freeq123 0 Napisano 9 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2016 Już udzielałem się w czyimś innym temacie, jednak wdzięczny byłbym za ponowną odpowiedź. Podjąłem decyzję kupna jednak nowego telefonu. Jednak nie mogę przekroczyć budżetu nawet odrobinę. Dlatego też ostatecznie zastanawiam się między Honor 4c, Meizu M2, Lumia 640 (martwi mnie dostęp do aplikacji w WP). Odrzucilem xiaomi redmi 2 ze względu na słabszy aparat oraz 1 gb ram (zresztą podobne zastrzeżenia mam do Lumii). Dodatkowo istotnym aspektem jest czas dostawy, który nie może przekroczyć tygodnia (dlatego też telefony sprowadzane odpadają). Będę niezmiernie wdzięczny jeśli ktoś pomoże mi podjąć tę decyzję odpowiednio ją argumentując, gdyż jako smartfonowy laik zupełnie głupieje. Cytuj Link to post Share on other sites
arekdbz 13 Napisano 9 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2016 Honor. Sam nad nim się zastanawiam i jedyne co mnie odciąga to pamięć 8gb. Ale czytałem, że są plany aktualizacji do androida 6.0. Cytuj Link to post Share on other sites
szeryf_88 3 Napisano 9 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2016 Ja na twoim miejscu rozważyłbym jeszcze Xiaomi redmi note 2. Osobiście jestem szczęśliwym posiadaczem droższego Xiaomi redmi note 3, ale note 2 to bardzo podobna konstrukcja. Przekroczysz lekko te 600 zł ale warto. Cytuj Link to post Share on other sites
kuku8 87 Napisano 9 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2016 Hmm wszystko na dobrym poziomie z mocną baterią to honor 4x. Kupisz ideał za 550-570 Cytuj Link to post Share on other sites
freeq123 0 Napisano 9 Lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 9 Lutego 2016 A jakbyście uszeregowali zdjęcia z tych telefonów które wymieniłem? Ktoś wie w którym z telefonów występuję najlepszy aparat? Cytuj Link to post Share on other sites
Freso 1116 Napisano 9 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2016 najlepszy aparat? Lumia 735 może? Aparat bardzo dobry, poziomem nie odbiega od znacznie droższych smartfonów. Cytuj Link to post Share on other sites
freeq123 0 Napisano 10 Lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 10 Lutego 2016 (edytowane) Dzięki wielkie za odpowiedzi. Jednak poczytałem o dostępności aplikacji pod WP i chyba raczej zdecyduje się na androida. A jeśli chodzi o Redmi Note 2 to 5,5 cala to trochę jednak dużo dla mnie. Wolałbym chyba jednak te 5 cali. Dlatego w sumie pozostaje tylko pytanie czy Honor czy Meizu. Większość ludzi jednak widzę bardziej przemawia za Honorem, więc chyba na niego się zdecyduje. Jedyne co zaprząta moją głowę to ten brak LTE i słaba bateria. Ale LTE nie wiem czy jest mi niezbędne, a po przesiadce z Huaweia P6 na jakąkolwiek baterię nie mam prawa narzekać Edytowane 10 Lutego 2016 przez freeq123 Cytuj Link to post Share on other sites
Goro1990 683 Napisano 11 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2016 Meizu M2. Niszczy tego Honora pod każdym względem. Cytuj Link to post Share on other sites
freeq123 0 Napisano 11 Lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 11 Lutego 2016 Ok, dzięki wielkie za odpowiedzi. Najprawdopodobniej wezmę Meizu. Jeszcze się cały czas zastanawiam nad tym Redmi note 2. Widzę, że wszyscy polecają, a może 5,5'' nie okaże się takie uciążliwe. Jeżeli faktycznie różnica ma być znaczna to może się skuszę. A ostatnie pytanie - czy ktoś wie jaka różnica w zdjęciach między Meizu M2 a Redmi Note 2? Wiem, że oba robią raczej przeciętne, ale czy któreś z tych urządzeń robi jednak trochę lepsze? Sorry za tyle pytań, obiecuje, że to już ostatnie Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts