game4you 47 Napisano 31 Maja 2009 Udostępnij Napisano 31 Maja 2009 No i stało się... nagrywarka kompletnie odmówiła współpracy ..ehh... nigdy wiecej LG Teraz musze sobie sprawić jakąs nową, Ma być tania i dobra max 100zł (wolał bym mniej) no i musi nagrywac DVD DL i być pod SATA Jaką kupić? Miałem kiedyś nagrywarke cd firmy lg, padła po 23miesiącach, dvd tej firmy padlo po 24miesiacach, monitor lg padł po 27miesiącach, wrócił z serwisu i dalej był uszkodzony... (no comments) a... kupiłem kiedyś mini-wierze lg mało jej uzywałem , po 3latach spalił sie wyświetlacz a po kolejnym miesiącu przestała wogóle grac. straciłem zaufanie do LG i nigdy więcej niekupie żadnego ich produktu Cytuj Link to post Share on other sites
GreQonE 3629 Napisano 31 Maja 2009 Udostępnij Napisano 31 Maja 2009 Asus robi teraz bardzo przyjemne nagrywarki (sa praktycznie nie slyszalne przy operacjach na plytkach DVD). Moj Asus byl od poczatku cichy, ale kiedy wgralem nowy firmware po prostu ucichl kompletnie Tak wiec polecam nagrywarke firmy Asus (model wybierz sobie dowolny jaki Tobie pasuje ) Cytuj Link to post Share on other sites
matej 63 Napisano 31 Maja 2009 Udostępnij Napisano 31 Maja 2009 A ja polecę Pioneer DVR-216D, mam i jestem z niej bardzo zadowolony;] Cytuj Link to post Share on other sites
torture 107 Napisano 1 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 Ja ostatnio wybierałem nagrywarki Samsunga. Zawsze nagrywały, co potrzebowałem. Odtwarzają też wszystko, co im wsadzam. Z LG też mam złe wspomnienia, często źle nagrywały płyty (markowe np. Sony), więc też już sobie dałem spokój z LG. Cytuj Link to post Share on other sites
Qpers 8 Napisano 1 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 Ja niedługo kupuję nagrywarkę Pioneer 216D - PONOĆ to najlepsza nagrywarka w cenie do 100zł - przynajmniej tak mi powiedziano w sklepie i na tej zagranicznej stronce... CDRLabs, czy jakoś tak. W każdym razie "Pioneer" brzmi dla mnie dumnie Cytuj Link to post Share on other sites
Andrzej Michalski 1 Napisano 1 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 Nikt nie zaproponuje LG Moja jest w porządku, ale sporadycznie używam. Cytuj Link to post Share on other sites
sevae 8 Napisano 1 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 Etam... ja już popsułem wiele napędów różnych firm (lite-on, TDK, Samsung)... a wszystkie LG działają... Cytuj Link to post Share on other sites
marcinek1992 20 Napisano 3 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2009 ja polecam: TSSTcorp CDDVDW SH-S202H (DVD+R9:16x, DVD-R9:12x, DVD+RW:20x/8x, DVD-RW:20x/6x, DVD-RAM:12x, DVD-ROM:16x, CD:48x/32x/48x DVD+RW/DVD-RW/DVD-RAM) Ja mam ją i jestem zadowolony tylko jest 1 problem długo odczytuje płyty wsadzone do odczytu Cytuj Link to post Share on other sites
b1tzz 0 Napisano 4 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2009 Kupiłem Samsunga ostatnio i bardzo dobrze działa, szybko nagrywa, szybko wykrywa płytki, nie ma problemów z tą nagrywarką. A do tego trafiłem na okazje i kupiłem wersje BOX za 99zł, czyli w miarę przestępna cena. BTW NIE POLECAM LG - SĄ WOLNE I MAJĄ PROBLEMY Z NIEKTÓRYMI PŁYTKAMI(miałem już 2 nagrywarki tej firmy). Cytuj Link to post Share on other sites
Qpers 8 Napisano 5 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 Ja mam w tym momencie starą nagrywarkę LG SuperMulti i kumpel chcąc skopiować porysowaną płytę DVD dopiero na moim sprzęcie dał radę. Próbował on i jego dwaj inni znajomi - nie dało rady. U mnie poszło bez problemu zwykłym starym Nero 7 (innego nie zainstaluję i tak, bo im nowszy, tym bardziej powolny ten pakiet ). To raczej kwestia przypadku a nie jakości napędów LG, chociaż kto wie... Cytuj Link to post Share on other sites
kubbak 10135 Napisano 5 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 Ja również korzystam od wielu lat z nagrywarek (i odtwarzaczy - najpierw to CD-ROM później DVD-ROM) od LG, nie miałem większych problemów z nimi. Cytuj Link to post Share on other sites
sevae 8 Napisano 5 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 Tak jak napisał Qpers, to co LG potrafią zrobić z porysowaną płytą zakrawa na szarlataństwo... Cytuj Link to post Share on other sites
international 0 Napisano 8 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 Jedynie moge polecic : http://www.esc.pl/product_info.php?cPat ... s_id=14256 Tu masz kolor czarny: http://www.gral.pl/preview/Pioneer/DVD- ... ck_21.html Palnik ma taka moc ze pali mi obudowe . Polecam to, nagrywam czesto DL do mojego x360, i wszystko gra pieknie . P.S: W moim 2 kompie mam od 3 lat 2 nagrywarki DVD od LG, monitor Flatron chyba 4 lata, no i... nigdy nie byly w serwisie . A sa ostro dojechane. Cytuj Link to post Share on other sites
Scare 0 Napisano 8 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 Widze że sporo osób chwali jakość LG. Ja niestety nie okaże się orginalny, ponieważ sam posiadam napęd LG i jak na razie dział mi bez zarzutu. Godne polecenia są również napędy Pioneera. Cytuj Link to post Share on other sites
Luk.ot 0 Napisano 9 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 Co byś my nie kupili średnia wieku nagrywarki to od 2 do 3 lat życia. Zależnie od rodzaju i zawartości danych polecić mogę marki : Do zdjęć/filmów Pioneer - Wielu fotografów ma je w swych PC'tach Do piracenia ( nie zachęcam ! ) Liteon - Tu zaś króluje on na giełdach, ponoć ma on sprzętowe "pierdyki" do zabezpieczen nośników. Do wszystkiego LG bądź Samsung - tu raczej chodzi o kasę gdzie ten drugi jest chyba najtanszą opcją. Ciekawą alternatywą są nagrywarki Toshiby (robią je jeszcze ?? ) - używam już trzeci rok głównie nagrywam foto i backupy Brak śladów zużycia. Sony, Hp i Benq etc to raczej kupa w porównaniu do reszty. I pomimo Twojej złej opinii, uważam że LG ma najlepszy serwis napędów. Pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
Brodi 0 Napisano 26 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 Dorzuce swoje 3 grosze Mam styczność ze sprzętem kompuiterowym od lat i pomimo że jak każda elektronika kiedyś zepsuć się musi to z czystym sumieniem polecam LG. Psuje 1 płytkę na 100. Oczywiście mam na myśli Verbatimy czy TDK a nie supermarketowe krążki. Używałem już sprzętu różnych firm Sony , philips to badziewia, Samsung to badziewie straszne, liteon - super sprzęt tylko jedna na 10 jest sprawna i nagrywa tak jak trzeba. Moja styczność z Pionierem to niestety dwie nagrywarki które mi poleceno na cdrinfo jako najlepsze na świecie , jedna padła na gwarancji , druga zaraz po. Acha były jeszcze pechowe samsung i liteon, serwis odrzucił reklamacje "no bo tak" , a nagrywarki czytają tylko płytki CD, nagrywać na tym nie próbowałem bo się boje stracić dane. Jeśli ktoś chce mieć pewność że jego dane są bezpeczne to polecam wymieniać nagrywarki góra co 2 lata. Cytuj Link to post Share on other sites
decigner12 0 Napisano 27 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2009 Co 2 lata?! Ja miałem pierwszą nagrywarkę 5 lat! I działa do dziś. Narazie leży w szufladzie bo nie używam już IDE. Cytuj Link to post Share on other sites
sevae 8 Napisano 27 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2009 Moja LG (CD, nie DVD) chodzi od połowy roku 2000... ostatni raz miała okazję pracować miesiąc temu. Cytuj Link to post Share on other sites
pranky 0 Napisano 27 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2009 Ja tam zdecydowanie polecam tego Samsunga: http://www.komputronik.pl/Podzespoly_PC/Samsung_DVD_/_RW_SH_S223F_bulk_black_Serial_ATA_bez_oprogr_/pelny,id,57693/ Ma wszystko, robi wszystko, jest cicha, jest tania... Jak idealna żona Cytuj Link to post Share on other sites
sevae 8 Napisano 27 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2009 Ja już nie chcę wiedzieć co robi Ci ta nagrywarka... robi wszystko i nie boisz się, że może coś odciąć Cytuj Link to post Share on other sites
pranky 0 Napisano 27 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2009 Ja już nie chcę wiedzieć co robi Ci ta nagrywarka... robi wszystko i nie boisz się, że może coś odciąć Mi nie robi nic bo jeszcze jej nie mam... O nagrywarce piszę oczywiście... Cytuj Link to post Share on other sites
STALKER__PL__ 4 Napisano 2 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 ja napisze jedno ludzie nie pakowac sie w Liteona syf straszny mialem 2 nagrywy tego producenta i dwie mialy problemy z odczytywaniem orginalnych gier Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts