FlexOriginal 0 Napisano 20 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2016 Witam. Mam mały problem z myszką, hmm myszkami, w sumie nie jestem pewny gdzie leży problem. Posiadam myszkę Trust GXT 120. Fajna, nie droga, przyjemna. No i zaczęły się problemy. Mysz się scina. Kursor od czasu do czasu zatrzymuje sie w miejscu i po sekundzie, dwóch, trzech przeskakuje. No tak jakby myszka miałą lagi że się tak wyrażę Odinstalowałem i zainstalowałem mysz na kompie, wymieniłem baterie - nie pomogło. Myszka ma dwa lata ( na moim komputerze uzywam ją od pół roku ) wiec obawiałem się ze to myszka sie popsuła. Przerzuciłem się na najzwyklejszą myszkę od Logitecha (w zestawie z klawierką) Jednak po kilku dniach problem zaczynał sie pojawiać i juz coraz częsciej odczuwam ścinki. Oczywiscie reinstall myszki i wymiana baterii nie pomaga. Spedzam troche czasu na grach, więc wiadomo że przerzucanie się z jednej myszki na drugą raczej nie działa na korzyść. Przyzwyczajenie itp. W czym może być problem ? Może zakupić nową podkładkę ? ( tylko czm na drugiej myszcze problem sie pojawil po kilku dniach ? ) Moze to coś ze sterownikami ? Jeżeli to pomoże : Procek : i3 4170 Płyta : Asus B85M-G Karta : MSI R9 270 2gb Gaming Ram : Kingston HyperX Fury 4gb Dysk : Seagate 1TB Zasilacz : Corsair VS450 Obudowa : Zalman Z3 Z gory dziekuje za pomoc oraz proszę o wyrozumialosc bo moze problem lezy w banalnej rzeczy a ja w sprawach informatycznych ekspertem nie jestem Cytuj Link to post Share on other sites
svzuka650 7 Napisano 21 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2016 Sprawdz moze napiecia na usb Cytuj Link to post Share on other sites
FlexOriginal 0 Napisano 21 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2016 Programem jakimś? Mozesz coś polecic ? Cytuj Link to post Share on other sites
vicodin 479 Napisano 21 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2016 Jaki masz system? Sprawdzałeś działanie myszki w innym PC? Cytuj Link to post Share on other sites
FlexOriginal 0 Napisano 22 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2016 7 home premium Cóż. Problem występuje głównie podczas gry lecz zdarza sie podczas serfowania po necie. Dlatego też trudno sprawdzić to na innym kompie na którym nie ma jakichkolwiek gier. Cytuj Link to post Share on other sites
vicodin 479 Napisano 22 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2016 https://www.google.pl/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://www.manualslib.com/manual/597835/Asus-B85m-G.html%3Fpage%3D58&ved=0ahUKEwj_kbrNor7KAhUMEywKHZosAWMQFggfMAE&usg=AFQjCNENa8pcuiiqyRQN08Y6Q4M-t5WqGw Intel xhci mode zmień z smart auto na auto. Potestuj. Masz zainstalowane sterowniki od płyty głównej chipset, usb 3.0? Masz jakieś wykrzykniki w menedżerze urządzeń? Cytuj Link to post Share on other sites
FlexOriginal 0 Napisano 22 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2016 Menedżer urządzen wygląda czysto. To info w linku do gdzies w biosie jest? ( wolałbym się tam nie bawić ) Cytuj Link to post Share on other sites
vicodin 479 Napisano 22 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2016 Tak w biosie. Cytuj Link to post Share on other sites
FlexOriginal 0 Napisano 23 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2016 Nie da rady jakos inaczej ? Serio wole nie grzebać w biosie. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts