Skocz do zawartości

Zasilacz ok. 500 w za ok. 250

Recommended Posts

Witajcie

Jako że mój logic w końcu zaczął sprawiać problemy szukam zasilacza który zasili najpierw mój aktualny zestaw:

Gigabyte Gtx 260

C2D e6400

Xonar DX

A później coś mocniejszego nie wiem czy porwę się na gtx 970 i i5 4960k ale wolałbym mieć taką możliwość

Myślę że prawdopodobnie będzie to thermalteke se 530 ale jeśli za niewielką dopłatą mogę mieć coś lepszego to czemu nie (tylko raczej to 250 to górna granica)

Niestety przez jakiś czas (myślę że maksimu przez miesiąc) będzie pracował na górze budy

Zależy mi na ciszy dopiero później modularność itp.

Edytowane przez wistak98
thermalteke se 530

:peace:  

Cooler Mastera G550M

po 300 zł obecnie chodzą, niezbyt opłacalny 

XFX TS 550W

oem platforma Seasonic S12II  :peace:

według mnie 

se < ts 

Edytowane przez kokosnh

to kup sobie w pełni modularny, tak jak ja, baa jeszcze kupiłem sobie parę adapterów typu Y i mam tylko 2 kable od peryferiów podpięte ( do 2xSSD, 2x HDD, DVD i kontrolera ) tylko niestety trochę kosztują, mój 650zł 

a wygląda to tak 
http://s12.postimg.org/8jqtdidvv/IMG_1485.jpg

Z tego samego kompa sprzedalem plyta ram i procek dla PrzemoG40 karta dla AssassiN prosze zapytac sie o opinie w jakim stanie byly komponety . Zasilacz i reszte kupilem w tym samym czasie i to razem chodzilo .

Edytowane przez sagerek
  • Popieram 1

Procek i RAM się nie zużywają ( karta ma swoją żywotność przez łączenia BGA ), ale zasilacz najzwyczajniej w świecie się "zużywa" co gorsza bardzo trudno określić stan zużycia zasilacza w domowych warunkach. Co najwyżej możesz pomierzyć napięcia przy obciążeniu rzędu 50-70%, co niewiele mówi. Zapewnienia, że był czyszczony itp. wiele nie zmieniają, trudno po prostu określić jego aktualny stan. Może być nawet w 100% dobry jak z fabryki, tylko nie mamy jak tego stwierdzić ( choć zużycia np kondensatorów akurat nie można zatrzymać ) 

Edytowane przez kokosnh