ruseus 567 Napisano 20 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2016 Cześć, Mam takie krótkie pytanie. Od czego zacząć w pythonie. I tu mam na mysli: 1)który program pobrać(chyba lepiej najnowszą wersje?) 2)na jakim systemie? Linux, ubuntu czy Windows? Może coś innego czy bez różnicy? Zamierzam zanurkować w pythona z książka o tej samej nazwie. Jak rozumiem będzie ona aktualna dla pythona w wersji 3.x ? Dziękuje za odpowiedzi! Cytuj Link to post Share on other sites
karpek 2 Napisano 21 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2016 Na początku polecam kupić sobie jakąś książkę z Helion-a mają kilka ciekawych pozycji jeżeli chodzi o Python. Zainwestuj też w ten kurs http://strefakursow.pl/kursy/programowanie/kurs_programowania_w_python.htmlna pewno będzie to bardzo dobre wydane 60 zł. nauczysz się podstaw, organizacji pracy i wyboru środowiska. Cytuj Link to post Share on other sites
ruseus 567 Napisano 21 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2016 Właśnie kupiłem ten kurs pare godzin temu. Ale myśle że do jutra go ukończę. Więc czy mógłby mi ktoś polecić strony na których znajdę kody źródłowe w pythonie 3.x? Bo chciałbym tak jak radzi książka "Dive into Python" przepisywać kody i analizować po kolei co i dlaczego działa, przy okazji poznawać składnie. Cytuj Link to post Share on other sites
szatkus 282 Napisano 23 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2016 Github chociażby. Ale tam masz raczej większe projekty, więc kody się nadają w najlepszym wypadku do poczytania, a nie przepisywania. W ogóle dziwny pomysł z tym przepisywaniem kodu... Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts