Deementor 5 Napisano 6 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2016 Witam mój znajomy zapytał mnie czy dana płyta główna MSI Z170A GAMING M5 ma możliwość kontroli wentylatorów 3 pinowych za pomocą napięcia. Jako przykład podał asusa maximusa rangera i hero. Szczerze nie wiedziałem co odpowiedzieć gdyż nigdzie nie mogłem znaleźć takich info. Byłbym wdzięczny gdyby ktoś znał odpowiedz Cytuj Link to post Share on other sites
kret855 1 Napisano 7 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2016 Zobacz w instrukcji do tej płyty ale znając życie pewnie jakieś tam ma:)> Cytuj Link to post Share on other sites
Scythera Fae 2 Napisano 7 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2016 (edytowane) http://techreport.com/review/28938/msi-z170a-gaming-m5-motherboard-reviewed/7 według nich, dwa są PWM, reszta DC. Edytowane 7 Stycznia 2016 przez Scythera Fae 1 Cytuj Link to post Share on other sites
EseY 216 Napisano 7 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2016 Jaką ma obudowę? Być może nie musi bawić się napięciami z racji, że obudowa ma kontroler obrotów. Cytuj Link to post Share on other sites
Deementor 5 Napisano 7 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2016 Ma nzxt 450. Dana obudowa ma hub'a, ale z tego co wiem można sterować tylko wszystkimi na raz. W obudowie ma 9 wentylatorów i tu pojawia się problem bo nie może wszystkich podłączyć, a gdyby dana płyta obsługiwała sterownie wentylatorami przez bios lub soft to byłoby genialnie. Cytuj Link to post Share on other sites
Scythera Fae 2 Napisano 7 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2016 Zobacz nzxt grid+ v2 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts