Devastor 2 Napisano 21 Marca 2016 Udostępnij Napisano 21 Marca 2016 Budżet: ~400zł Procesor: i5 4670K Karta Graficzna: GTX 970 Czy podkręcasz (CPU i GPU): Tak, podkręcam GPU i CPU Czy planujesz multi-GPU (SLI bądź CrossFire): Nie Specjalne wymagania (okablowanie modularne, cisza, specyficzny rozmiar itp): cisza, nie piszczące cewki Własna propozycja: Seasonic g-series 550W Ostatnio posypał mi się zasilacz i szukam czegoś sprawdzonego. Natrafiłem na proline promocję seasonica, którego wyżej wymieniłem. Co sądzicie, warto? Czy może rozejrzeć się za czymś innym, mocniejszym? Czekam na propozycje Cytuj Link to post Share on other sites
roamir 6 Napisano 21 Marca 2016 Udostępnij Napisano 21 Marca 2016 Cześć, 550W spokojnie wystarczy Ci do tego PC, od siebie mogę polecić EVGA SuperNova G2 550W mam ten zasilacz od około 3 miesięcy i jest świetny, w trybie ECO wentylator załącza się dopiero po przekroczeniu 25% obciążenia, tutaj na forum doradził mi kiedyś kokoshn ten zasilacz lub SuperFlower leadex 550W wybrałem EVGA ze względu na dłuższą gwarancję, po rejestracji 7 lat(!). Co do zasilacza widać że jest to dobry produkt solidnie wykonany z bogatym zestawem kabli i akcesoriów. Przewody są w soldinych oplotach, całe czarne, jedyny minus jaki zauważyłem to trochę sztywny kabel EPS ale to nic wielkiego Pozdrawiam. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Devastor 2 Napisano 22 Marca 2016 Autor Udostępnij Napisano 22 Marca 2016 Dzięki za odp. A czy jest ktoś w stanie powiedzieć czy ten seasonic pociągnie oc nowej generacji gpu od NV, czy raczej rozglądać się za mocniejszą jednostką? Cytuj Link to post Share on other sites
roamir 6 Napisano 22 Marca 2016 Udostępnij Napisano 22 Marca 2016 (edytowane) Nie powinno być problemu z mocą zasilacza, Pascale będą posiadać 16 nanometrowe układy graficzne (Keepler i Maxwell posiadały 28nm) więc teoretycznie powinny być bardziej wydajne jak i również mniej prądożerne Edytowane 22 Marca 2016 przez roamir 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Devastor 2 Napisano 22 Marca 2016 Autor Udostępnij Napisano 22 Marca 2016 No to super, dzięki Cytuj Link to post Share on other sites
kokosnh 4162 Napisano 22 Marca 2016 Udostępnij Napisano 22 Marca 2016 seasonic serii G < g2 550W ( oem super flower leadex gold ) Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts