Skocz do zawartości

Sprzęt grający do pokoju (1000-1500 zł)

Recommended Posts

Cześć wszystkim. Mam w planach kupić sprzęt grający do pokoju o wymiarach 5x5. Preferuję głośniki niewielkich rozmiarów 2.0 lub 2.1. Słucham głównie rock, metalu oraz muzyki filmowej. W kwestii głośników jestem zielony także zdaje się na was. Górna granica to 1500 zł, ale jestem w stanie dołożyć parę stów, jeżeli faktycznie znajdzie się coś znacznie lepszego. 

Edytowane przez Wąpierz

Lepiej zrobisz, podpinając głośniki do wzmacniacza/amplitunera, zamiast do kompa (komp potem do tego wzmaka/ampli). Polecam głośniki Wharfedale Diamond 10.1. Sam takie posiadam i jestem bardzo zadowolony. Są teraz do dostania w bardzo okazyjnej cenie w Saturnie, ponad 2 razy niższej niż ich nowszy model.

Sam takie posiadam i jestem bardzo zadowolony

extra super mam polecam genialna porada.

poza tym maja być jak przeczytałeś wpięte pod tv a nie pod pc

do autora masz pare opcji 
kupić głośniki z wzmacniczem wbudowanym do tego no jakic dac z optykiem
albo wzmak z wbudowanym DACiem i do tego głośniki  
jak to ma być do filmów to poszukaj 5.1 z optykiem
do muzyki lepiej 2.0
  • Popieram 2

Czy nie lepszym rozwiązaniem będzie kupno głośników pasywnych i wzmacniacza ?

Dużo lepszym. Nie ograniczy cię na przyszłość.

Moim skromnym zdaniem najtańszy sensowny nowy zestaw stereo do użytku domowego to:

http://www.ceneo.pl/17002278

http://www.ceneo.pl/29144907#mh=h5j838Nn06014bowers-wilkinsrk0nD5gz-jKXiMe9KFQJPyEkyhOQpTqyCSfIcg4eXZdyib64HoI644aydvS2ZtyJWoP08uMwLtQjOouX5iL1LGbujF9LQSXADMPcSsMjV3lyV6x0VHcUPcxv7Q0GFNEhM0UqnPOyda-_vdOn1Mn2tTt7isFXpxG5UPMfS6UXdSOx4gybD-Q2X0Z3dklVbpRLCWbhoyjMuwg1

(są też w czarnej kolorystyce)

Wychodzi 1700-1800zł i poniżej tego bym nie rzeźbił.

Proponują Ci zacząć od zakupu zewnętrznego DACa do materiału telewizyjnego/radiowego :)?

Edytowane przez admwsp1464

Wychodzi 1700-1800zł i poniżej tego bym nie rzeźbił.

Z nowych klocków. Używki zagrajo lepiej i bedo tańsze... modeli nie podam, bo nie mam w głowie.