Skocz do zawartości

Co ostatnio kupiliście?

Recommended Posts

@sid

Gra pięknie a możliwości dostrojenia brzmienia do własnych preferencji są imponujące. Brak złącza na front panel to chyba jedyna prawdziwa wada (swoją drogą nie rozumiem jak można czegoś tak banalnego w karcie za sporą kasę nie zaimplementować). Jak się to przeboleje to tylko słuchać.

@sebul

Jeśli masz coś więcej niż plastikowe pierdziawki lub słuchawki z tesco to nie trzeba wielkiego słuchu żeby zobaczyć różnicę. Obecnie działają obie karty i jak przełączam słuchawki między integrą a xonarem to sam się dziwię jak ja mogłem tego słuchać wcześniej.

Nie jestem audiofilem więc więcej mi nie było potrzeba. Ponoć prodigy brzmi lekko lepiej ale nie po to modowałem kompa żeby tam wsadzić taką paskudę. Dla mnie- złoty środek ;)

Brak złącza na front panel to chyba jedyna prawdziwa wada

No właśnie to te 2% które mnie powstrzymują.

Szukam sposobu jakby to obejść, bo wpinać słuchawek na tył nie mam zamiaru.

HD2 gra lepiej, jest paskudny, ale nie wiem jak spisuje się w grach. Ile osób tyle opinii.

No i d2 daje możliwość podłączenia surround.

Sam już nie wiem co warto...

Te same dylematy miałem. Z testów na szybko widzę że w borderlands, bf3 i maxie 3 dźwięk przestrzenny działa pięknie.

Właśnie w tym rzecz że jeśli masz słuchawki z mikrofonem to jest klops. Jeśli na głośnikach masz wejście słuchawkowe to musiałbyś kombinować przedłużkę do mikrofonu... Generalnie kpina ale całe szczęście miałem taką pod ręką.

Ten d2 mi idealnie pasuje pod wymagania, z tym jednym wyjątkiem.

Niby jak zaopatrzę się w resztę nagłośnienia to podepnę tam i można by się bawić z przedłużką pod mikrofon - ale przy mojej meblowej logistyce siedziałbym w pajęczynie kabli.

Słyszałem o jakichś programach które pozwalały na działanie i Xonara i integry jednocześnie ale to nieco mija się z celem.

No te programy to głupota. Wolałbym jednak mikrofon pod xonara podpinać mimo wszystko. Problemu kabli nie przeskoczysz. Albo się uweźmiesz i je poupinasz żeby to miało ręce i nogi albo będziesz miał pajęczynę. Przy tej ilości kabla co będzie w pełnym zestawie głośników i ampli ta jedna przedłużka nie jest końcem świata. Mam taką nieśmiertelną przedłużkę sony od lat i nie słyszę różnicy pomiędzy podpięciem przez nią lub bez niej. Co nie zmienia faktu że jest to minus tej karty :)

Cholera nie umiem się skupić na pisaniu bo mi tak ładnie gra tu :D

No niby mógłbym przerzucić gdzieś za plecami tego wszystkiego jeden kabel na mikrofon.

To teraz tylko odpowiedni amp/kolumny wybrać żeby wszystko miało ręce i nogi.

Ja nie mogę się doczekać aż usłyszę różnicę pomiędzy integrą a d2.

Same sennki robią taką różnicę, że ciężko mi wyobrazić sobie coś jeszcze lepszego ;)

Powiem Ci że bardzo jestem ciekaw Twoich odczuć na tych Twoich senkach. Ja odsłu****ę na AKG K540 mojej kobiety ale właśnie zaraz wychodzę ją na samolot podrzucić i zabierze je ze sobą (ja lecę na święta dopiero jutro). I zostane z HD201 więc pewnie szału nie zrobią. Swoją drogą ja to się zastanawiałem nad inną rzeczą. STXy mają wzmacniacz słuchawkowy ;) No ale już chorą kasę kosztują.