Safodo 0 Napisano 26 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2016 Zakupiłem kompa tylko z SSD i chciałem zainstalować windowsa po czym wyskakuje mi taka informacja http://imgur.com/kd6GAqYDa sie coś z tym zrobić ? Specjalnie zakupilem SSD pod system Cytuj Link to post Share on other sites
vicodin 479 Napisano 26 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2016 Wybierz z boot menu urządzenie z instalką systemu bez dopisku uefi lub przestaw na legacy BIOS. Inne wyjscie przekonwertuj MBR na gpt w diskpart w konsoli podczas instalacji systemu. Cytuj Link to post Share on other sites
Safodo 0 Napisano 26 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2016 Wybierz z boot menu urządzenie z instalką systemu bez dopisku uefi lub przestaw na legacy BIOS. Inne wyjscie przekonwertuj MBR na gpt w diskpart w konsoli podczas instalacji systemu. Ja instaluje system z pendrive wiec jakie musi być to urzadzenie zeby nie bylo uefi ? Płyta ? Możesz opisć dokładniej jak przestawić na ten legacy BIOS ? Cytuj Link to post Share on other sites
Marqvs 116 Napisano 26 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2016 No tak jak napisał vicodin: ustawienia zmień w BIOS. Wchodzisz w odpowiednią zakładkę i przestawiasz na Legacy. Cytuj Link to post Share on other sites
Rozwiązanie zzzdjziom 7 Napisano 26 Stycznia 2016 Rozwiązanie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2016 Miałem to samo. Zrób tak: Tylko zamiast "convert mbr", wpisz "convert gpt". U mnie zadziałało . 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Safodo 0 Napisano 26 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2016 Domyslnie w zakladce boot mam ustawione uefi+legacy i moge zmienic na uefi. Czy to o cos innego chodzi? Cytuj Link to post Share on other sites
vicodin 479 Napisano 26 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2016 (edytowane) Zrób to co na filmie. Edytowane 26 Stycznia 2016 przez vicodin Cytuj Link to post Share on other sites
Safodo 0 Napisano 26 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2016 Czyli nie mam mozliwosi zmienienia biosu na legacy ? Zrobienie tego co na filmie niesie jakies konsekwencje np mniejsza wydajnosc ssd? Cytuj Link to post Share on other sites
vicodin 479 Napisano 26 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2016 F12 podczas startu PC, zazwyczaj to boot menu. Tam wybierasz urządzenie. Nie ma różnicy. Cytuj Link to post Share on other sites
zzzdjziom 7 Napisano 26 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2016 To co jest na filmie nic nie psuje . Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts