dooku655 8 Napisano 11 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2016 A jak się miewają Enermax UCTB12P TB Silence? Ciśnienie statyczne w zakresie 0,5-1,6. Ogólnie brak też złych opinii na ich temat? Btw. Czy przypadkiem legenda eLoopów nie jest w pewnej części spowodowana tym, że mało kto testuje różne wentylatory w chłodzeniu wodnym i wszyscy najzwyczajniej je kupują z racji braku innych polecanych a potem polecają je dalej? ;> Cytuj Link to post Share on other sites
Asica10 25 Napisano 11 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2016 Ja nie polecam Enermaxów, dla mnie mają głośne łożysko, słyszalne z ok 30cm. Nie miałem nigdy eLoopów, ale testowałem Enermaxy Cluster Advanced, BQ Pure Wings, Fractal GP12. Bitfenix Sprectre Pro PWM i to właśnie te ostatnie są dla mnie najlepsze. Łożysko nie słyszalne wieją ładnie, a na wyższych obrotach gdzie słychać szum powietrza, (nie wiem jak to napisać xD ) ten szum ma niską częstotliwość dźwięku i jest dużo przyjemniejszy niż np w Enermaxie. Cytuj Link to post Share on other sites
greghor 44 Napisano 12 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2016 (edytowane) Btw. Czy przypadkiem legenda eLoopów nie jest w pewnej części spowodowana tym, że mało kto testuje różne wentylatory w chłodzeniu wodnym i wszyscy najzwyczajniej je kupują z racji braku innych polecanych a potem polecają je dalej? ;> looknij na to, jeśli dobrze znasz angielski tam rozwieją twoje wątpliwosci http://www.overclock.net/t/1389355/fan-testing-round-12-begins-thanks-to-cpachris-and-prymus-nb-e-loop-sp120-nf-f12-cougar-vortex-pwm-vortex-red-led-pirahna-ap-45 Edytowane 12 Kwietnia 2016 przez greghor Cytuj Link to post Share on other sites
PatrykT 6221 Napisano 12 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2016 Enermaxy były dobre do tak mniej więcej 3 lat wstecz. Teraz już nie jest to samo, nowe wentylatory pracują zdecydowanie gorzej. Daleko nie trzeba szukać : stara magma ma cichsze łożysko od nowych Wysłane z mojego HUAWEI P6-U06 przy użyciu Tapatalka Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts