Skocz do zawartości

Recommended Posts

A coś z samsunga ? Dodam ,że tablet będzie kupowany dopiero pod koniec marca-początek kwietnia.

Naklejkę z napisem Samsung.

Osobiście, poleciłbym coś z windowsem (toshiba encore, Lenovo Miix2 albo yoga 2 8 calowa). Z androida poleciłbym Della, ale niestety nie ma wersji 8 cali z 2 gb ramu, choć przy gołym androidzie, 1 gb też teoretycznie powinien dawać radę

Edytowane przez wilk669

a ja używałem samsunga galaxy note 10.1 i byłem zadowolony, sprawował się dobrze przez 2-3 lata aż w końcu go sprzedałem, bo przestał być potrzebny. Teraz jego cena takiego tabletu to właśnie koło 700 zł za używany, może rozejrzyj się po skupach jak np teletorium. Można trafić na okazję. Osobiście wolę kupić używany z lepszymi niż nowy gorszy.

a ja używałem samsunga galaxy note 10.1 i byłem zadowolony, sprawował się dobrze przez 2-3 lata aż w końcu go sprzedałem, bo przestał być potrzebny. Teraz jego cena takiego tabletu to właśnie koło 700 zł za używany, może rozejrzyj się po skupach jak np teletorium. Można trafić na okazję. Osobiście wolę kupić używany z lepszymi niż nowy gorszy.

W skupach można też trafić zasyfiony szmelc, który nadaje sie co najwyżej na deskę do krojenia. Poza tym, używka moze nie miec gwarancji.

Powiem tak, najlepiej byłoby zapolować na tablet z windą i 2 gb ramu, bo to działa jak mały komputer. Lekki, wygodny i nie stwarza problemów. Z androidów, brałbym najchętneij coś z gołym androidem i 2 gb ramu, ale w tej cenie, nie ma. 

• 5 tygodni później...

Ależ oczywiście. To jest solidny, mocny tablet z dobrą baterią, który poradzi sobie nawet ze starszymi, prostszymi produkcjami z pc. sammam toshibę o podobnych bebechach i mniejszym ekranie i jeszcze nigdy mnie nie zawiodła. Windows nie ma ograniczeń androida, jest wspierany przez producenta i nie zamula.

Dołóż trochę do shielda k1 kosztuje 850 - 900 zł GPU ma lepsze niż niejeden laptop i działa na nim DOOM 3 (ten za sklepu google) i seria HL2 - wydajność urządzenia nvidii jest na poziomie ipada air 2 (a GPU ma nawet mocniejsze), który kosztuje 2 tys. ale k1 jest bardziej uniwersalne i ma lepsze głośniki. Po dokupieniu pada i podłączeniu k1 do telewizora masz konsolę (o mocy ps3), możliwość gry w chmurze i bdb urządzenie do odtwarzania filmów.