Skocz do zawartości

Co ostatnio kupiliście?

Recommended Posts

Dzięki. Długo szukałem czytałem i jeszcze musiałem dopłacić. Zawsze miałem jakieś brzęczące szroty, a marzył mi się chieftec. Ale okazało się, że ta jest naprawde dopracowana. Teraz szukam bardzo cichych wentylatorów. Chwilowo trafił tam jeden blacksilent noiseblocker 12mm.

Edytowane przez colorscream

To przeglądnij sobie temat z mojej sygnatury :) Pierwsza strona i ostatnie po wodowaniu. To jest buda która zmieści wszystko, łącznie z przyzwoitym chłodzeniem wodnym. A przy tym nie jest krowiastym full-towerem tylko niepozornym mid-em ;)

Co do wentylatorów to noiseblockery są bardzo dobre- mam u siebie PLPSa i jest tylko odrobinkę głośniejszy od BQ. Ale jeśli szukasz absolutnie najlepszego high endu to silent wings 2 są fenomenalne. Najcichsze wydajne wentylatory jakie wpadły w moje łapy ;)

To przeglądnij sobie temat z mojej sygnatury :) Pierwsza strona i ostatnie po wodowaniu. To jest buda która zmieści wszystko, łącznie z przyzwoitym chłodzeniem wodnym. A przy tym nie jest krowiastym full-towerem tylko niepozornym mid-em ;)

Co do wentylatorów to noiseblockery są bardzo dobre- mam u siebie PLPSa i jest tylko odrobinkę głośniejszy od BQ. Ale jeśli szukasz absolutnie najlepszego high endu to silent wings 2 są fenomenalne. Najcichsze wydajne wentylatory jakie wpadły w moje łapy ;)

Własnie wentylatorów szukam noise blocker z tego powodu, że już jeden mam. Chciałem utrzymać kolorystyke. Ale PK1 którego poszukuje, już nigdzie nie ma :( Do tego okazało się, że nie mam vga-holder (a wydawało mi się że powinien być) i niepotrzebnie kupiłem Noiseblocker 80 mm, który teraz leży. Czy możesz polecić konkretny model silent wings, który jest cichy i 120mm?

jak się sprawuje ta podkładka  ?

Za wcześnie żeby oceniać.

Na chwilę obecną jej nienawidzę, a to ze względu na inną budowę niż Mantis/Goliathus Control - zdecydowanie bardziej przypomina wszelakie "Speedy" przez co muszę teraz kombinować z DPI i przyzwyczajać się na nowo.
Natomiast bardzo ładnie prezentuje się na biurku w miejscu zdziadziałego Mantisa (5 lat szurania robi swoje), jest mięciutka w dotyku ale niestety, wspomnę jeszcze raz - mniej precyzyjna od poprzedniczek.

Czy do tej precyzji/DPI się przestawię zobaczymy za kilkanaście dni, bo oddawać jej raczej nie będę.
Więc, diabeł tkwi w szczególe, ale patrząc na szerszy obrazek podkładka warta swojej ceny.

A co do tych be quietów SW2 - mam nimi wypchaną obudowę po brzegi, ciche, wydajne, designerskie, drogie jak diabli ale komputer jest niesłyszalny oraz świetnie wentylowany. Polecam.
be quiet - Silent Wings 2 120mm 1500RPM, IMO optymalne :D

Kupiłem dwie sztuki

Kurde, mam ostatnie 3 dni tak zamulone w pracy ze nie widze co piszę. Chodziło mi oczywiśćie o 140 mm.

Widze ze ceny juz ciekawe. Czas odlozyc troche kasy w takim razie, bo na 3 sztukach to mnie żona wykopie z domu.

Miałem tak samo z Razer Vespula

To tak już bywa.
Identyczne perturbacje przeżywałem z Imperatorem na Scarabie, potem pogoniłem podkładkę i przestawiałem się na Imperator/Mantis, w końcu się wściekłem i kupiłem z powrotem Deathaddera, a to nagle zapragnąłem wrócić do Imperatora, więc potem przez jakiś czas na biurku leżały obie i szurałem nimi na zmianę, aż w końcu stanęło na DA/Mantis i teraz znów kombinuję z podkładką.
A gdzieś w międzyczasie były jeszcze Goliathus, Scarab pod DA, myśli o Mambie/G700, pożyczony stary MX518...

Ile ja kombinacji przerobiłem to już sam nie wiem, a najgorsze jest to, że nic mnie w 100% nie zadowala tak jak stary DA/Mantis Control, więc czekam, aż wypuszczą nowe serie podkładek/myszek licząc, że znajdę coś odpowiedniego.

Co do tej Twojej podkładki Sid to nienawidzę jej  :D 

Miałem taką ze 3 lata, teraz nadal używa jej moja kobieta ale wybitnie mi nie pasuje. Idealnie mi się śmiga na Roccat SOTA, którą mam teraz. Jedyny mankament jest taki że jest cholernym śmieciem i po roku użytkowania "wstaje" sobie na całej długości- tak jakby naturalnie chciała się zwinąć w rulon. Nie zmienia to faktu że to najlepsza powierzchnia jaką miałem do tej pory. Precyzja w zestawieniu z tą szmacianką jest bajeczna. Szybkość ruchu myszki i mniejsze opory ślizgu też łatwo wyłapać.

Edytowane przez Biafra1987