Skocz do zawartości

GTX 970 Temperatury w stresie.

Recommended Posts

Karta była czyszczona tydzień temu gdy kupiłem Tego Gladiusa. 
Tu screen z MSI Afterburner i HWM:
http://prntscr.com/9vzyr5

Po ściągnięciu podczas tego samego testu temp z 80 spadła do 71, a kolega w zamkniętym zalmanie Z3 plus miał 65 więc nawet po otwarciu jest dużo. 

Edytowane przez XxTusiekxX

Nie dotykałem karty fizycznie, więc żadna śrubka nie ma prawa być niedokręcona.

Po pierwsze to odpal ten sam test Furmark co kolega bo na 99% wziąłeś Burning test ;)

Po drugie jak chcesz uwalić kartę graficzną czytaj sekcję zasilania to baw się dalej Furmarkiem.

No ok, już się bawić nie bd. 
Oświeć mnie jak mam to sprawdzić, bo np. Podczas Grania w AC S mam gdzieś 73 stopnie gdzie na tą kartę to dużo, przynajmniej według mnie, jeżeli się mylę to nie było tematu. :)

Edytowane przez XxTusiekxX

Miałem ten model karty i w grach GTA 5  czy W3 temp. max.to 58st. z zamkniętą obudową Z3+

Tak więc coś nie tak.

Może nic nie wniosłem do tematu,ale u mnie takich temp. nie było.

Krótki filmik nagrałem jak się sprawuje ta Gigabyte G1 Gaming i widać że temp. w okolicach 55-58st.

https://www.youtube.com/watch?v=vDl1vVeih3g&feature=youtu.be

w W3 podobnie było.

Edytowane przez wasyl1976

mam podobny problem.uruchomilem wieska to nagle moj asus 970 dostaje zadyszki, 80 stopni pokazuje a jak wylacze to sekunde pozniej znow wraca do ~40 stopni. co to moze byc?

swiezo zlozony 4790k na z97-g43

spadek 40 stopni w czasie kilku sekund jest raczej niemozliwy?

Edytowane przez seeqin

mam podobny problem.uruchomilem wieska to nagle moj asus 970 dostaje zadyszki, 80 stopni pokazuje a jak wylacze to sekunde pozniej znow wraca do ~40 stopni. co to moze byc?

swiezo zlozony 4790k na z97-g43

spadek 40 stopni w czasie kilku sekund jest raczej niemozliwy?

To pewnie przez program tak sie dzieje włącz w tle Riva statistics od MSI afterburner, i monitoruj temp podczas grania wtedy bedzie wszystko jasne 

jak mialem "egpu" to ta karta dzialala normalnie a teraz cos takiego sie dzieje.

przy okazji juz sprawdzalem jakie temperatury daje rady osiagac. no i tyle ile limit tyle wyciska :/

edit. a w dotyku to nawet 60 stopni nie ma w stresie, cos jakby czujnik nawalil albo cos

Edytowane przez seeqin

To może i ja podepnę się pod temat, ja akurat mam EVGA 970 SSC AC 2,0+ i u mnie w W3 temp osiąga ok 77 - 78 stopni przy wentylatorach ok 60%, jednak jest dość głośno, dodatkowo zauważyłem, iż przy wyższych obrotach wiatraków zaczynają one wyć, dosłownie "wyć" jak silnik starej pralki "Frani". Więc nie wiem czy oddawać kartę na gwarancji ( to jak się pytałem 2-4 tygodnie oczekiwania), jak myślicie, nie czekać z oddaniem jej ? Karta kupiona 5 stycznia.

Wentylatory* wiatrak służy do mielenia zboża, odzyskiwania energii xD

Jeśli już to do mielenia zboża służy nie wiatrak tylko ogólnie młyn. Wiatrak jedynie był jedną z form napędu dzięki któremu młyn mógł mielić zboże za pomocą żaren lub obecnie mlewników i wymielaczy.

Co do temperatur to trzeba zacząć mimo wszystko od otworzenia budy, i usprawnieniu przepływu powietrza. U mnie temp nie przekracza 63st w stresie a po włączeniu wymuszonego działania wentylatorów max to 50 parę stopni.