Skocz do zawartości

Wentylatory do WC w rozsądnej cenie.

Idź do rozwiązania Problem ogarnięty przez greghor,

Recommended Posts

A jak się miewają Enermax UCTB12P TB Silence?

Ciśnienie statyczne w zakresie 0,5-1,6. Ogólnie brak też złych opinii na ich temat?

Btw. Czy przypadkiem legenda eLoopów nie jest w pewnej części spowodowana tym, że mało kto testuje różne wentylatory w chłodzeniu wodnym i wszyscy najzwyczajniej je kupują z racji braku innych polecanych a potem polecają je dalej? ;>

Ja nie polecam Enermaxów, dla mnie mają głośne łożysko, słyszalne z ok 30cm.

Nie miałem nigdy eLoopów, ale testowałem Enermaxy Cluster Advanced, BQ Pure Wings, Fractal GP12. Bitfenix Sprectre Pro PWM i to właśnie te ostatnie są dla mnie najlepsze. Łożysko nie słyszalne wieją ładnie, a na wyższych obrotach gdzie słychać szum powietrza, (nie wiem jak to napisać xD ) ten szum ma niską częstotliwość dźwięku i jest dużo przyjemniejszy niż np w Enermaxie.

Btw. Czy przypadkiem legenda eLoopów nie jest w pewnej części spowodowana tym, że mało kto testuje różne wentylatory w chłodzeniu wodnym i wszyscy najzwyczajniej je kupują z racji braku innych polecanych a potem polecają je dalej? ;>

looknij na to, jeśli dobrze znasz angielski

tam rozwieją twoje wątpliwosci

http://www.overclock.net/t/1389355/fan-testing-round-12-begins-thanks-to-cpachris-and-prymus-nb-e-loop-sp120-nf-f12-cougar-vortex-pwm-vortex-red-led-pirahna-ap-45

Edytowane przez greghor

Enermaxy były dobre do tak mniej więcej 3 lat wstecz. Teraz już nie jest to samo, nowe wentylatory pracują zdecydowanie gorzej. Daleko nie trzeba szukać : stara magma ma cichsze łożysko od nowych

Wysłane z mojego HUAWEI P6-U06 przy użyciu Tapatalka