mimik23 16 Napisano 21 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2016 Witam. Jestem na kupnie lustra do 4000 zł max wraz z obiektywem. I przede wszystkim nowe. Aparat będzie oficjalnie przeznaczony do robienia zdjęć przedmiotom na allegro, jednak nieoficjalnie do poszukiwania nowego hobby (bo ileż można grać na tym komputerze ) jak i szkoła lub wakacje.Całkiem fajny wydaje mi się Nikon D7100 z obiektywem 18-105. Jednak szukam też innych propozycji i porównań. Mam nadzieje że pomożecie coś fajnego wybrać Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 21 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2016 Trudno coś poradzić jeżeli brak informacji na temat Twojej wiedzy o fotografii i fotografowaniu. Jeżeli to naprawdę początki to radzę się zastanowić,wiedząc,że dobry obiektyw jest wart więcej niż suma,którą podałeś.Jest kilka dobrych stron na ten temat,czy poczytałeś? Cytuj Link to post Share on other sites
mimik23 16 Napisano 21 Lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 21 Lutego 2016 Obiektyw obiektywem, ale czytałem że umiejętności też pasuje mieć do profesjonalnych zdjęć. Stąd myślę że kupując naprawdę dobre body z takim podstawowym obiektywem wkroczę w ten świat. Jeżeli mnie to zaciekawi to jak najbardziej jestem skłonny dołożyć do obiektywów robiąc już konkretną robotę. Troszkę już poczytałem, jednak raczej zagłębiałem się w artykuły o ISO itp. Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 21 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2016 http://www.optyczne.pl/por%C3%B3wnanie_aparat%C3%B3w.html- poczytaj,porównaj trochę tutaj... Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts