Skocz do zawartości

Co ostatnio kupiliście?

Recommended Posts

20 godzin temu, tomo27 napisał:

możesz podać sam link do trasy z internetu i automatycznie wgrywa się *.gpx. 

18 godzin temu, FeX napisał:

Batka, ok. Ekran? No tutaj bym polemizował. Dostęp do różnych aplikacji czy map na andku tak samo. Mnie ciekawi po prostu czy jest coś co ta nawi potrafi, a telefon nie.

czyli, że co, lepszy oled który nawala na 100% i zaraz się przegrzeje, i widać w nim mniej niż na wyświetlaczu bez podświetlenia?

No garmin ma dedykowane nawi pod rower. Na obu nawigacjach dojedziesz, to jest takie porównanie, jak byś pisał czy autem dojedziesz nad morze, bo rowerem można. No da się, ale czy to to samo? Nie.

4 godziny temu, druteron napisał:

Zaintrygowałeś mnie trochę, jak Ci się jeździ na komputerku z dotykiem? Ja osobiście wybrałem z premedytacją 530 właśnie przez to, że nie ma dotyku i obsłużę wszystko przyciskami - wydaje mi się, że jest to wygodniejsze rozwiązanie, przyciski zawsze można wymacać :)

ja podczas jazdy nic nie zmieniam, ew. machnę - dla mnie jest ok

4 godziny temu, druteron napisał:

Ogólnie jak ktoś idzie na rower rekreacyjnie, to jest to overkill, ale jak już przykładasz trochę uwagi do treningu, to jest to przydatna zabawka.

Nie no nawigacja na MTB czy trailforks, mega wygodne.

A "kupiłem se" Xboxa SX i niestety 1300 to już technologia z przed 6 lat i nie obsługuje tych wszystkich bajerów typu 4K/120Hz, HDR10+, nowsze wersje dolby i DTS, vrr, qft, allm.
Gdyby nie to, to bym pewnie nie zmieniał, bo jestem zadowolony z niego.

A jeśli chodzi o kable, to chodzi mi tylko o to, żeby poprawnie działały. A miałem już przeboje z kablami HDMI, że nie działały jak trzeba i trzeba było wymieniać.

• Lubię to 1
  • Popieram 1

Teoretycznie w długości 2M większość kabli zaśmiga, problem zaczyna się poważny powyżej 3M, bo tego standard 2.1 już nie obejmuje i trzeba kombinować

Ja np. pomiędzy TV a amplitunerem (używam Onkyo RZ50) potrzebuję kabel 5M i to była gehenna

Dopiero po zakupie kabla optycznego za bagatela jakieś 1500 pln przestałem mieć problemy

• Że co, proszę? 1
W dniu 21.06.2023 o 22:00, fabiancol napisał:

Mechanika sobie kupiłem pierwszego w życiu. Używka na olx za 50 PLN co by sprawdzić jak się tego używa... Genesis Thor 420 RGB. Niestety enter ma jedną nóżkę połamaną i się chwieje. Napisałem do genesis czy można to gdzieś dokupić. Może ktoś z forumowiczów miał do czynienia z supportem Genesis? 

Compress_20230621_215803_3173.jpg

Sam sobie odpowiem bo już wiem :D napisałem do nich, znaleźli "entera" i wysłali do mnie za koszt wysyłki :)

Działa na 5m:)

To gdzie tu magia?
Dlatego spytałem, bo na poprzednim mieszkaniu też miałem optyka. Był trochę dłuższy, miał 7m i też działał.
Leciał po nim Atmos, DTS-HDMA 7.1 do amplitunera Onkyo nr656 i amplituner poprawnie wykrywał te formaty.
Różnica w cenie 1480zł.

"A jeśli chodzi o kable, to chodzi mi tylko o to, żeby poprawnie działały. A miałem już przeboje z kablami HDMI, że nie działały jak trzeba i trzeba było wymieniać.

"Teoretycznie w długości 2M większość kabli zaśmiga, problem zaczyna się poważny powyżej 3M, bo tego standard 2.1 już nie obejmuje i trzeba kombinować "

"Jeśli chodzi o kabelki HDMI 4k,8K to polecam  BOCIANa"

12 minut temu, marik81 napisał:

Ale my tu piszemy o kablu optycznym.

Tu piszemy o hdmi 2.1 i problemami z nimi

Np cosik takiego:
https://www.x-kom.pl/p/725462-kabel-hdmi-claroc-przewod-swiatlowodowy-hdmi-21-aoc-8k-10m.html

4k120hz 10bit kolor nie prześlesz standardowym kabelkiem na więcej jak 3m - doświadczalnie sprawdzone

• Lubię to 1
14 godzin temu, marik81 napisał:

Że tak zapytam, jakie to magiczne właściwości ma ten optyk za 1,5k złotówek?

13 godzin temu, wrobel_krk napisał:

Działa na 5m:)

Dokładnie :D

Plus taki, że długość może być i 100m i 150m i też zadziała, najlepsze jest to, że 5m kosztuje 1500 plnów, ale np. 25m będzie kosztować już "tylko" z 1700, bo głównie cena wynika z konwerterów światło-miedź

11 godzin temu, wrobel_krk napisał:

taki za około 300zł i dopiero nie miał problemów

o! Może teraz już są tańsze kable, ja kupowałem jak HDMI 2.1 to była świeżynka, świeżo po premierze XSX/PS5