metju 11 Napisano 20 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2016 Witam. Mam problem z podkreceniem karty Asusa Strix R9 380. Ustawiam tylko +10 MHz na rdzeniu i gra potrafi mi się wysypać. Power limit daję na full(+20). Testy Valley benchmark przechodzi pomyślnie nawet przy +40 MHz na rdzeniu a Wiedźmina potrafi wywalić. Jakieś pomysły? Zasilacz Corsair Cx550m 80+ bronze. Dodam, że procka (i5 6600k) podkrecilem bez problemu na 4.6 GHz. Cytuj Link to post Share on other sites
Qdyn ek 65 Napisano 21 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2016 Używasz do tego programu? Polecam kręcić tweakiem od asusa o ile taki jest do tej karty, ewentualnie w samym panelu sterownika. Jeżeli nie ruszałeś pamięci i samo lekkie podbicie rdzenia powoduje crash to strasznie dziwne. Cytuj Link to post Share on other sites
metju 11 Napisano 21 Lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 21 Lutego 2016 Używasz do tego programu? Polecam kręcić tweakiem od asusa o ile taki jest do tej karty, ewentualnie w samym panelu sterownika. Jeżeli nie ruszałeś pamięci i samo lekkie podbicie rdzenia powoduje crash to strasznie dziwne. MSI Afterburner. Cytuj Link to post Share on other sites
zwierzix12 16 Napisano 22 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2016 Monitoruj temperatury czy czasem VRM się nie przegrzewa i rdzeń. Generalnie wybrałeś najgorszą wersję 380tki. Cytuj Link to post Share on other sites
Ganster 113 Napisano 1 Marca 2016 Udostępnij Napisano 1 Marca 2016 Napięcie zwiększ i spróbuj wtedy. Cytuj Link to post Share on other sites
Verus 9 Napisano 17 Marca 2016 Udostępnij Napisano 17 Marca 2016 Monitoruj temperatury czy czasem VRM się nie przegrzewa i rdzeń. Generalnie wybrałeś najgorszą wersję 380tki. Najgorsza to chyba trochę przesada. sam mam ta kartę i u mnie śmiga na rdzeń 1100 Mhz pamieci 1600Mhz (standardowo 990/1425) wiec to chyba nie najgorszy wynik, temperatura w stresie max 72 stopnie. Myślę ze po prostu jakaś wadliwa sztuka , moja stara karta grafy MSI R7 265 OC tez wywalała błędy przy niewielkim podkręcaniu pomimo niskich temperatur. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
zwierzix12 16 Napisano 17 Marca 2016 Udostępnij Napisano 17 Marca 2016 Trochę odkopałeś temat. Najgorsze chłodzenia na radki robi właśnie Asus i to nie jest mój wymysł. Cytuj Link to post Share on other sites
Verus 9 Napisano 18 Marca 2016 Udostępnij Napisano 18 Marca 2016 Trochę odkopałeś temat. Najgorsze chłodzenia na radki robi właśnie Asus i to nie jest mój wymysł. A czy mógłbyś uzasadnić swoja opinie ? Dodam ze nie mam zamiaru wywoływać kłótni czy coś w tym stylu po prostu jestem ciekaw dlaczego taka jest twoja opinia. Cytuj Link to post Share on other sites
zwierzix12 16 Napisano 18 Marca 2016 Udostępnij Napisano 18 Marca 2016 Oni po prostu przerzucają chłodzenie z geforce'a na readeona. Było o tym wiele w internecie, słabe chłodzenie VRM i często było tak, że chłodzenie źle chłodziło sam rdzeń. Na kanale BlackwhiteTV jest opowiedziane trochę o tym przy którymś teście radeona od Asusa. Cytuj Link to post Share on other sites
Verus 9 Napisano 19 Marca 2016 Udostępnij Napisano 19 Marca 2016 Bardzo możliwe ze tak jest jak mówisz. Dla mnie po prostu przesiadka ze starej karty MSI na Asusa to duża różnica w temperaturze i kulturze pracy, dlatego sobie chwale ta kartę. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts