Skocz do zawartości

windows update nie działają aktualizacje

Recommended Posts

Witam. Mam problem z windows update. Kiedy włączam aktualizacje to ciągle pasek się "kręci" i nic się nie dzieje. Wydaje się, że mogłoby się tak ciągnąć w nieskończoność. Mam system windows 7 professional n. Strzelam, że to z nim może być problem , bo od czasu jak mam ten system to ciężko wgrywa mi się jakiekolwiek sterowniki. Próbowałam już różne sposoby wyczytane w internecie dotyczące naprawy update, ale nic z tego. Brałam je z tej strony : http://answers.microsoft.com/pl-pl/windows/forum/windows8_1-update/problemy-z-instalowaniem-aktualizacji/9214c091-5241-4a64-b871-38780f6362b6?auth=1

Wgrałam microsoftfixit i też nic, niektóre rozwiązania z tej strony nie dało sie wypróbować, bo ściągało mi jakieś pliki wymagające update

w trybie awaryjnym robiłam też skan antywiruwem, bo gdzieś wyczytałam, że to może być problem, ale nie wykrył system nic podejrzanego

hm probowalam też tego myku ze zmianą nazwy folderu SoftwareDistribution, zęby system utworzył sobie nowy, ale bez zmian

Jaka może być tego przyczyna bo już po dzisiejszym dniu wyczerpałam chyba większą cześć pomysłów z internetu i już jestem zmęczona tymi bezskutecznymi zabawami.

Proszę o pomoc

Mi się wydaje, że to globalny problem jest z tymi aktualizacjami Windows 7. Z tym problemem co opisujesz spotkałem i spotykam od jakiś kilku miesięcy, na różnych komputerach i laptopach. Mi się udaję obchodzić ten problem i odblokować aktualizacje takimi sposobami:

1. Albo zostawiam wyszukiwanie aktualizacji na noc (tak po kilku-nastu godzinach znajduje zazwyczaj ponad 100-150 aktualizacji.

2. WSUS Offline  (poczytaj tutaj http://download.wsusoffline.net )

Przy czym, przy drugiej opcji, jak juz masz sciagniete aktualizacje pod system itp. ja zanim przystapie do instalowania ich, to odłączam komputer od internetu, zazwyczaj intallacja updatów offline rusza od strzała, chwilę to zajmuje. Później jak już wszystkie updaty offline się zaintalują zazwyczaj aktualizacje windows działają już normalnie z serwisu Windows Update.