziny przeglądania internetu, na profilu "oszczędzanie energii", gdzie wcześniej potrafiła wytrzymać do 5h... - miałem też problemy z SSD, system co chwila się wywalał, błędy w plikach, czasami nawet dysku mi nie wykrywało. SSD miało pojemność 256 GB ( nie pamiętam dokładnych parametrów, bo za krótko byliśmy razem ) Serwis Della nie chciał przyjąć "mocarza" na gwarancję, gdyż na wstępie stwierdzili usterkę z winy użytkownika, "laptop musiał panu wypaść z rąk", kłóciłem się trochę z nimi, ale bez efektów... Dla Aliena specjalnie biurko codziennie sprzątałem ( no dobra, ze dwa razy w tygodniu), ale zawsze na biurku był porządek, dbałem jak o dziecko, a w serwisie powiedzieli że spadł... No więc musiałem wydać trochę $ na baterię i dysk Nigdy więcej Dell'a... (chociaż z wydajności jestem bardzo zadowolony, jak na 11") Cytuj Link to post Share on other sites
Saiya-jin 190 Napisano 10 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2012 Może nie komputerowy, ale też elektronika. Nikon D5000 po jakimś czasie zaczął robić beznadziejne fotki na wyższym iso. Chyba aparat mi siada. Wydaje mi się, że kiedyś zdjęcia na wysokim iso tak nie wyglądały. Od jakiegoś czasu występują brzydkie, poziome pasy. Iso 2000 kiedyś: http://gombrowitch.files.wordpress.com/2012/12/dsc_0137_793.jpg Iso 800 dzisiaj: http://gombrowitch.files.wordpress.com/2012/12/dsc_4311_797.jpg Iso 1250: http://gombrowitch.files.wordpress.com/2012/12/dsc_4240_796.jpg Cytuj Link to post Share on other sites
-Tommy- 5033 Napisano 14 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 Matryca sie "konczy" co widac wlasnie na wikszych wartosciach iso (matryca dostaje wtedy wieksze napiecie by miec wiekszaczulosc) mozna tez sprobowac zmiany FW na nowsze lub inne (downgrade o jeden w dol)gdyz sie moze cos z oprogramowaniem systemowym Nikusia sypie Cytuj Link to post Share on other sites
Dudzio993 53 Napisano 14 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 Ati Radeon 3650 HD - Sterowniki na płycie od producenta to była jakaś kpina. W wielu grach błędy graficzne, których w sposób opcje>grafika nie dało sie wyrzucić. Trzeba było zainstalować nieoryginalne sterowniki Omegi, które po zainstalowaniu w natychmiastowy sposób usunęły wszystkie błędy, które występowały wcześniej. A miała być radocha po jej zakupie a nie godziny szukania rozwiązania na forach... Cytuj Link to post Share on other sites
kruszyn 5 Napisano 15 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 (edytowane) ano raz kupiłem radeona 4850 od gigabyta chyba wersja z referencyjnym chłodzeniem masakra sadzad dwa domy dalej chyba myślał że cały dzień odkurzam Jedno też z zwiększych rozczarowań był przsiadka na athlona x2 5600 i płyte asus m2n procesor oj było to straszne wisiek chodził płynniej na p4 3,2 z ht choć myslałem że no dwa rdzenie i będzie lepiej a płyta masakra nagminne wypadały złączki sata itp. Autorze tekstu, przeczytaj ten temat i zastosuj się do zaleceń w nim zawartych // jacekgothic Edytowane 16 Grudnia 2012 przez jacekgothic Cytuj Link to post Share on other sites
mustang93 3 Napisano 16 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 Sporo lat temu kupiłem jakąś drukarkę lexmark (nie pamiętam jaki model). Użytkowałem ją przez jakieś 2 tygodnie a potem przez jakiś czas może miesiąc jej nie używałem... po tym czasie kiedy chciałem coś wydrukować całkiem ją ch*j strzelił, wszystko wgl przestało działać i od tamtej pory nie ufam tej firmie... Cytuj Link to post Share on other sites
JacobX14 78 Napisano 17 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2012 Ja miałem problem z Lexmarkiem wielofunkcyjnym, który miał straszne fochy, raz działał raz nie A potem z deka zawiodłem się na grafice Gigabyte GT240 GDDR5 OC, cicha, wydajna jak na czas w którym kupowałem i dawny monitor(1280x1024), ale wentylator zaczął niemiłosiernie terkotać i się spaliła po godzinie(dodam że wentyl chodził terkotając tylko tą godzinę, ale 2 dni wcześniej był problem z uruchomieniem komputra). Ale mogę polecić serwis gwarancyjny Gigabyte Do tej pory preferuję Gigabyte, tylko błagam żeby zmienili laminat na czarny przy grafikach Windforce x3 i czarny laminat byłby <3 Cytuj Link to post Share on other sites
bullseye 73 Napisano 18 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 8Level, kilka ich kart na PCIE miałem (WiFi N), i albo w ogóle nie działały albo co kilka sekund zrywały połączenia (na szczęście wymienili na gwarancji na TP-Linka, stabilnie po kilka dni trzyma połączenia). Cytuj Link to post Share on other sites
Inspectah 5 Napisano 20 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2012 Vertex Radeon HD 6850 - ta karta ściągnęła chyba wszystkie plagi egipskie. Na początku było ladnie, ale pozniej zaczely się z nią kłopoty. Powiem krótko, żeby karta działała, musiałem jej zmniejszyć taktowanie, bo inaczej wywalało freeze screena podczas gry i wyskakiwał komunikat "Sterownik AMD przestał działć [...]" , sprzedałem ją dopiero po 4 miesiącach, inaczej nie dało rady nic z tym zrobić. Nawet zmiany napięcia miała zablokowane. Nie polecam nikomu tej karty jeśli nie chce ściągać na siebie fatum. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość miomol Napisano 21 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2012 (edytowane) GF 6100 (nie pamiętam producenta) MSI 6600GT Palit 7300GS Gigabyte 8600GTS Gigabyte 9600GT Gigabyte HD3650 Wszystkie spalone (obudowa dobrze chłodzona, teraz HD4850 nie narzeka). Podsumowując: Nigdy, nigdy, przenigdy więcej nie kupię nshitu. iBOX 350W (Kupiłem jako tymczasówkę dla A64 3000+ i 8400GS za 10zł, po miesiącu spalił się i zabrał dysk który odratowałem) OCZ StealthXStream II 500W - Kupiony 16.12.2012, w kwietniu 2012 zaczęło mu odbijać. W czerwcu padł całkowicie i po miesiącu czekania dostałem nowy. Jednak sam fakt że markowy zasilacz się zepsuł i tragiczne okablowanie to hmm, już lepiej fortrona apn 505W lub te nowe deusy od spc, 600W tańsze od 500W OCZ. Seagate Barracuda 7200.7 160GB SATA - Od początku głośny, mocno wibrujący. Po kilku latach zaczął się sam wyłączać i strzelać głowicą. Toshiba 2.5' 40GB SATA - Miałem laptopa z tym dyskiem. Mocniejsze poruszenie laptopa powodowało badsektory, a w końcu umarł śmiercią click-of-death. Antec Two Hundred - Obudowa na pierwszy rzut oka dobrze wykonana. Na pierwszy rzut oka... Raz na niej usiadłem (zakręciło mi się w głowie gdy grzebałem w PC), a drugi raz postawiłem na niej PC w starej obudowie codegena. Potężne wgniecenie na górze. Creative SBS380 - Kupiłem używki za 20zł, jednak bywają probemy z wyłącznikiem, gniazdem słuchawkowym (trzeba poprawiać gdy wyjmuje się słuchawki) i lewym kanałem. Nie wspominając o okleinie schodzącej z suba. EVGA 650i Ultra - Ogółem dobra płyta, jednak jakimś cudem uszkodziło mi się USB bez używania go. Do tego słabe OC. Logitech RX250 - Podczas upalnych dni (30 stopni w lato 2012) grałem w Alice Madness Returns. Odeszła z białym dymem. Edytowane 21 Grudnia 2012 przez miomol Cytuj Link to post Share on other sites
Esdi13 6 Napisano 22 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2012 Zasilacz iBox 500W oraz obudowa tego samego producenta. Argumentować chyba nie muszę Cytuj Link to post Share on other sites
06radcho 1495 Napisano 22 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2012 Zasilacz iBox 500W oraz obudowa tego samego producenta. Argumentować chyba nie muszę Nie ma czego żałować. Firme nazwać IBOX Cytuj Link to post Share on other sites
Papiesz111 152 Napisano 23 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2012 miomol-miałeś wgl. jakiś sprzęt, który Ci się nie zepsuł? Życie to Ty masz niemiłe ze sprzętem:/ Cytuj Link to post Share on other sites
Zwierzak 1 Napisano 23 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2012 Nie rozumiem jak można narzekać na sprzęt, który miesiąc po zakupie się popsuł ? Co za różnica miesiąc po zakupie czy 23 miesiące. Od tego jest gwarancja. Nie korzystacie z tego ? Cytuj Link to post Share on other sites
PiVoSH92 0 Napisano 24 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2012 Ja tam się na płytkach MSI srogo zawiodłem - 770-C45 3x gwara w ciągu 4 miesięcy, potem wymieniłem na Gigabyte 990XA-UD3 (ponad rok sprawna, bez żadnego problemu, najlepsza płyta pod AM3(+) jaką w życiu montowałem, a z 20 modeli będzie), K9A2 CF - 2x gwara, za trzecim razem przysłali inną, którą od ręki sprzedałem (chyba coś z serii 785G czy jakoś tak oddali nową - nawet nie zamierzałem się bawić), P67A-G45 - ujarana sekcja na guten tag, powrót z gwary, 3 tygodnie i padły SATA - a rev. była już B3... zwrot kasy, zakup P67 Pro3 i działa do dziś. A tak z innej beczki to Asus nieco mnie zawodzi - może mam pecha, ale na 3 ich płycie padają mi porty USB (P7P55 LX, P7P55D-E Pro, Maximus IV Extreme), ale za to mam pozytywne przejścia z serwisem, szybki itp., kontakt z nimi też OK, Ale i tak następną płytką będzie GB. Cytuj Link to post Share on other sites
JacobX14 78 Napisano 25 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2012 No dokłądnie GB a nie jakieś Asusy PiVosh, od kiedy ty masz P67 Pro 3 ?? Cytuj Link to post Share on other sites
PiVoSH92 0 Napisano 25 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2012 Nie ja, znajomy kumpla. K9A2 CF też nie moja, jeszcze z 20 innych płyt montowałem Cytuj Link to post Share on other sites
gtxxor 3481 Napisano 31 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2012 Gigabyte 990FXA-UD5 w teorii jedna z topowych płyt pod AM3/3+, a że klient uparł się na procesor FX przy bardzo high-end'owej konfiguracji to taka została zamówiona. Najpierw okazało się że FX-8150 na owej modbo nie wstaje bo posiada ona jeszcze bios, który dla CPU FX wsparcia nie ma (mimo że wg. pudełka wszystko powinno działać). Update biosu do najnowszej wersji dzięki Phenom'owi II X2 (swoją drogą ciekawe co ma zrobić ktoś, kto nabędzie takie coś do własnego montażu i nie ma pod ręką CPU na AM3). Okazało się jednak że system łapie BSOD'y, płyta poszła na RMA. Tam wgrano tylko i wyłącznie nowszy bios (w między czasie się ukazał). Nie muszę chyba mówić że dalej to samo. Kolejna odsyłka na serwis i znów takie zagranie z ich strony. Dopiero za 3-cim razem łaskawie płytę wymieniono i problemy ustały. Znów płyta główna tym razem MSI Z77 MPOWER, która nie widziała pamięci w slocie innym niż 1-wszy zaś support MSI starał się udowodnić że wina leży po stronie OS, ewentualnie pamięci (sprawdzone wiele konfiguracji, z Linuxem i dedykowanymi pamięciami z QVL włącznie). Słana na RMA 2x, za każdym bez skutku, w końcu wymieniona. Cytuj Link to post Share on other sites
cyrix133. 30 Napisano 2 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 (edytowane) ATI Rage Fury maxx 64 mb - najgorszy zakup w moim zyciu, nie dosc ze polowa gier dzialala gorzej niz na voodoo 1 a druga polowa sie zawieszala to padly chyba pamieci na karcie i zaczela sypac artefaktami nawet na pulpicie, po dopiero 2 miesiacach przyslali druga sztuke. Od tego czasu uzywam tylko GeForcow, a pierwszego (Asus v6800 deluxe) mam do dzis wraz z pudelkiem w idealnym stanie wraz z akcesoriami. Edytowane 2 Stycznia 2013 przez cyrix133. Cytuj Link to post Share on other sites
GreQonE 3629 Napisano 2 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 Radeon 6970, swojego czasu mialem CrossFire z dwoch sztuk. Zagoscilo u mnie na niecale dwa tygodnie, trzeba bylo zonglowac sterownikami w zaleznosci od tytulu w ktory sie gralo. (Np. na najswiezszych wtedy catalystach BC2 sie wylaczalo srednio raz na 10 minut, a do tego jakims cudem loading wydluzal sie o kilka ladnych minut - mozna bylo dostac kicka za idle zanim sie gra zaloadowala ) Do tego byly to okropne suszarki (wersje referencyjne od chyba HIS) - a uwaga, mowi to zadowolony posiadacz referenta GTX480 Cytuj Link to post Share on other sites
ALF 28963 Napisano 3 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 @up Podobnie jest i dziś, dużo się nie zmieniło. W co drugiej grze "buba". Uciekłem z cf 7970 czym prędzej do jednej wydajnej karty i jeszcze na tym wyszedłem na bardzo ładny + . Hmm, napewno zawiodłem się na zasilaczu Corsair AX850W, którego reklamowałem i ciągle wracał z tym samym problemem (mimo innego numeru seryjnego), czyli skwierczeniem elektrycznym czy jak to tam nazwać. Niby w środku graty Seasonica a jednak jakość gdzieś zniknęła. Skończyło się na sprzedaży a z tego co mi wiadomo u nowego właściciela zasilacz skwierczy jeszcze bardziej upierdliwie w idlu. Cytuj Link to post Share on other sites
GreQonE 3629 Napisano 3 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 Corsair AX850W, którego reklamowałem i ciągle wracał z tym samym problemem (mimo innego numeru seryjnego), czyli skwierczeniem elektrycznym czy jak to tam nazwać. Mialem to samo z AX1200 tyle ze przez moje rece przeszlo kilka ladnych sztuk tego sprzetu. Co gorsze skwierczal/piszczal jak byl wylaczony. Cytuj Link to post Share on other sites
zine5 175 Napisano 7 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 a ja mam corsair ax850 i przez rok nic mi nie piszczy - ani w spoczynku, ani w obciążeniu, ani na wyłączeniu - widocznie różne sztuki sie trafiają - zasilacz super! Cytuj Link to post Share on other sites
markietanka 3 Napisano 3 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 Zawiodłam się nie raz, ale wychodzę z założenia, że lepiej nie marudzić,bo zawsze może być gorzej. Parę razy zawiesił się Router, lub nie mogłam przesunąć tabelki,bo coś się zacięło. Do takich "usterek" teraz podchodzę ze stoickim spokojem,bo nerwami i tak nic się nie zdziała. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts