Skocz do zawartości

Co ostatnio kupiliście?

Recommended Posts

poprzedni zasilacz jaki miałem to był OCZ..... i był on sprawca strat 60% komputera (poszedł z dymem dosłownie)..... od tamtej pory kupuje zasilacze droższe.... (bardziej znane - Corsair itp.)

Nazwa „Fatality” zobowiązuje ;)

Poszedł z dymem i napędził strachu, ale nie zabrał nic ze sobą, więc ocenić go trzeba pozytywnie.

• Popieram 1

Tydzień temu OCZ odszedł z dymem po 9 latach pracy.

Ja swojego OCZa Fatal1ty 550W dobrze wspominam, to był mój pierwszy porządny zasilacz  :)

a Ty go grzałeś do końca XD 9 lat <HAHA>, wtedy myślałem że 5 lat to górna granica dla zasilaczy tej klasy :D
  • Popieram 1

a Ty go grzałeś do końca XD 9 lat <HAHA>, wtedy myślałem że 5 lat to górna granica dla zasilaczy tej klasy :D

To cię zaskoczę, bo ja również nadal grzeję u ojca w komputerze swojego OCZ StealthXtream 2 400W, którego nabyłem w 2012r. Działa sobie z i7 2600, GTX660 :D

Edytowane przez CrisPell
  • Popieram 1

Ja swojego OCZa Fatal1ty 550W dobrze wspominam, to był mój pierwszy porządny zasilacz  :)

• Kupiony 7 listopad 2011 09:51
  • Spalony 3 wrzesień 2020 18:34

9 lat nie dobił, ale był blisko. Obiecuję że obecny wymienię na jakiegoś golda/platyne w ciągu 3 lat.

@up oby ten pen posłużył dłużej niż na 2-3zapisy :P

Kiedyś kupiłem takich tanich penów chyba z 8szt w jakimś markecie .

Pomijam już ich osiągi zapis/odczyt bo jeden działał lepiej inny gorzej ale wszystkie padły dosłownie po kilku zapisach :E.

W niecałe 2 miesiące wszystkie w kosz.

@up oby ten pen posłużył dłużej niż na 2-3zapisy :P Kiedyś kupiłem takich tanich penów chyba z 8szt w jakimś markecie . Pomijam już ich osiągi zapis/odczyt bo jeden działał lepiej inny gorzej ale wszystkie padły dosłownie po kilku zapisach :E. W niecałe 2 miesiące wszystkie w kosz.

Miałam już jeden pendrive tej firmy i jakoś rok przeżył, nie spodziewam się po nim długożywotności, ale na przeniesienie danych na szybko może być ;) 

@up oby ten pen posłużył dłużej niż na 2-3zapisy :PKiedyś kupiłem takich tanich penów chyba z 8szt w jakimś markecie .Pomijam już ich osiągi zapis/odczyt bo jeden działał lepiej inny gorzej ale wszystkie padły dosłownie po kilku zapisach :E.W niecałe 2 miesiące wszystkie w kosz.
Raz dosłownie raz kupiłem taki wynalazek wysypał się przy pierwszym formatowaniu

Jestem mega zadowolony.

Znaczy mam rozumieć, że kupiłeś suszarkę, a pralkę już miałeś - czy komplet?

Ja ostatni raz używałem suszarki jak mieszkałem w Stanach (bo jak wynająłem dom, to takie sprzęty były już na wyposażeniu w standardzie) i generalnie dobrze wspominam to ustrojstwo.

Tu w Warszawie nie mam suszarki (jakoś zawsze uważałem to za zbyteczny zakup), ale na poddaszu wydzieliłem sobie pokój, gdzie oprócz małej graciarni, kilku regałów, rozwiesiłem sobie sznurki pod dachem i tam wieszamy pranie. Wentylacja jest tam dobra - schnie jak złoto (nawet z zimie, w zimie trochę wolniej). Dlatego ja już takiego sprzętu nie kupię.

czy komplet?
Komplet. :DStara pralka miała już 8 lat i w porównaniu do nowej zużywała 2x więcej prądu. Dodatkowo Electrolux automatycznie dozuje płyn do prania i płukania (jedno napełnienie powinno na 20 prań starczyć), więc zużywa tylko tyle ile trzeba.A że strychu nie mam, więc pranie schło wszędzie, stąd decyzja o kupieniu też suszarki.Suszarka ma pompę ciepła, więc też jest bardzo oszczedna. No i jeszcze ma tę zaletę, że pranie po suszeniu jest bardziej puszyste, bez porównania do suszonego na powietrzu.