Skocz do zawartości

Seasonic X-850 czy Corsair RM750X czy inny ?

Recommended Posts

Seasonic 1 miesiąc gwarancji a corsair 5 lat... różnice czuć z daleka

Corsair 7 lat gwary u producenta http://www.corsair.com/en/rmx-series-rm750x-750-watt-80-plus-gold-certified-fully-modular-psu posiadam ax760 cisza w stresie również rm650 cisza wcześniej ax650 i to samo zero pisków itp. Dobry service i szybki Corsair Holandia.

• Popieram 1

Po ciężkim dniu czytania i szukania doszedłem do wniosku że dołożę troche i kupię Corsair HX750i - (ewentualnie ten Corsair AX760 - jest też Corsair RM750i równie dobry z tym, że gold)

Do 300W niesłyszalny, w stresie bardzo cichy, Full modular, platyna no i 7 lat gwarancji (głownie przez dłuższą gwarancje biorę go zamiast Super Flower Leadex).

Czy to będzie dobry wybór? Każdy go chwali to chyba wreszcie będzie ok ?)

ps. jest jeszcze Evga supernova g2 850w Gold - 10 lat gwarancji :P.

A zamówiłem sobie EVGA supernova G2 850W Gold ;-).

Jak dojdzie wszystko dam znać co i jak.

Pozdrawiam

Edytowane przez Pankracy666

no fajnie, fajnie, ale G2 850W powyżej 550-600zł jest nieopłacalny, i do tego głośniejszy od wersji 750W

fan_noise.jpg

Ma on chyba tryb pasywny więc w mojej konfiguracji nie powinien sie nawet włączyć wentylator ;-).

Druga sprawa 10 lat gwarancji no i w mojej obudowie nie powinien być absolutnie słyszalny nawet z uruchomionym wentylatorem.

Kurrrrrde to w najgorszym wypadku go odeślę (chodź niechętnie)  :P bo już zamówiłem kilka rzeczy z jednego sklepu - wentylatory, płytę główną, dysk SSD i zasilacz :) i nie chciałbym motać więcej.

To co w końcu kupić do 650-700 zł ? :o

Jest tryb pasywny "eco" w tym EVGA, druga sprawa do 45-55 stopni wentylator się nie włącza:

box_rear_close3.jpg

psu_front.jpg

Ja mam wersję 550W  i nic nie słychać.  :)

Test 

http://www.jonnyguru.com/modules.php?name=NDReviews&op=Story6&reid=377

Kupujesz jeden z najlepszych zasilaczy na rynku. :)

Dzięki oby tak było :).

Gdyby ktoś miał podobny problem jak ja, tutaj fajny test:

http://us.hardware.info/reviews/6343/7/750-850-watt-power-supply-units-39-models-tested-noisenlevels

Zastanawiam się czy nie kupić jeszcze tego Corsair RM750\RM750X i sobie po testować :).

Nie, nie chodzi o to, że chcę coś innego :). Dla mnie EVGA przemawia stabilnością i 10 letnią gwarancją. Cichy też powinien być bo moja przyszła obudowa jest wygłuszona bardzo dobrze. 

Jeżeli coś mi będzie nie odpowiadało to sprzedam go w czerwcu czy tam lipcu i wymienią na coś innego :). Raczej nie będzie z tym kłopotu.

Dzięki pozdrawiam

Leadex platyna, to odpowiednik EVGA supernova P2, więc jednak półka wyżej. Jęśli chodzi o wentylator z tych wymienionych wyżej, to moim zdaniem oba głośne jak się załączy. Dodatkowo super flower ma te głupie podświetlenie gniazd w zasilaczu, czego nie da się wyłączyć.

Może rozejrzyj się za seasonic platinum lub bequet dark power pro11?  %-)

Sam o nich teraz myślę :P

• Popieram 1

Ehhmmm :P chyba juz trzeciego zasilacza nie będę zamawiał ^^ dwa mi na razie wystarczą.

Co do podświetlenia, mi sie akurat podoba . Mam obudowę z oknem ;-).

Pewnie zostanie ze mną super flower, a evga odeśle.

To chyba będzie najlepsza aktualnie opcja ;-).

Edit:

Napisali mi z morele że wysyłka zasilacza 22 marca - anulowałem zamówienie nie mogę tyle czekać.

Bedzie ze mną Corsair RM750i. Jeden z najcichszych zasilaczy w idle i w stresie.

Dziękuję wszystkim za pomoc i dyskusję ;-).

Seasonic X KM3 to jest świetny zasilacz, obok SF Leadexa Platinum jeden z najlepszych tutaj wymienionych, jednak cenowo trochę drogi ostatnio i raczej mało opłacalny, tutaj cena to raczej nieśmieszny żart http://www.morele.net/zasilacz-seasonic-x-850-429687/

Jest także robiony dla CM pod postacią Vanguarda V850. Akurat jak teraz poszukałem to tutaj jakaś dość spora przecena ciekawe na ile http://www.morele.net/zasilacz-cooler-master-vanquard-v850-rs850-afbag1-eu-850w-578074/