ALF 28963 Napisano 9 Października 2016 Udostępnij Napisano 9 Października 2016 Podepnij kino domowe pod inny komputer/laptop z hdmi i zobacz czy to coś zmieni, na pewno użyłeś dobrego kabla hdmi komputer<->kino domowe? Cytuj Link to post Share on other sites
anderg 0 Napisano 10 Października 2016 Udostępnij Napisano 10 Października 2016 (edytowane) Laptop ma grafe zintegrowana. Poszukam coś.Kable mam chyba dobre ale też sprawdze. Wsio dobre polączenie tak samo.Z tego co widze to na necie od uja ludzi ma z tym problemy i żadnej odpowiedzi. I to mają lepszy sprzęt co ja. hehe. Edytowane 10 Października 2016 przez anderg Cytuj Link to post Share on other sites
gepardmak 697 Napisano 10 Października 2016 Udostępnij Napisano 10 Października 2016 (edytowane) Pisze jak byk w instrukcji Funkcja ARC(kanał zwrotny audio). Niestety wyłączenie tej funkcji wymusza podłączenie audio z telewizora do amplitunera dodatkowym przewodem np. optycznym lub aktywacja tej funkcji gdy chcemy mieć dźwięk z TV przez amplituner. Po wyłączeniu tej funkcji należy podłączyć ponownie kabel HDMI z laptopa i poczekać aż system rozpozna nowe urządzenie audio, instalacja sterowników jest automatyczna. Edytowane 10 Października 2016 przez gepardmak Cytuj Link to post Share on other sites
kosmita 545 Napisano 30 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2016 Witam po dłuższej przerwie, i przeinstalowaniu systemu znów mam problem z 5.1 w grach po optyku może ktoś coś podpowie. Battlefront i najnowszy Battlefield 1, dźwięk przesyłam po HDMI dzięki temu mam 5,1,2 Atmosa i jest rewelacja. W pozostałych grach które nie mają możliwości przesłania więcej niż 2,0 po HDMI, wykorzystuje kartę muzyczną Asus Xonar DX, z włączoną funkcją Spdif Out i zaznaczony dekoder Dolby Digital Live. Podłączoną do amplitunera Denon X1200W za pomocą przewodu optycznego. I w grach nalej tylko stereo, w filmach jest oczywiscie DD i DTS w tej konfiguracji. Cytuj Link to post Share on other sites
sznib 887 Napisano 30 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2016 Zobacz mój post w tym temacie: http://forum.benchmark.pl/topic/82218-d%C5%BAwi%C4%99k-przestrzenny-na-pc/page-4?do=findComment&comment=2277166 może pomoże 1 Cytuj Link to post Share on other sites
kosmita 545 Napisano 1 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2016 Problem rozwiązany przez przypadek odpiąłem i podpiąłem ponownie optyka do k.muzycznej w tym momencie sam system przełączył na głośniki analogowe, ale o dziwo sygnał idzie po optyku. Po trzech dniach walki z dźwiękiem 5.1 na amplitunerze pokazał się napis Dolby Digital i wszystko śmiga jak ta lala Cytuj Link to post Share on other sites
anderg 0 Napisano 28 Marca 2017 Udostępnij Napisano 28 Marca 2017 (edytowane) Pisze jak byk w instrukcji Funkcja ARC(kanał zwrotny audio). Niestety wyłączenie tej funkcji wymusza podłączenie audio z telewizora do amplitunera dodatkowym przewodem np. optycznym lub aktywacja tej funkcji gdy chcemy mieć dźwięk z TV przez amplituner. Po wyłączeniu tej funkcji należy podłączyć ponownie kabel HDMI z laptopa i poczekać aż system rozpozna nowe urządzenie audio, instalacja sterowników jest automatyczna. gepardmak , szarik dzieki za pomoc, ale sprzedalem te śmieszne kino.Okazało się ze nie ma tam na wejsciu hdmi pass through,tylko na płycie i usb był dzwięk dts hd i truhd.Kupiłem normalny amplituner Denon avr-x1300w i tu moje pytanie.Doradcie mi zakup kolumn 5.1 do 1500zl żeby jako tako grało. Edytowane 28 Marca 2017 przez anderg Cytuj Link to post Share on other sites
gepardmak 697 Napisano 29 Marca 2017 Udostępnij Napisano 29 Marca 2017 (edytowane) Zestaw bez suba http://allegro.pl/m-audio-hrs-85-mkii-set-5-0-22-119-03-06-sklep-wwa-i6759413757.html z dobrym basem, niezłym dzwiękiem i ciekawym wyglądem. Lub z subem http://www.euro.com.pl/zestawy-kolumn/jamo-s-426-hcs-3-czarny-sub-210-czarny.bhtml i Jamo bez suba podobny do Maudio http://allegro.pl/kultowe-jamo-s606-hcs3-hgbl-gw-24m-okazja-raty-0-i6739413385.html Edytowane 29 Marca 2017 przez gepardmak Cytuj Link to post Share on other sites
kosmita 545 Napisano 30 Marca 2017 Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 (edytowane) Jaki duży pokój kolego masz i gdzie te kolumny będą stały? Idealne miejsca dla dużych podłogowych kolumn to min 0,5m od ściany z każdej strony. Jeśli nie masz tyle miejsca to szukaj coś z przednim bassreflexem. Edytowane 30 Marca 2017 przez kosmita Cytuj Link to post Share on other sites
anderg 0 Napisano 31 Marca 2017 Udostępnij Napisano 31 Marca 2017 (edytowane) Jaki duży pokój kolego masz i gdzie te kolumny będą stały? Idealne miejsca dla dużych podłogowych kolumn to min 0,5m od ściany z każdej strony. Jeśli nie masz tyle miejsca to szukaj coś z przednim bassreflexem. No własnie mały pokój , nie da sie tak ustawić Znalazłem Taga Harmony tav-606 v3 ponoć dobre. ?Dużo dobrych opinii o tej firmie i głosnikach. gepardmakPredzej juz 5.0 .bo jak dołączaja suba za taka kase to coś nie tak.lepiej poczekać odlożyc i kupic oddzielny hehe. Edytowane 31 Marca 2017 przez anderg Cytuj Link to post Share on other sites
kosmita 545 Napisano 31 Marca 2017 Udostępnij Napisano 31 Marca 2017 Szczerze też nie mam wielkiego pokoju 3m x 5,5m, pełno wymiarowe kolumny KEF Q35 w rogach ścian, ale z przednim bassreflexem, surroundy też nie małe kolumny KEF Q15, centralny KEF Q9C, subwoffer MAGNAT QUANTUM 6725A , do wymiany jeszcze kolumny sufitowe (ATMOS) które chcę zabudować w suficie. Mimo nie wielkiego pokoju każdy kto przyjdzie jest w szoku jak to dobrze brzmi w filmach bo głównie do tego mam taki zestaw, na pewno w większym pomieszczeniu zagrały by lepiej, ale i tak jest lepiej od plastikowych pierdziawek które w kompletach kosztują nawet więcej niż 3,000 zł Największym minusem tak ulokowanych kolumn jest hałas który jest za ścianą na której stoją w moim przypadku jest to kuchnia tam to jest masakra jedno wielkie dudnienie, tyle basu że każdy talerz, łyżka w meblach wpada w drgania, jeśli za ścianą masz sąsiadów to jakoś musisz wygłuszyć. Tak to wygląda u mnie jeszcze w trakcie wykańczania Cytuj Link to post Share on other sites
ALF 28963 Napisano 1 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2017 (edytowane) Dobrze, że Lukson tego nie widział (chyba) bo jak dla mnie to co za dużo to niezdrowo . E// Skąd tak w ogóle pomysł w takim pomieszczeniu na podłogowe kolumny? tym bardziej przy takim masakrycznym ich ustawieniu. Edytowane 1 Kwietnia 2017 przez Szarik Cytuj Link to post Share on other sites
sznib 887 Napisano 1 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2017 pełno wymiarowe nie małe nie wielkiego To się wszystko razem pisze, nie osobno. Cytuj Link to post Share on other sites
kosmita 545 Napisano 1 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2017 Możliwe z polskiego miałem mierny. Pomysł na kolumny po prostu miałem w piwnicy, szkoda ich było nie sprawdzic jak zagrają Cytuj Link to post Share on other sites
Lukson 3410 Napisano 6 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2017 Dobrze, że Lukson tego nie widział Widział.Szkoda słów. Jak byłem młodszy to też wychodziłem z założenia, że wincyj rdze... głośników będzie lepiej. Tak więc zaczynając od 2.0 doszedłem do 7.1 by na samym końcu wrócić do stereo 1 Cytuj Link to post Share on other sites
anderg 0 Napisano 4 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2017 (edytowane) Witam ponownie. Mam pytanie dotyczące crossover w amplitunerze. Nie mam subwoofera a ustawienia LPF of LFE mam ustawione na 120hz.Tak mam być ? Edytowane 4 Sierpnia 2017 przez anderg Cytuj Link to post Share on other sites
ALF 28963 Napisano 29 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2017 (edytowane) Standardowo jest 120hz ale w zależnośći od sprzętu (subwoofera) wartość tę można spokojnie zmniejszyć dlatego jest taka opcja dostępna oczywiście kosztem utraty detali dźwiękowych bo z tego co mi wiadomo wartość ucięta nie jest przekierowywana do głośników tak jak w przypadku normalnego odcięcia. Minimalna wartość to bodaj 80hz. Osobiście mam to u siebie skręcone na 90hz bo nie lubię jak subwoofer pracuje aż tak wysoko. E/ /Jeśli nie masz subwoofera aktualnie, zostaw to ustawione standardowo zgodnie dla ścieżki audio lfe czyli 120hz. Edytowane 29 Sierpnia 2017 przez Szarik Cytuj Link to post Share on other sites
anderg 0 Napisano 31 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2017 Dzięki. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts