Zbysio12 0 Napisano 16 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2016 Mam dość denerwujący mnie problem, który chciałbym rozwikłać. Nie znam się na sprzęcie prawie wcale więc zasięgnę rady u was. Komputer składa się z Procesora Intel Core i5-4460 /3.2GHz, Płyty Gigabyte GA-B85-HD3, Karty ASUS Radeon R9 290 Direct CU OC. Mam jeszcze podpięty dysk SSD i zewnętrzny 500GB. I jeszcze obudowa Obudowa Fractal Design Core 3000 bo to chyba też się przyda. Wszystko zasilane jest przez 550W zasilacz Cooler Master. Problem rodzi się w tym, że mój zestaw składany był pod kartę MSI R9 290 która ma mniejszy pobór prądu. Raz przy Wiedźminie 3 trzasnął mi zasilacz ale serwis wsadził taki sam. Tutaj rodzi się pytanie czy ryzykować z odpalaniem gry bo po prostu tamten zasilacz był walnięty czy zainwestować w silniejszy. Cytuj Link to post Share on other sites
kokosnh 4162 Napisano 16 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2016 jaki dokładnie Cooler Master ? ps. różnica poboru R9 290 w wersji MSI, czy ASUS-a jest pomijalna... Cytuj Link to post Share on other sites
Zbysio12 0 Napisano 18 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Cooler Master G550M 550W 80+ Bronze Jeden taki mi wywaliło więc nie wiem czy po prostu był wadliwy Cytuj Link to post Share on other sites
kokosnh 4162 Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 po OC cały zestaw z R9 290 potrafi pobrać ponad 400W, ale nadal ten zasilacz powinien wystarczyć ( więc prędzej tamten był walnięty ) Cytuj Link to post Share on other sites
bozydar.ciemiaczko 28 Napisano 19 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2016 Zazwyczaj jest tak, że ludzie martwią się o moc zasilacza kiedy ma on jeszcze spokojny zapas. W tym przypadku jest tak samo, bez problemu powinien wytrzymać, a to, że raz poszedł raczej dotyczy tego, że musiała być wadliwa wersja, więc możesz grać spokojnie Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts