Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam. Poszukuje najodpowiedniejszego dysku SSD w tej cenie, niestety nie wiem jaka pojemność byłaby najlepsza, więc liczę na każde propozycje :) 

Mój zestaw:

Intel Core i5 4460 3,2GHz

GIGABYTE GA-B85M-D3H

Crucial Ballistix 8GB (2x4GB) DDR3 1600MHz CL9 Unbuffered NON-ECC 1.5V

Thermaltake Smart SE Modular 530W

Asus Radeon R9 270X, 2GB DDR5 (256 Bit)

Seagate ST3250310AS 250 GB

Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 1TB

HL-DT-ST DVD-RAM GH22LS30

I mam jeszcze pytanie, jeżeli chciałbym zainstalować na nim nowy system, czy te dwa dyski będą miały dalej zapisane dane i podzielone partycje, czy muszę je przeformatować?

I mam jeszcze pytanie, jeżeli chciałbym zainstalować na nim nowy system, czy te dwa dyski będą miały dalej zapisane dane i podzielone partycje, czy muszę je przeformatować?

Z starymi dyskami nic robić nie musisz.  

System będzie na SSD i tylko na nim będzie trzeba jak coś tworzyć partycja. 

Co do opłacalności to jest promocja na MX200 chodzą od 339zł za 250GB ( sam chyba właśnie kupię ) 

I pod względem cena/pojemność/wydajność nie ma nic lepszego 

Jakbyś chciał oszczędzić to plextor m6s 128GB za 275zł ( niestety 2 razy mniej miejsca i wolniejszy, ale za 70zł więcej masz już MX200 więc mało opłacalny )   

Edytowane przez kokosnh
  • Popieram 1

Macie może jakieś info czy to tylko promocja? Czytałem w którymś temacie, że taka cena będzie tylko do 8 stycznia. Tez się zastanawiam, czy teraz go nie kupić, bo miałem dopiero gdzieś za miesiąc kupić, a jak cena skoczy do 400 to trochę szkoda :(

Macie może jakieś info czy to tylko promocja? Czytałem w którymś temacie, że taka cena będzie tylko do 8 stycznia. Tez się zastanawiam, czy teraz go nie kupić, bo miałem dopiero gdzieś za miesiąc kupić, a jak cena skoczy do 400 to trochę szkoda

Tak to ja to napisałem, sprawdziłem jeszcze 2-gi raz i tak, do 8 stycznia trwa promocja.