Skocz do zawartości

Temat o kartach Nvidia Pascal (GP1xx).

Recommended Posts

Dostałem informacje że dzisiaj zostały wysłane karty STRIX do moreli, ciekawe jak z resztą modeli. W ogóle na morelach dzisiaj pojawiły się znów G1 Gaming oraz Msi, a także dwie karty od Inno3d. Jest ich po kilka sztuk na magazynie ale cena z kosmosu.

Esc.pl ma już na magazynie G1 Gaming 1070 oraz w dostawie na jutro Zotac i Gainward. Dużo sklepów ma dostawę na jutro.

Edytowane przez rashef

Przyszła już MSI GTX 1070 GAMING X 1070 jak zrobię testy to pokażę wam jak zachowuję się z prockiem non-k i5 4690http://i.imgur.com/BdIS9tg.png
@edit
Zrobiłem już testy w Wiedźminie 3: Dziki Gon za pomocą ShadowPlay i MSI Afterburner nagrałem tą rozgrywkę z licznikiem FPS, temperaturami, obciążeniem, itd. lokalizacja myślę, że wymagająca, bo skupiająca się głównie na GPU,
dzisiaj postaram się również zrobić testy CPU w Novigradzie, niestety dodatku Krew i Wino nie mogę przetestować, ponieważ go nie posiadam.
Cały materiał (około 15 minutowy, będą w nim testy GPU, CPU w grach Wiedźmin 3: Dziki Gon i Grand Theft Auto V, postaram się także sprawdzić za pomocą DSR jak to się ma w wyższych rozdzielczościach, być może w materiale umieszczę także wynik z 3D Mark Fire Strike) ukaże się pewnie jutro lub dzisiaj wieczorem wysłane na YouTube'a (z powodu słabego neta).

Screen z Forzy Motorsport 6: Apex z włączonym DSR ustawionym na rozdzielczość 4K:

http://i.imgur.com/v1yEGs9.jpg

Edytowane przez astraszek
  • Popieram 1

Ja właśnie zamówiłem GTX 1080 Inno3D iChill X4. Przed chwilą pojawiły się na mindfactory i momentalnie schodzą.

Strasznie się namęczyłem z przelewem do Niemiec, bo to był mój pierwszy przelew zagraniczny. Sklep nie posiada możliwości płatności kartą i mam nadzieję, że oni chociaż rezerwują produkt po zgłoszeniu kupna, bo przelew trochę idzie. A kończąc pisać ten post widzę że została już ostatnia sztuka.

Ja właśnie zamówiłem GTX 1080 Inno3D iChill X4. Przed chwilą pojawiły się na mindfactory i momentalnie schodzą. Strasznie się namęczyłem z przelewem do Niemiec, bo to był mój pierwszy przelew zagraniczny. Sklep nie posiada możliwości płatności kartą i mam nadzieję, że oni chociaż rezerwują produkt po zgłoszeniu kupna, bo przelew trochę idzie. A kończąc pisać ten post widzę że została już ostatnia sztuka.

Nie przejmuj sie jak zamowiles to karta jest zarezerwowana. Tez tak placilem za mojego GTX 1080 , Zamowilem ostatnia karte , a przelew zrobilem na drugi dzien.  

• Popieram 1

keczu - co do mojego zamówienia to napisałem do nich i tak też potwierdzili - produkt czeka odłożony na wpływ kaski.

Pytałem ich o to mailowo, bo zakupu dokonałem bez rejestracji - nie było na to czasu - 5 sztuk tej grafy, a jak tylko zakupiłem jedną to już były 3 sztuki. Po chwili dokończyłem zamówienie i była ostatnia sztuka. 

Co do Inno3D X4 - to taki trochę kot w worku, bo nigdzie nie ma jej testów. X3 wypada fatalnie pod względem temperatur.

X4 natomiast znalazłem tylko na jednym forum chyba na overclockers. Kartę opisał gościu i wrzucił test w Valley chyba nawet po lekkim OC - testował godzinę i max temperatura 71*C, wentylatory 89% i niesłyszalne, robiły niecałe 1300rpm, a chyba max mają 1500rpm.

Będzie to zamiennik 2x GTX980 WC. Zrezygnowałem z chłodzenia wodnego i zaplanowałem jedną kartę z dobrym chłodzeniem powietrzem oraz cichą. X4 akurat ma dobre chłodzenie i zaimponowało mi to aktywne dodatkowe chłodzenie VRM. Jak szanować kartę to całą a nie tylko jej rdzeń. Przykład - zdjęcia termiczne różnych GTX1080 na guru3d. Warto sprawdzić temperatury całej karty, a nie tylko rdzenia, gdy w międzyczasie VRM stoją w ogniu. Ładując kupę kasy w kartę zawsze szukam zdjęć termicznych sprzętu podczas pracy. Niska temperatura rdzenia, czy cisza to tylko połowa sukcesu.