frekas 1 Napisano 29 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2016 Cześć Tak jak w temacie szukam odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie. Jako dysk systemowy posiadam Samsung 850 pro 250gb. Udało mi się też wyciągnąć stary 2.5" dysk z laptopa (jeszcze na sata2 ). Niestety ma tylko 300 gb. Szukam do mojego PC dysku od 1 TB w górę. Chciałbym żeby dysk był cichy i szybki. Obojętnie czy to 2.5" czy 3.5". Mój budżet to 800 zł Znalazłem kilka propozycji: http://www.agito.pl/dysk-wd-blue-sshd-3-5-4tb-sata-600-wd40e31x/pd/DWLF6MBBM/?utm_medium=Feed&utm_source=Ceneo.pl&utm_campaign=wszystkie&utm_content=11774881 , http://www.morele.net/dysk-western-digital-wd-black-3tb-wd3003fzex-614591/ , https://mediamarkt.pl/komputery-i-tablety/dysk-hdd-wd-red-4-tb-2?utm_source=porownywarki&utm_medium=ceneo&utm_term=ceneo&utm_campaign=xml Cytuj Link to post Share on other sites
3ndurek 3604 Napisano 29 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2016 Cześć, a potrzebujesz 4TB dysk ? Znalazłem kilka propozycji: Żaden z nich . Skoro chcesz mieć magazyn na jakieś zdjęcia, filmy to pomyśl nad 2TB zwykłym twardzielem, nie żadne hybrydowe czy blacki. 2TB Barracuda za te 300zł na dane do tego Crucial MX200 250GB pod gry i jest to sporo lepsze rozwiązanie. Cytuj Link to post Share on other sites
kokosnh 4162 Napisano 29 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2016 (edytowane) Cześć, a potrzebujesz 4TB dysk ? Niektórzy potrzebują, sam mam łącznie ponad 7TB ( uwierz, jak już masz miejsce dyskowe, to zapełnienie go to chwila, nieważne ile byś miał ) Co do podanych dysków, to : BLUE nie, po prostu nie BLACK szybki, ale głośny RED cichy, ale wolny Jak szukasz alternatywy ( wydajność, cisza, "niezawodność" ), możesz popatrzyć na moją sygnaturę pamiętaj, że BLACK, jaki i WD PRO, Se i Re mają talerze po 800GB Edytowane 29 Stycznia 2016 przez kokosnh Cytuj Link to post Share on other sites
frekas 1 Napisano 31 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2016 Niektórzy potrzebują, sam mam łącznie ponad 7TB ( uwierz, jak już masz miejsce dyskowe, to zapełnienie go to chwila, nieważne ile byś miał ) Co do podanych dysków, to : BLUE nie, po prostu nie BLACK szybki, ale głośny RED cichy, ale wolny Jak szukasz alternatywy ( wydajność, cisza, "niezawodność" ), możesz popatrzyć na moją sygnaturę pamiętaj, że BLACK, jaki i WD PRO, Se i Re mają talerze po 800GB Rozumiem ze mowisz o WD Red PRO 4TB WD4001FFSX? Cytuj Link to post Share on other sites
kokosnh 4162 Napisano 31 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2016 (edytowane) tak, tu masz parę benchmarków Nie jest niestety tak cichy jak mój stary i masakrycznie wolny green ( podczas pracy słychać go wyraźnie z mojego R5, tzn słychać głowicę ) ale to jest bardziej alternatywa dla BLACK-a Jak chcesz cichy dysk to WD red w zupełności wystarczy ( choć przy grach może minimalnie brakować szybkości ) Edytowane 31 Stycznia 2016 przez kokosnh Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts