kicker133 0 Napisano 16 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2016 Witam wszystkich!Jestem posiadaczem słuchawek a-Jays One. Słuchawki są na prawdę dobre, ale pamiętam kiedy 1 raz je założyłem, dźwięk był genialny i słuchawki miały tę ,, moc" jaką lubię. W czym problem? Zauważyłem że z czasem słuchawki coraz ciszej grają i nie jest to kwestia przyzwyczajenia się do ich głośności, jestem pewien, że stopniowo tracą moc. Niekiedy jak je odłączę i znowu podłącze do telefonu tak jakby ,, resetują się" i znowu grają tak jak powinny, lecz szansa na to jest bardzo mała i nie wiem od czego zależy. Ostatnio skusiłem się i poczytałem książeczkę dodaną do tych słuchawek, zauważyłem taki wykres: http://ifotos.pl/z/sewwwaxWychodzi na to, że słuchawki mają jakiś system ,, zabezpieczenia słuchu??" ( nie wiem na jaki ch*j za przeproszeniem, nie jestem idiotą żeby słuchać na 110db 1-2h muzyki a co dopiero dłużej...) i nie mam pojęcia jak te zabezpieczenia ominąć... I czy w ogóle się da... Niestety wyjmowanie i wkładanie słuchawek na nowo nie działa... Problem polega na tym, że spadek głośności jest na prawdę spory... Dla porównania:Słucham muzyki przez telefon, na którym mam dość dobrą aplikację do odtwarzania muzyki, ma też możliwość podkręcenia głośności ( w wielkim skrócie). Myślę, że na obecną chwilę podkręcam moc o jakieś 15-20%. Jeżeli słuchawki raz na jakiś czas działają z tą mocą jaką powinny, nie używam tego podkręcenia. Jeśli działają ,, słabiej" nawet gdy używam tej opcji, głośność nie dorównuje do tej kiedy działają prawidłowo. Szukałem już wszędzie i nikt nie ma chyba takiego problemu jak ja... Wie ktoś czy da się coś zrobić?Za jakąkolwiek pomoc i zainteresowanie się tematem z góry dziękuję!! Cytuj Link to post Share on other sites
Gość Jacojj Napisano 17 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2016 To nie słuchawki ściszają się tylko telefon to robi. Podłącz słuchawki do komputera i zobaczysz, że nic Ci się nie ściszy. Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6360 Napisano 17 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2016 Ten wykres nie ma nic wspólnego ze słuchawkami. On tylko określa jak długo można słuchać z określoną głośnością, aby było to bezpieczne dla słuchu. Znając życie wykres powstał na podstawie dość restrykcyjnych norm. Sprawdź ustawienia w telefonie. Cytuj Link to post Share on other sites
kicker133 0 Napisano 17 Lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 17 Lutego 2016 (edytowane) Dzięki wielkie za wytłumaczenie paru rzeczy. Staje się to trochę bardziej zrozumiałe A nie wiecie w takim razie co zrobić żeby telefon nie ściszał mi tego? Sprawdzałem w ustawieniach - w dźwięku, w zabezpieczeniach, wszędzie Teraz jest akurat po hard resecie i zmieniłem odtwarzacz, ale coś nadal nie ma rewelacji, znaczy no działało na samym początku bardzo fajnie, jak podłączyłem słuchawki zaraz po zainstalowaniu odtwarzacza, 10 minut pozniej poszedlem do sklepu i po drodze już działały słabiej Edytowane 17 Lutego 2016 przez kicker133 Cytuj Link to post Share on other sites
kicker133 0 Napisano 4 Marca 2016 Autor Udostępnij Napisano 4 Marca 2016 Ktoś coś może wie? Bo problem dalej aktualny... Cytuj Link to post Share on other sites
Deathstar 265 Napisano 4 Marca 2016 Udostępnij Napisano 4 Marca 2016 Posiadam te słuchawki tylko z plusem. I nie mam takiego problemu. Czy słuchając z komputera albo innego źródła niż telefon ten problem też istnieje? Bo moim zdaniem tak jak poprzednicy - problem jest generowany przez telefon. Cytuj Link to post Share on other sites
kicker133 0 Napisano 9 Marca 2016 Autor Udostępnij Napisano 9 Marca 2016 Bardzo możliwe, że jest to problem telefonu w takim razie... Z tym że nadal nie wiem co robic Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts