gustine 999 Napisano 7 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2016 Witam serdecznie Potrzebuję kupić telefon do 600zł, na androidzie, zastosowanie - codzienność użytkowania, czasami pstryknie się jakieś zdjęcie ale zapalonym graczem nie jestem. Osobiście zastanawiam się nad Meizu M2 bądź Motorolą Moto G 2. Dziękuje za pomoc Cytuj Link to post Share on other sites
Deusjarek 449 Napisano 7 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2016 Meizu M2 ma lepszy aparat,ekran,procesor i więcej pamięci wewnętrznej i ram. Cytuj Link to post Share on other sites
gustine 999 Napisano 7 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2016 O wsparcie nie ma się co martwić przy Meizu ? zreszta gw 24msc w Polszy jest. Jak się sprawuje ta nakładka Flyme ? Cytuj Link to post Share on other sites
anemus 228 Napisano 7 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2016 (edytowane) O wsparcie nie ma się co martwić przy Meizu ? zreszta gw 24msc w Polszy jest. Jak się sprawuje ta nakładka Flyme ? Prosta i żwawa. Miejscami tłumaczenie wymaga poprawy ale Meizu współpracuje z Polakami i poprawia nie tylko 5 ale i 4.5 (obiecali też 5 dla M-ek). To są drobiazgi i niektóre poprawiono w najnowszym oficjalnym sofcie. Trzeba się przyzwyczaić do maniery wymuszania używania apek "systemowych" jak poczta, SMS, kontakty, diler, ustawienia czy kalendarz w pionie (systemowe się nie obracają) lub zainstalować zewnętrzne. Trzeba też uważać z trybami oszczędzania bo nad gorliwość flyme do ubijania apek nie zna granic . W sklepie dostaniesz FlymeOS 4.5.3O ale jest już dostępna 4.5.4I. Jest narzędzie do aktualizacji ale nie wiem czy w tym kanale już jest nowa wersja co nie zmienia fakty, że ściągnięcie jej i zainstalowanie sprowadza się do paru kliknięć. Z rootem nie trzeba kombinować bo FlymeOS daje możliwość włączenia po zalogowaniu do ichniejszego konta w ustawieniach. Z najnowszej wersji i wycieku chiński crap więc i dostęp do motywów z ichniejszego sklepu. Edytowane 7 Stycznia 2016 przez anemus Cytuj Link to post Share on other sites
jutjub 1565 Napisano 9 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2016 O wsparcie nie ma się co martwić przy Meizu ? zreszta gw 24msc w Polszy jest. Jak się sprawuje ta nakładka Flyme ? Flyme jest płynna, przejrzysta. Były problemy z tłumaczeniem na język polski, ale to poprawiono. Cytuj Link to post Share on other sites
vankarol 6 Napisano 12 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2016 Też polecam M2. Mogę jeszcze dorzucić myPhone Infinity II LTE, bo też ma 2 GB RAM i 16 ROM i jest w tej cenie. Cytuj Link to post Share on other sites
gustine 999 Napisano 12 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2016 kupiłem meizu, wszystko ok póki co, jedyna rzeczą która mnie irytuje to nie mogąca się uruchomic aplikacja zedge, mieli i mieli na loadingu. Cytuj Link to post Share on other sites
marcinbycek 0 Napisano 12 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2016 kupiłem meizu, wszystko ok póki co, jedyna rzeczą która mnie irytuje to nie mogąca się uruchomic aplikacja zedge, mieli i mieli na loadingu. Co możesz napisać o jakości dźwięku i zdjęć, bo sam się zastanawiam nad kupnem tego modelu. Ale czytałem że aparat i dźwięk to największe wady tego telefonu. Cytuj Link to post Share on other sites
karwan014 19 Napisano 13 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2016 Osobiście polecam Moto G2 i telefon jest spoko. Wady to: przycisk włączania / wyłączania i sterowania głośnością, a także płynność działania urządzenia podczas trybu oszczędzania energii. Cytuj Link to post Share on other sites
gustine 999 Napisano 13 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2016 Aktualnie Meizu bije moto g2 na głowę, miałem ta motkę teraz mam moto g3 i meizu dla brata. Jak bym miał teraz kupować to jednak zamiast motorolki moto g3 wziął bym tego meizu. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts